Gde su sve brze pobede za Blockchain? | RS.democraziakmzero.org

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Tom Klajn je osnivač BusinessBlock, konsultantska firma usmjerena na stvaranje realne blockchain vrednost za organizacija i vožnju operativne efikasnosti sa ranoj fazi tehnologije.

Sledeći članak je ekskluzivni doprinos CoinDesk je 2017. U pregledu.

Da li zaista želite da čekate do 2022. Godine za blockchain da koristi vašu organizaciju?

U 2017, mnogo fokus je bio na postavku vizije, dugoročnih projekata i Sizzle na criptocurrencies. Takođe smo CriptoKitties, zvezda 2017 korištenja blockchain koji je sladak i zabavan, ali ograničene koristi.

Kao neko ko se pridružio zajednici zbog tehnologije i društvenog uticaja, vizija je ubedljiva, ali ni blizu dovoljno da se održi ovaj ekosistem do 2022-2024, u vreme kada se većina predviđanja značajnih proizvodnih aplikacija rješavanja.

Pitanje za 2018., dakle, više opipljiv: Kako da se uštede pravi troškova? Poboljšati korisničko iskustvo? Povećanje prihoda? Smanjiti rizik? Dolazak na beneficije zainteresovanih brže?

Bite veličine uspeh

Prvo, moramo da ceo blockchain ekosistem više delotvoran, realnije, još bolje - jednostavnije! Možda zato što je tehnologija na čelu zajednice, većina blockchain diskusije dobiti komplikovanije nego jednostavnije.

Sa jednostavnije, brzo-vin, slučajeva upotrebe, postoji mogućnost da se kreće organizacije iz istraživanja i u akciju.

Vi možda mislite, već ima dosta slučajeva korišćenja lista, samo kreni! Istina, ima dosta liste, ali im nedostaje actionabiliti. Oni su suviše visok nivo - to bi bilo gotovo isto kao i da govorite prodavac da "samo da proda nešto" bez konteksta, obuku, iskustvo i temelje tehnologije da budu uspešni.

Moja kompanija pomaže da se promeni proces razmišljanja na ovaj način: "Šta korist možemo doneti koristi postojeću tehnologiju blockchain u 3-6 meseci"

Iako se sigurno nemam te jednostavnije, brzo-vin slučajeva korišćenja zakucan još, identifikovali smo četiri šeme gde verujemo da ne može biti 2018 vrednost:

  • Smanjiti troškove skladištenja digitalnih dok učite blockchain
  • Poboljšati poverenje i upotrebljivost snimljenih podataka
  • Sledeća generacija upravljanje poslovnim procesima i integracija
  • Ubrzati i smanjiti troškove isplate.

Cilj ove liste je da se kombinuju temeljne vrijednosti od blockchain, postojeće tehnologije i stvarnim potrebama organizacije. Prvi model na listi je savršen primer. Malo ko bi rekao da je skladište je vizionar i dok je jeftin, neprestano širenje podataka, zahteva bolja rešenja.

Sa SIA, Storj, i drugima, možete smanjiti troškove preko AVS - praktičan korist iz blockchain.

Još jedan kratak primer pobeda je privatni kapital administracija blockchain razvijen od strane Severne Trust. U svom rešenju, kompanija pogledao kako da iskoristi poverenja podaci rezultat od korišćenja blockchain. Njihov blockchain poluga se pretvorio smanjenja troškova i trajanja transakcije, zajedno sa povećanim transparentnost za reviziju i poštovanje.

Odustajanje kontrole

Pored pojednostavljenja slučajeva korišćenja, moramo da se obrati poslovičnu slona u sobi: svi hoće da se prednosti blockchain, ali okleva da zaroni u zbog konkurentnih i kontrole zabrinutosti.

To su validne brige, a mi smo već videli ova pitanja manifestuje u Bitcoin zajednici. Pošto nećemo eliminisati zabrinutost direktno sa blockchain, bolji način da se ubrza usvajanje je da stvori niz obrazaca koji slede.

Na primer, pogledajte jednostavnog hijerarhiji poslovne mreže modela:

  • Javni Data + sopstvenoj organizaciji + potrošački
  • Vertikalna lanac vrednosti sa dominantnim poreklu ili krajnja tačka
  • Komplementarni Vlasnički podataka / Ugovori / SLA + Sopstveni org + potrošački
  • Komplementarne vlasničkih podataka / ugovor / SLA + Sopstveni ORG + vlasničkih podataka / Ugovori
  • Takmičari preko saveza, konzorcijuma i direktne veze

Model na vrhu je najlakši način da započnete jer se najmanje direktnih učesnika, a onaj na dnu je najteže, jer su vaši brojni, direktni konkurenti.

Nije iznenađujuće, svaki od ovih modela ima primera. Javni podaci je ključ prvog modela, bez obzira da li je to poletanju vremena ili iz državnog entiteta. Drugi ima mnogo primera (Tencent, Daimler, Cargill, Blumberg.), Gde dominira organizacija može voziti ili preduhitriti promena unutar poslovne mreže.

Treći i četvrti su oko prekida - kako ga izbegava, i stvarajući nove kombinacije u cilju poboljšanja iskustva kupaca. I na kraju, tu je i jednostavna kombinacija direktnih konkurenata rade da stvore neku vrstu novih standarda.

Kao i mnogo u blockchain ovih dana, ovi obrasci i modeli su samo početak.

Slobodno ih koriste kao vodič za prioritet tvoje razmišljanje, minimizira blockchain spremnosti primedbe i da se jaja i zavrtnji stvaranja realnog blockchain projekat. U međuvremenu, radimo na jačanju ove obrasce sa posebnim scenarija kako bi ih još više delotvoran.

Možemo videti bolji svet koristeći blockchain. Idemo tamo brže fokusirajući se na stvaranje jednostavnije, praktičnije, upotreba predmeta. Možda čak doći do svetski menja vizija brže.

Spor i stabilan pobedi u trci? CoinDesk prima originalne argumente svojim 2017. U pregledu. Email [email protected] da baca svoju ideju.

DisruptBankingSuppli Lanac

Slične vesti


Post Blockchain

Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici

Post Blockchain

CFTC Slušanje istražuje ulogu regulatora u budućnosti Blockchain-a

Post Blockchain

Stanje Bitcoin-a u prvom kvartalu 2018. godine pokazuje porast rizičnog kapitala

Post Blockchain

Citi, HSBC partner sa R3CEV Kao Blockchain projekat dodao je 13 banaka

Post Blockchain

Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve!

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

Bitcoin Comic nastavlja prodaju nakon uspješnog Crovdfundinga

Post Blockchain

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

Post Blockchain

Još uvek ne dobijate Bitcoin? Evo objašnjenja za petogodišnjaka

Post Blockchain

Ukraden bitkoin? Funkcija protiv krađe dobija drugi život na Sidechains-u

Post Blockchain

Blockchain.info: najpopularnija veb stranica i novčanik u Bitcoinu

Post Blockchain

Blockchain Addresses Kontroverza sigurnosti: Moramo da radimo bolje