Feathercoin osigurava svoj blok lanca sa naprednim kontrolnim pokazivačem | RS.democraziakmzero.org

Feathercoin osigurava svoj blok lanca sa naprednim kontrolnim pokazivačem

Feathercoin osigurava svoj blok lanca sa naprednim kontrolnim pokazivačem

Feathercoin je announcedadvanced checkpointing u svom bloku lancu za zaštitu od 51% napada. Napredni checkpointing (AKP) će ukloniti potrebu za promenama klijent softvera objavljivanjem fid punktova, preko centralnog čvorišta.

Checkpointing je manji poznati deo criptocurrencies. To je način da se održi integritet blok lanca za snimanje blokove od toga. U Bitcoin, kontrolni punktovi se čuvaju u kodu klijenta. To mu omogućava da proveri svoje punktove protiv kopiju bloka lanca je skinuti, osiguravajući da blok lanac nije retroaktivno prepisati u napadu 51%.

To znači da je blok lanac raste, klijent softver mora da se ažurira za nove kontrolne punktove u okviru svoje kodu. To ostavlja klijente koji nisu ažurirani na duže vreme ranjive na napade na blok lancu.

Feathercointeam je tražio da se ovaj problem reši odvajanjem punktu rekord od softvera klijenta. Tim su stvorili "master čvor" i ažurira svog klijenta softver na verziju 0.6.4.3, koja će objaviti niz kontrolnih punktova za Feathercoin klijentima da provere protiv.

Iako bi bilo teško napada po 51% da se sprovodi protiv mreže kao veliki kao Bitcoin ih, Feathercoin je već pretrpeo udar od 51%. Osnovni punkt sistem koji je bio na snazi u vrijeme sreću pomoglo da se spreči dugoročnu štetu valute.

"Trudim se da bezbedno okruženje za rudara i trgovaca. Mi smo imali neke velike napade razmera kada je naša Disperzija snaga je mnogo manje nego što vidimo sada. Za to vreme, rudari su imali veliki broj blokova orphaned. Neki izgubljenih dana vredno rudarstvo, "rekao je Feathercoin osnivač, Piter Bushnell. "To je neprihvatljivo i s obzirom na skali od ovih napada mislim da je apsolutno važno da se uverite da su napadači nisu u stanju da ponovo preuzme kontrolu nad mrežom ovako."

On želi AKP koji će biti podeljen će to obezbediti efikasno rešenje koje je bliži Satoshi originalnoj ideji da Bitcoin mora da ostane decentralizovana. "Međutim, postoje kompromise ni u Bitcoin - postoje kontrolni punktovi u Bitcoin klijenta koji su definisani od strane programera Niko drugi ne može staviti kontrolne punktove u Bitcoin osim developera.."

On je rekao:

"Za to da se decentralizovana da bi trebalo da održi svoju kopiju blok lanca i da će nezavisno kontrolni punkt. Bloka da bude checkpointed će biti onaj koji je većina čvorova dogovore. Dakle, čvor u Velikoj Britaniji i Australiji mogao su checkpointed različite blokove, da je na ostatku svijeta da izaberu između njih koja blokira se pojaviti u čvorovi blok lanca.

"Ono što bi trebalo da uradite je da pronađete pouzdanog čvorove Bilo bi logično da to pripada rudarima. Dakle, svi glavni bazena treba da bude čvorovi, jer to je mesto gde su rudari. Trenutno teškoća je previsoka za solo moj. Je jedina osoba solo rudarstvo su napadači. Ovo su planovi za budućnost, ali sada postoji samo jedan čvor checkpointing i ja sam jedina osoba koja ima pristup čvoru. "

U odgovoru na zabrinutost da Bushnell sam mogao da iskoristi sistem, on je istakao da niko ne može da vratite lanac sa ACP.

On je rekao da je jednom pitao šta će učiniti ako neko rekao da će odseći prste od, ako ne vratite ili se pridružite lanac po svom izboru. "To bi bila veoma nesrećna nesporazum i ja bih izgubiti sve svoje prste!" Rekao je.

FeathercoinBlockchain Tehnologija

Slične vesti


Post Blockchain

Da li je Digital Asset 50 miliona dolara finansirao udare za Bitcoin? VCs Veigh In

Post Blockchain

CEO Nicole Cari: Global Stories Highlight Bitcoins Value

Post Blockchain

Istraživanje CoinDesk: Etereum Hard Fork imao mali uticaj na osećaj

Post Blockchain

Kreditne unije se okreću Blockchain-u uz rastuću konkurenciju

Post Blockchain

Blockchain Tech mogao poboljšati bankarstvo, kaže EBA

Post Blockchain

Programeri se upoznaju sa kursom u Cripto-u na Blockchain Universiti Launch

Post Blockchain

Samo u Arizoni: Kako pametna ugovorna osvajanja pobedjuje tokom startupa

Post Blockchain

Internet Securiti Pioneer predstavio projekat na Univerzitetu Blockchain

Post Blockchain

Sa Blockchain-om, gde postoji dim, uobičajeno je dima

Post Blockchain

Cripto 2.0 Roundup: SEC Glasine, Svarms Paidai i Ethereum Ekpand

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018