EU pokreće opservatoriju blokchain-a sa početkom u Etereumu | RS.democraziakmzero.org

EU pokreće opservatoriju blokchain-a sa početkom u Etereumu

EU pokreće opservatoriju blokchain-a sa početkom u Etereumu

ConsenSis, jedan od najistaknutijih startup u Ethereum ekosistemu, će raditi sa Evropskom komisijom na njenom EU Blockchain opservatorije i Forum, koji je zvanično pokrenut u četvrtak.

Komisija je prvo announcedthe inicijativa prošlog proleća, navodeći svoju želju da proširi institucionalnog znanja blockchain i distribuiranih glavne knjige tehnologije. 

"Kao važan akter u blockchain zajednici, ConsenSis će doneti snažnu posvećenost blockchain razvoj, solidna stručnost i veze sa globalnom blockchain ekosistema, kao i preduzetnički pristup da sarađuje sa zainteresovanim stranama i ekspertima u EU i širom sveta", rekla je EK u četvrtak u izjavi otkriva partnerstvo.

ConsenSis, globalni "proizvodnju poduhvat Studio" da razvija softver prvenstveno za Ethereum blockchain, osnovao je Joseph Lubin, koga CoinDesk profiledfor njegov najuticajniji u Blockchain 2017 serije.

Singular fokus

Saopštenje Komisije posebno naglasio svoju želju za mobilizaciju blockchain u korist jedinstvenog evropskog tržišta, i istakao da je primarni cilj opservatorije i Forum je graditi na postojećim projektima koji bi bili sigurni da rade preko granica.

Komesar za digitalne ekonomije i društva Marija Gabrijel je prokomentarisao:

. "Vidim blockchain kao Game Changer i da Evropa bude na čelu njenog razvoja Moramo uspostaviti pravu povoljno okruženje - digitalni Jedinstveno tržište za blockchain tako da svi građani imaju koristi, umesto krpljenja inicijativa. Blockchain opservatorija i Forum EU je važan korak u tom pravcu. "

Valdis Dombrovskis, jedan potpredsednik EK zadužen za finansijske stabilnosti, finansijskih usluga i tržišta kapitala Unije, između ostalih projekata, koji je prethodno commentedon interes EU u blockchain tehnologiji, izjavio je opservatorija će voditi EU kreiranje politike. 

On je pohvalio ideju blockchain tehnologije, govoreći: "među mnogim tehnologijama koje su vožnje digitalne inovacije, blockchain ima potencijal da bude zaista transformacije za finansijske usluge i tržišta."

Ispravka: Ranija verzija ovog teksta pogrešno naveo da će Blockchain opservatorija i forum u EU finansira do 340 miliona € ($ 425 miliona dolara) u blockchain projekte u naredne dve godine. Sredstva se odnosi na opšte investicija Evropske komisije u blockchain projektima, a ne obezbeđuje Blockchain opservatorije i Forum EU. 

Slične vesti


Post Blockchain

Zašto Blockchain neće povezati banke 2017

Post Blockchain

Consensus 2017: Smith, Voorhees razgovaraju o današnjoj bitkoinskoj tržišnoj nesreći

Post Blockchain

Problem sa Fintechom (ili zašto je sada vreme za DLT)

Post Blockchain

Bitcoin Core Development Update # 5: bolja transakcija i još mnogo toga

Post Blockchain

Zašto SAP tijekom igranja Test-i-vidi sa Blockchain-om

Post Blockchain

Valmart Blockchain Pilot ima za cilj da obezbedi bezbednost Kine na svinjskom tržištu

Post Blockchain

Gornja strana interneta: odbrana binkoinog dna

Post Blockchain

Volim Blockchain, Just Not Bitcoin

Post Blockchain

Zašto je 2017 godina Blockačinova godina ili pauza

Post Blockchain

R3: Najveći probni probni udar je samo početak

Post Blockchain

Blockstream za pokretanje prvog Sidechain-a za bitkoinske razmjene

Post Blockchain

Istraživači suočavaju se sa problemima s blokatorom Tomorrov-a sa Bitcoin-NG