2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain? | RS.democraziakmzero.org

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

Vejn Vaughan je generalni direktor Tierion, a dokaz motor koji vam omogućava da dokažu integritet bilo kog podataka, datoteka ili poslovnom procesu. On je koautor Chainpoint, standard za povezivanje podataka u blockchain.

U ovom CoinDesk 2016 u Reviev specijalnu karakteristiku, Vejn podstiče kupce blockchain tehnologije da pitam da li je njihov blockchain izbora podržava stabilna ekosistema i spreman za kritičnim aplikacijama.

2016 videla uspon blockchain propovednika.

Ne jer su burne Dotcom dana smo videli toliko stručnjaka hiping novu tehnologiju. Ali, usred hipe, malo pažnje je posvećeno veoma važno pitanje. Ko plaća za blockchain?

Ovo razmatranje je posebno važno za svakoga za ocenjivanje blockchain tehnologije za njihovu organizaciju.

Blockchain Buzz je počeo u 2015. Bitcoin je zajedno sa ilegalnim aktivnostima koje je stekao lošu reputaciju. To je dovelo startapima da se brand kao blockchain kompanija. Obećali su da će isporučiti prednosti "tehnologije iza Bitcoin" bez neželjenog tereta. Većina nije razumeo da je tehnologija iza Bitcoin postoji već godinama.

Uspeh Bitcoin je rezultat ekonomskih podsticaja mreže.

Ovaj osnovni nesporazum je dovelo do mnogo konfuzije i dezinformacija, uključujući popularne ideje da blockchain je novi tip distribuirane baze gde su informacije istrajava zauvijek i ne može se menjati.

Podaci ne mogu da žive zauvek, ako niko ne plaća račune. Pre nego što blockchain vaš posao, hajde da ispitamo ko plaća tri popularne blockchain platforme.

Bitcoin

Bitcoin se prvenstveno koristi za put i prodavnici vrednosti.

Bitcoin radi jer rudari zarađuju novac za pokretanje mrežne infrastrukture. Uklonite ovu inicijativu i sve raspadne.

Većina Bitcoin programere poseduju Bitcoin, i na taj način imaju udela u uspehu mreže. Preko $ 1 milijardu u rizičnog kapitala uloženo u Bitcoin kompanija do sada, koji subvencioniše razvoj platformi.

Ono što je najvažnije, kompleks kružna ekonomija je evoluirala tokom poslednjih osam godina, koja podrazumeva hiljade preduzeća širom sveta.

Dok su neki od Bitcoin je $ 15 milijardi na tržištu capremains vođen spekulacije, mnogo toga sada dolazi od ljudi i preduzeća koristi Bitcoin. Svaki od ovih učesnika nosi deo troškova obezbeđenja Bitcoin mrežu.

Ethereum

Ethereum je blockchain kompjuteru.

Mreža se ponaša kao jedan računar. Svako može iznajmiti, računanje i čuva podatke o Ethereum uplatom za to u njegovom rodnom tokena, etar. Rudari koji održavaju mrežnu infrastrukturu su nagrađeni u etru, koji se može zameniti za Bitcoin i na kraju pretvara u fiat valutu.

Kao i kod Bitcoin, mnogi Ethereum programeri poseduju etar i imaju interes u propovedao tehnologiju. Ethereum startup dobili malo novca od profesionalnih VCS u odnosu na Bitcoin startups.

Umesto toga, Ethereum ekosistem se oslonio na spekulacije etra tokenand crovdfundingto finansijskih projekata.

Do sada, nema kružni ekonomija je evoluirala oko Ethereum, ali to je i za očekivati, jer je mreža tek nešto više od godinu dana.

Dugoročni rast Ethereum je zavisi razvoju ekosistem gde kompanije troše etar po stopi koja prevazilazi troškove za vođenje mrežu.

Hiperledger

Mislim na Hiperledger kao novi brend preduzeća softverske platforme koja deli karakteristike dizajn sa Bitcoin.

Njegov razvoj je vođen grupe kompanija koje obuhvata IBM, Intel i Airbus. Mreža infrastruktura Hiperledger se plaća kupcima u tradicionalnom modelu preduzeća licenciranja softvera.

Troškovi vođenja Hiperledger verovatno slični troškovima radi aplikaciju oblaka.

Tu nema iznenađenja.

Pogledati u oba pravca

Ima mnogo da se razmotri pre kupovine blockchain.

Programeri sa blockchain ekspertize su retke i razvojni alati su nezreli. Ovi faktori povećavaju bezbednosne rizike i da troškove razvoja sa blockchain većom od zrelijim tehnologije gomile.

Smart kompanije jasno definisati problem oni pokušavaju da reše pre nego što dođe blockchain prodavce. Kada pričamo dobavljačima, verovatno ćete biti suočeni sa nepoznatom žargona i grandioznim obećanja.

Budite sigurni da se proceni ne-blockchain rešenja. Pitajte da li blockchain tehnologija može poboljšati postojeću tehnologiju stack.

I ne zaboravite da pitate "Ko plaća za blockchain?" Da li je podržan od stabilnog ekosistema i spreman za kritičnim aplikacijama? Jasno razumevanje podsticaja i ekonomije iza blockchain može uštedjeti puno nevolja.

Imaju mišljenje o blockchain u 2016.? Predviđanje za 2017? E-mail [email protected] naučiti kako možete da doprinesete našoj seriji.

Slične vesti


Post Blockchain

Još uvek ne dobijate Bitcoin? Evo objašnjenja za petogodišnjaka

Post Blockchain

Američka bankarska konferencija: linije nacrtane u debatu bloka

Post Blockchain

Kako Bitcoinova tehnologija može da preusmeri medicinska iskustva

Post Blockchain

194.993 BTC transakcija vredna 147 miliona dolara izaziva misteriju i špekulacije

Post Blockchain

Nic Keri Blockchain-a: Banke bi trebalo da prihvate digitalnu valutu

Post Blockchain

RSK Beta donosi pametne ugovore o eterumskom stilu bliže Bitcoinu

Post Blockchain

Rootstock fiksira svetlost sa skaliranjem na lancima - na Sidechain-u

Post Blockchain

8 Bankarske Giants-a koji obrađuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Da li je patent za blokadu još uvek moguć?

Post Blockchain

Blockchain Addresses Kontroverza sigurnosti: Moramo da radimo bolje

Post Blockchain

Zašto 2017 će dokazati Blockchain bila loša ideja

Post Blockchain

Blockchain je novi model upravljanja