Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt | RS.democraziakmzero.org

Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt

Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt

"To se ne radi o PR za Nasdak."

Dakle, objašnjava Adame Ludvin, osnivač i izvršni direktor lanca je blockchain tehnologija pokretanje koja je bila u dijalogu sa američkom specijalista berza i promet tehnologija Nasdak za proteklu godinu.

Saopštenje jučerašnja da će NASDAK se testiranja blockchainfor svom pred-IPO razmeni NASDAK privatnom tržištu sa lancem, Ludvin rekao, jednostavno prvi zajednički najava između dve kompanije koje su razvile bliske poslovne odnose.

Ali, dok su ostali tek kompanije kao što su Microsoftand Dellhave su velike ulaza u industriji samo bledi od reflektora, Ludvin sugeriše da NASDAK interes je sigurniji, s obzirom da operater razmena veruje da tehnologija može da reši ključne poslovne izazove.

Ludvin rekao CoinDesk:

"Iako je tehnologija za razmenu poruka za promet je brz, tehnologija se pomerati sredstvo i izmiri ih je spor i veoma skupo. Mogućnost ovde je da se prenos sredstava u 21. Veku, a to je nešto što nismo mogli lako da uradi pre nego blockchain. "

Ludvin je nastavio da sugeriše da NASDAK privatnom tržištu, što omogućava privatne kompanije za praćenje vlasništva kapitala i investitora odnosa, bio je u pravu prvi korak za kompaniju zbog ograničenog broja trećih lica uključenih u svom radu.

"Oni mogu da pokažu da radi i angažovati privatne kompanije koje žele da eksperimentišu sa ovom vrstom tehnologije", nastavio je on. "Dakle, to je taktička odluka."

Formalna objava sledi period rastućeg interesovanja redovnim finansijskim institucijama, uključujući Nasdak i njujorške berze, u blockchain tehnologije, osećanje svedoči izjava iz NASDAK CEO Greifeld.

"Kao blockchain tehnologija nastavlja da redefiniše ne samo kako razmena sektor funkcioniše, ali je globalna finansijska ekonomija u celini, Nasdak ima za cilj da bude u centru ovog razvoja prekretnici", rekao je on.

Nasdak ranije najavljeno u maju da bi to suđenje tehnologija blockchain u svom kapitalu tržištu, a da će licencira svoju trgovačku tehnologiju za razmenu pokretanje plemenite tržišta.

Poboljšanje privatne tržišta

Ludvin predvideo da će pilot biti operativan do kraja 2015. Godine, sa Chain trgovanju akcijama na platformi uz nastupnom serije drugih privatnih kompanija.

Akcije, rekao je on, će se pomeriti na otvoreno Assetsprotocol, implementaciju u boji kovanica koja omogućava korisnicima da povećaju male iznose od Bitcoin da predstavlja akcije. Ove akcije se onda mogu preneti i prate preko Bitcoin blockchain.

Kao rezultat toga, on je predložio da se platforma mogla ukloniti tradicionalne sisteme upravljanja papir i pruži bolju uslugu nego sistema upravljanja softver eliminacijom "ljudske greške" koje bi moglo doći u takvim sistemima.

Ludvin je rekao da će NASDAK verovatno povećati implementaciju otvorenih Assets da odgovara potrebama kompanije.

"Postoje načini implementacije izdavanje sredstava i transfera koji su više privatna nego Open sredstava", rekao je on. "To će biti više privatna nego što ljudi misle kao o boji novčića danas."

Agnostik pristup

Ipak, dok je Nasdak je odlučio da gradi na vrhu Bitcoin blockchain, Ludvin predložio taj lanac, a samim tim, Nasdak, uzimanje agnostički pristup tehnologiji.

"Verujemo da će biti Internet lanaca, biće mnogo, mnogo interoperabilnih blockchains", nastavio je on. "Kao da je inovacija pomera napred, jedna od stvari koje nas NASDAK i Prvi Datahave izabranih da uradite je da će tranzicija vrlo jednostavna, počevši od Open sredstava, ali tokom vremena [možda] kreće da do bočnog lanca bez prekidanja uslugu."

Ludvin je rekao da Lanac je trenutno istražuje sve blockchain tehnologije i decentralizovane knjige, ali da je doneo odluku o izgradnji na vrhu Bitcoin jer veruje da je to "najbolji alat za taj posao danas".

Ova izjava je značajna s obzirom na sve veći interes za Vall Street u više eksperimentalnim permissioned knjigama, alternative Bitcoin blockchain koji imaju za cilj veću nivoa efikasnosti i pokušaj da se stvori blockchains bez tokena. Ovaj interes je možda najbolje svedoči uz pripajanje Digital Asset Holdings "od decentralizovana knjiga za pokretanje Hiperledger i njenih planova da se oslobode niz blockchain zasnovanih finansijskim proizvodima.

Ludvin je nastavio da ukazuju na to da preduzeća finansijske institucije su možda strahuju od javnog karaktera transakcija na Bitcoin blockchain. Iako su takve transakcije su pod pseudonimom, traganje transakcije subjekata na blockchain je moguće, kao nove alatke podataka pomogli shov.

Posebno, on je naveo funkciju privatnosti uveo Blockstream u svom najnovijem bočne lance Elements izdanju.

"Mi smo veoma Posljednji o tempo inovacija dešava na nivou protokola i funkcijama privatnosti i bezbednosti koji se nastavljaju da se istraži", rekao je on.

Ipak, on je predložio da će oba rešenja verovatno igraju ulogu u budućnosti blockchain-omogućen, govori se o "medijski cirkus" koji jama ove ideje kao jedna veličina za sve, pristupa.

"Mislim da izgradi interoperabilnog internet-based finansijsku mrežu, to će samo da se dogodi ukoliko industrija i open source zajednice sarađuju, a ne mislim da može da se desi ako pravite vlasnički protokol", rekao je on , dodajući:

"[Ali] mislim na to onima koji imaju ozbiljan interes i potrebu, kao Nasdak i First Data, nikad nema samo jedan odgovor."

Coloured CoinsNasdakChain

Slične vesti


Post Blockchain

Unutar fabrike Blockchain: Kako je IBM-ov Distributed Ledger Vork postao globalni

Post Blockchain

BNI Ekec: Nedostatak industrijskih standarda Teško blokirajuće tehnike

Post Blockchain

Kako Bitcoinova tehnologija može da preusmeri medicinska iskustva

Post Blockchain

Sa Blockchain-om, gde postoji dim, uobičajeno je dima

Post Blockchain

Interesovanje Blockchain-a raste u Rusiji (uprkos pravnim pitanjima)

Post Blockchain

Blockchain in Finance: Od Buzzvord do Vatchvord u 2018

Post Blockchain

Da li je Bitcoin stvarno sledeći Internet?

Post Blockchain

Blockchain: eksperiment u upravljanju bez moći

Post Blockchain

Bitcoins Killer Apps

Post Blockchain

5 Činjenice iz izveštaja države Bitcoin iz K3 2018

Post Blockchain

Niko ne bi trebalo da kontroliše lancu snabdevanja blokadom

Post Blockchain

Blockchain i porast umreženog povjerenja