IoT se sastaje sa NFC-om u Zeradinom Nev Blockchain prototipu | RS.democraziakmzero.org

IoT se sastaje sa NFC-om u Zeradinom Nev Blockchain prototipu

IoT se sastaje sa NFC-om u Zeradinom Nev Blockchain prototipu

Dok banke su zauzeti performansom eksperimenti sa blockchain tehnologije, Londonu konsultantska firma proizvod Zerado već izgradio prototip za sistemom za kontrolu pristupa pomoću blockchain, NFC i Internet Stvari (puno).

Napravljene za rukovanje kako identitet i plaćanja, osnovna ideja je da koristite blockchain tehnologiju za skladištenje informacija o tome ko je ovlašćen da koristi fizičku uređaj (kao što je brave) i da se autoritativno odrediti i utvrđivanje identiteta osobe pokušavaju da iskoriste uređaj.

Kada autorizovani, osoba će moći da koriste usluge pod kontrolom fizičkog uređaja, bilo avansno ili plaćanje na licu mesta, na osnovu dostupnosti.

Na neki način, Zerado prototip je sličan onom koji je predložila Slock.it pred zloglasnom DAOincident, iako je koristi primenu lične blockchain, umesto javnog Ethereum blockchain.

Tomaš Mloduchovski, CTO od Zerado, smatra da koristeći ovaj dizajn omogućava kompaniji da preskoči preko dopunskih poboljšanja tehnologije i koriste sistem koji će verovatno postati sveprisutna u budućnosti.

Pored toga, on smatra da upotreba blockchain čini razvoj mnogo lakši sistem da se rasporedi na sistema iz realnog sveta, a takođe daje potpunu kontrolu korisnicima da odluče koji nivo razmene podataka je potrebna za primenu.

Takođe, primetno je da umesto privatnih ključeva potpis kao mehanizam autentifikacije, Zerado poluge postojećih beskontaktnih platnih sistema se nalaze u većini platnih kartica u Evropi kako za plaćanje i identiteta proveru identiteta.

On je rekao CoinDesk:

"Kontrola pristupa ima skup jedinstvenih zahtjeva koji uredno odgovaraju mogućnosti blockchain. Iz potrebe bezbednosti, kroz upotrebu EMV kartica, do auditabiliti."

Provera u

Jedna neposredna primena slučaj je za da je ideja biti u procesu hotel check-in, gde bi gost plati za sobu preko Veb-a, i koriste debitne kartice u hotelu za pristup.

Informacije iz debitne kartice se čita sa puno uređaja koji kontroliše bravu na vratima i povezan sa svim drugim takvim uređajima u hotelu. Jednom autentičan, njegovo stanje se propagira na sve druge brave, što bi sada ne znaju da omogući pristup drugi pristup ovoj identitet.

Kompanija vidi sličnu upotrebu u zajednički radni prostori, kojima je potreban stalni monitoring kome je dozvoljeno da pristup koji sobe i za ono trajanja.

Svaka kreditna ili debitna kartica EMV omogućena koji je u stanju da elektronski razmenjuju podatke (kao što su ime na kartici) može da se koristi za autentikaciju. Različiti Izdavanje banke daju različite vrste podataka kartice u uređajima kartice-čitanje, a provera autentičnosti se tada obavlja korišćenjem nekoliko različitih podataka izvukli iz kartice.

Zerado je radni prototip koristi lične blockchain za skladištenje informacija o identitetu i ovlašćenja, zajedno sa državom plaćanja.

Ona je u stanju da pomoću debitne kartice i kao identitet za autentifikaciju korisnika i kao mehanizam plaćanja.

Ključne vrednosti

Od značajnih karakteristika prototipa, međutim, da se koristi u Velikoj Britaniji platnih kartica beskontaktne, koji su sveprisutno izdate od strane banaka i finansijskih institucija.

Iza scene, ove kartice koriste skoro Field Communications (NFC) tehnologiju za komunikaciju između kartice i uređaja. (Point-of-sale terminali u Evropi, na primer, već povući podatke sa debitne kartice za plaćanja razloga.)

Međutim, pored informacije o načinu plaćanja, oni takođe sadrže podatke o identitetu izdate od strane banke, kao što su ime osobe.

Koristeći ovu vrstu informacija, puno je omogućen brave su u stanju da autentikaciju na korisnika koji pokušava da pristupi resurs. Ovo takođe povećava sigurnost, jer se isti mehanizam može da se koristi umesto odvojenih ključnih hoteli kartica koje su retko bez propusta i tehnologija stoji trenutno.

Zerado je takođe izgradio offline otpornost na sistem u celini, što bi moglo realno rade čak iu slučaju gubitka veze.

Važeća online transakcija je stvoren, koji se zatim ručno prenose do svih čvorova u sistemu. U primeru hotelske sobe, kada se stanje promena blockchain, kao "glavni ključ" (koji sadrži najnovije informacije o transakcijama) može da se koristi od strane osoblja za ručno ažuriranje blockchain sačuvani od strane pojedinih čvorova.

To je moguće zato što su čvorovi svaka sadrži punu kopiju blockchain.

Širi upotreba

Ali, dok je sadašnja prototip koristi lične blockchain za kontrolu pristupa i plaćanja, Zerado veruje da ima primenu u različitim sektorima. Iako, oni će verovatno svi zahtevaju različite odluke dizajna i kompromise.

U tom cilju, kompanija je već stvorio proizvode za aplikacije koje koriste blockchain u backend. Na primer, finansiranje obrtnog kapitala dokaz-o-koncept je napravljen da čuva istoriju transakcija na više stranaka u lancu snabdevanja.

Tu je i blockchain proizvod pod nazivom Disberse da je firma nada da koristi u donošenju veću transparentnost u sektoru humanitarne pomoći.

Zerado gradi prototipova raznih upotrebnih predmeta, što je kaže doneti prave rešenja za industriju. To se dešava da se koristi blockchain u backend je nebitan korisnicima sistema, ali ne daje im mnogo prednosti: od bezbednosti i auditabiliti, na privatnost i lako raspoređivanje.

Imodžen Buniard, COO Zerado, rekao CoinDesk:

"Mi vidimo veliku vrednost za blockchain u svakom sektoru - da li da sprovede sada, ili da za budućnost protiv povećanog bezbednosnog rizika i sofisticiranijim standardima."

Slične vesti


Post Blockchain

Da li su transakcije lanca off-block loše za Bitcoin?

Post Blockchain

8 Bankarske Giants-a koji obrađuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

MimbleVimble neće ICO, već će pokrenuti kriptocurrenci

Post Blockchain

6 Takeavais iz K3 State of Blockchain CoinDesk

Post Blockchain

Australijski prodavac Millennius prekida iPhone prodaju u Apple Boicott-u

Post Blockchain

Database Glitch uzrokuje Blockchain.info Outage

Post Blockchain

Predsedavajući ASIC-a: tehnologija blokiranih tehnologija može promijeniti finansije

Post Blockchain

Novi Chicago Blockchain centar pokreće podršku vlade

Post Blockchain

RSK Beta donosi pametne ugovore o eterumskom stilu bliže Bitcoinu

Post Blockchain

Bitcoin, Stellar i Sidechains u Budućnosti summita za novac

Post Blockchain

Projekat lanca snabdevanja Blockchain-a Microsoft-a raste na 13 partnera

Post Blockchain

Bitkoin u naslovima: Argentinski spasitelj ili znak antihrista?