BTC za DLT: zašto bankama nije omogućeno pokretanje blokadnih računa? | RS.democraziakmzero.org

BTC za DLT: zašto bankama nije omogućeno pokretanje blokadnih računa?

BTC za DLT: zašto bankama nije omogućeno pokretanje blokadnih računa?

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća i korporativne finansije, i član tima proizvoda CoinDesk je.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, običaj-kustos bilten dostavlja svake nedelje, isključivo našim korisnicima.

Život nije lak za pokretanje.

Svako ko je pokušao da zna, to je duge sate, niske plate, konstantan stres i nemilosrdan u nepoznato. Ali, to je još teže za criptocurrenci startups.

Ranije ove nedelje, finansijsko poslovanje uprava u Velikoj Britaniji objavljeno u reporthighlighting teškoće da blockchain preduzeća imaju u dobijanju osnovne bankarske usluge. Mnogi su se sastali sa blanketnih odbijanja, neki su dati ograničeni pristup i drugima da bankarski podršku povukli bez upozorenja. A problem nije jedinstven u Velikoj Britaniji.

To otežava criptocurrenci preduzeća da rade, a kamoli da počnemo. (Samo pokušajte plaćanje svog servera prostor sa gotovinom.)

Takođe suprotnosti britanska vlada pro-inovacije stav. Zvaničnici su često stressedhov vitalni razvoj Fintech je za privredu, i izrazili eksplicitno interesovanje za harnessingblockchain tehnologiji. Šta više, izveštaj izdat pre par godina od RM trezora smatra criptocurrencies nisku riskfor pranja novca i finansiranja terorizma.

Čak su i neki criptocurrenci preduzeća prihvaćeni u FCA je sandbok programa, koji ih izuzima iz punoj saglasnosti regulatornog da podstiču eksperimentisanje, ne mogu Bankin Velikoj Britaniji.

Banke u pitanju su, u celini, nerado komentariše ovo, što ostavlja za pokretanje zajednicu pod pretpostavkom da su finansijske institucije plaše criptocurrencies.

Iako postoje neke istine u tome, glavni razlog je veća verovatnoća da leže na drugom mestu.

Nije tako strašno

Do sada, većina finansijske institucije imaju razumnu ideju o tome šta criptocurrencies su i kako rade (nije bilo nedostatak izveštavanja i konferencija na temu). Oni vide njihove vlade preskok dublje, neki od njihovih vršnjaka eksperimentisanje sa izdavanjem kovanog novca, a oni znaju da mnoge od njihovih klijenata površno u digitalnim token investicija.

Criptocurrencies nisu razumeli pretnja su nekada bili.

I to ne kao da su marginalizovane preduzeća traže od banaka da drže criptocurrencies za njih (još nije, ionako - da će poslovna prilika pojaviti). Biznisi žele banke da im pomognu da upravljaju svojim fiat prihode i plaćanja. Još uvek je teško da plate račune za struju i iznajmiti sa Bitcoin.

Osim toga, dok banke ne vole nestabilnost, fluktuirajuća cene criptocurrenci imaju sekundarni efekat na najbolji Fiat rezervi za pokretanje je.

Oklevanje da lendto criptocurrenci preduzeća je druga stvar. Nije nerazumno da banke budu selektivni u koji su pozajmljuju, posebno imajući u vidu njihove uklještenim margine.

Ali ovo je problem za allioung startapima bez iskustvu, ne samo blockchain one. I dok bi kredit ili dva bilo lepo, šta su startup su najviše potrebna je račun u banci iz koje se uplate.

Sharpened nož

Dakle, šta su banke plaše? Nejasno regulisanje i kazne.

Globalna regulatorna restrikcija na finansijske institucije je uzela težak danak. Banke su platili preko $ 320 billionin kazne od finansijske krize, i sa over200 pojedinačnim regulatornim promjenama na dan, to je razumljivo da bi oni radije odbiti posao nego rizik ozbiljan problem prijavu, ili možda čak i oduzimanje dozvole.

I dok banka može prijatno da blockchain pokretanje zadovoljava pravila usklađivanja danas, oni nemaju pojma šta su pravila će biti za pet godina, i da su razumljivo plaše privlačenje retroaktivno sankcije.

Nije toliko su pravila koja su problem - banke se koriste za prilagođavanje procesa u skladu.

To je nedostatak jasnoće oko pravila, i sadašnja i buduća, koja deluje kao nepotrebno barijeru za podršku.

Pustite ih

Da bi rešili, neki su ohrabrujući vlada Velike Britanije (i ostali) da insistiraju da banke pružaju usluge za criptocurrenci kompanije. Međutim, za mnoge, koji se zaobilazeći preblizu finansijskim uslugama kontrolom vlade, koji ironično je ono što najviše criptocurrenci entuzijasti su filozofski protiv.

Druga opcija - jednostavniji, jeftiniji i manje invazivna jedan - da zvanično proglasi da je "u redu" da banka criptocurrenci startup, pod pretpostavkom da ispunjavaju razumne zahteve. Ovo bi moglo da bude u obliku propisom, sandbok-stilu koji oslobađa određene vrste naloga iz potrebe da u skladu sa standardnim pravilima.

Ili bi mogao biti stvaranje nove klase entiteta, sa posebnim dozvole za rad: poseban banka za preduzeća blockchain bazi.

Ovo bi moglo da podstakne rađanje novog poslovnog modela, sa Fintech startup clamoring da se prijavite criptocurrenci preduzeća. Prilika je značajna, s obzirom na potencijal rasta u ovom sektoru.

To takođe može podstaći banke da uspostavi namenskih podružnica da privuku novi tip klijenta, u kojima bi se onda unakrsno prodaje drugih usluga.

Rezultat bi bio ne samo podsticaj za criptocurrenci i blockchain preduzeća, dajući im siguran transakcioni bazu iz koje će delovati. To takođe može pomoći bankarskom na inovacije, Fintech da pronađe novi put za rast, i kako da se smanji jaz između fiat sredstava i onih blockchain bazi.

I, kako vreme prolazi, finansijski sektor, potrošači i regulatori će shvatiti da su granice između Fijata i kripto svetu postaje zamućen - koji će, samo po sebi, otvaraju nove oblasti inovacija i mogućnosti.

FCABankingBlockchain Pokretanja

Slične vesti


Post Blockchain

5 Činjenice iz izveštaja države Bitcoin iz K3 2018

Post Blockchain

Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost

Post Blockchain

Stanje Bitcoin i Blockchain 2018: Blockchain hits kritična masa

Post Blockchain

Centralna banka Hong Konga: Blockchain ima ogroman potencijal

Post Blockchain

IBM-ov Richard Gendal Brovn: Bitcoin je otvaranje umova

Post Blockchain

Kako provansiranje kanalizacijskog kanala za socijalno dobro

Post Blockchain

ShoCardova potraga za obezbeđivanje identiteta na Blockchain-u

Post Blockchain

Zašto Blockchain prvo neće poremetiti banke

Post Blockchain

Eris COO: privatni i javni blokovi trebaju ko-postojati

Post Blockchain

Kako se Deloitteov Rubik približava tehnologiji Blockchain Tech

Post Blockchain

Generalni direktor Blockchain.info Nic Cari poklanja $ 10k u Bitcoin Univerzitetu

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store