Bosch, Cisco, Gemalto i još: Tehnički gigantski tim za Blockchain-IoT | RS.democraziakmzero.org

Bosch, Cisco, Gemalto i još: Tehnički gigantski tim za Blockchain-IoT

Bosch, Cisco, Gemalto i još: Tehnički gigantski tim za Blockchain-IoT

Internet of Things (puno) - velika mreža povezanih uređaja koji postaje osnovni deo tehnološke infrastrukture koja nas okružuje - donosi kako veliki potencijal i veliki rizik.

Sa pozitivne strane, prelaz iz 'glup' da 'pametnih' uređaja predstavlja velika promena u načinu na koji razmišljamo o automatizaciji i odziv na proizvode oko nas: Automobili koji se voze, stanove koje su postale samostalne regulisanja okruženja, kao i aparate koji optimizuju automatski za svakog korisnika sklonostima.

Ali, kao posledica toga, svaki povezan uređaj je još jedan napad površina za haker da ciljaju, i ozbiljnu zabrinutost izražena je zbog sve većeg broja puno uređaja koji su u oružje u botnetsor koristi kao oruđe za nadzor.

Dokaz ovih visokog profila krši sredstva koja pokušava da poveća poverenje i sigurnost među puno uređaja su od ključnog značaja - toliko je velika vest da je grupa Fortune 500 kompanija iz hardverskih i softverskih industrije je spajanje sa timom blockchain počeci da razviju protokol koji će povezati tačkice između puno uređaja i blockchain tehnologije.

Inicijativa je rođena iz Nev Horizons: Blockchain k Mnogo samita u Berkliju, Kalifornija, u decembru 2016 - sastanak koji je okupio startups Ambisafe, BitSE, zabeležio, ConsenSis, distribuirati, vlakna, heširanu zdravlje, Ledger, Skuchain i Slock. Da, i velike korporacije BNI Mellon, Bosch, Cisco, Gemalto i Fokconn.

Raspravljalo na skupu bili su izazovi sa kojima se suočava blockchain i puno inovacija i potencijal za kolektivni napor da ih obrati.

Mnogi od većih korporacija već izrazili veliko interesovanje za Internet Stvari tehnologije. Na primer, najnoviji godišnji izveštaj Bosch, 2015 pregled pod nazivom Simpli.Connected, krenuli viziju da bude "jedna od vodećih svetskih puno kompanija" fokusiranjem na senzor tehnologije, softvera i usluga, dok Cisco poznat za izradu mrežne opreme , ima jasan interes da bude na čelu ugrađenog umrežavanja.

Ali interesovanje za blockchain predstavlja novije pravac: proizvođači elektronike kao Fokconn, na primer, nisu istorijski bila povezana sa tom polju. Dakle, šta su izazovi i mogućnosti koje su im doveli da se udruži sa blockchain počeci?

Potreba za poverenje

U proizvodnog prostora, veliki posao je već pokazao interesovanje za korišćenjem blockchain tehnologije u lancu snabdevanja logistici, gde se kriptografski potpisa mogu koristiti kako bi se osigurala identitet predmeta u svakoj fazi tranzita i nakon prodaje (zabeležio, član konzorcijuma, ima sastavio spisak studija slučaja ove vrste).

Za Internet-omogućen uređaja, provera identiteta postaje još važnije za proizvođače, jer će biti slanje i prijem podataka preko veće mreže. Čak i kada se veruje uređaji, integritet podataka poslatih između njih tek treba da budu potvrđeni; pa su dobici koji se može ostvariti potpisivanjem i potvrde podatke u svakoj fazi na putu.

Jedan od većih kompanija koje se bave, digitalni provajder bezbednost Gemalto, radila je na sigurnom mašina-to-machine (M2M) komunikacije za poslednjih 10 godina, a sada primeni ovog iskustva na novijim oblasti blockchain tehnologije.

Joe Pindara, direktor strategije proizvoda i tehnološki na Gemalto, rekao CoinDesk da je namera da se izgradi apstraktni nivo tako da šačica osnovnih funkcija koje puno prodavci možda će biti potrebno - na primer, registruje nove uređaje ili promene vlasništva - može se realizovati u takav način da se kod može da se koristi sa različitim blockchains.

"To znači da je novi Mnogo pokretanje može da se koncentriše na izgradnju svoju aplikaciju i dobija osnovnu vrednost integriteta koji blockchain isporučuje, ali u nekom trenutku u budućnosti, ako odluče da je njihov prvi izbor, recimo Bitcoin, nije pravi put da idu, oni mogu prebaciti na Ethereum i ih ne povredi ", rekao je, Pindar.

Posledica toga je da kada se protokol je pušten novi startup će biti u stanju da izgradi proizvode oko njega na standardizovan način, bez potrebe da stavi vreme i resurse u razvoju besprekorne rešenja svaki put.

Beiond the bar koda

Prema Rian Orr, direktor zabeležio, razvoj blockchain / puno protokola može se posmatrati kao sledeću fazu u tehnološkom putu koji je počeo sa barkod, originalni digitalni identifikator proizvoda.

"Barkod je jednostavan i jedinstven sistem koji je doveo do ogromnih poboljšanja u oblasti trgovine na malo", rekao je Orr. "Nažalost, sistem nije siguran, tako da imate biliona dolara falsifikovanja danas. Kada imamo siguran sistem identiteta koji je otvoren i interoperabilan, mislim da su posledice će biti velik kao barkod preko 10 do 20 godina."

Pored identifikatora proizvoda, konzorcijum takođe vidi veliki potencijal u protokolu koji će povezati puno u funkcionisanju pametnih ugovora.

Slock.it, još jedan član konzorcijuma i programer na mnogo raspravlja DAO, fokusira se na slučajeve korišćenja značilo da olakša deljenje ekonomije usluga, bez potrebe za posrednika: na primer, pomoću pametnih ugovora i ima bravu Internet-skripta da bi ste pusti goste u stan u An iznajmljivanje Airbnb stilu.

U saopštenju Dirk Slama glavni savez službenik na Bosch softverske inovacije, rekao je:

"Svjedoci smo ogroman potencijal za primenu blockchain u slučajevima industrijsku upotrebu. Biti u stanju da stvori Tamperproof istoriju kako se proizvodi proizvedeni, preselio i održavana u složenim vrednosti mrežama sa mnogim učesnicima je kritičnu sposobnost. To mora biti podržan od strane shared blockchain infrastruktura i integrisani Internet Stvari protokola. "

Budući saopštenja se iznose vremenski okvir za projekat će uslediti, ali članovi su optimisti da će rezultati brzo pojaviti.

Orr said:

"Ne bi me iznenadilo da je desetak PoC je izaći iz ovoga u narednih 12 meseci."

BlockchainInternet od ThingsStandards

Slične vesti


Post Blockchain

2018 u naslovima: 13. najveća priča o blokadama

Post Blockchain

Za Blockchain VCs, Time for Ethereum investicije je došao

Post Blockchain

Svift-ov prelazak granični proboj se kreće u sledeću fazu

Post Blockchain

CEO Nicole Cari: Global Stories Highlight Bitcoins Value

Post Blockchain

Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms

Post Blockchain

Direktor IBM-a izjavljuje da smo svi uključeni u Blockchain

Post Blockchain

Coinprism pokreće distribuiranu knjigu otvorenog izvora

Post Blockchain

Žalbe Hit Hitovi snimanja na Blockchain-u U zavisnosti od zakašnjenja

Post Blockchain

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Post Blockchain

Istraživanje CoinDesk: Etereum Hard Fork imao mali uticaj na osećaj

Post Blockchain

Zašto Big Bank Blockchain vodi odlazi za startupe

Post Blockchain

Projekat Blockchain obnovljivih energija pomera prošlu testnu fazu