Blockchain Tech mogao poboljšati bankarstvo, kaže EBA | RS.democraziakmzero.org

Blockchain Tech mogao poboljšati bankarstvo, kaže EBA

Blockchain Tech mogao poboljšati bankarstvo, kaže EBA

Blockchain tehnologija ima potencijal da smanji troškove, poboljšati ponudu proizvoda i poveća brzinu za banke, prema najnovijem izveštaju iz Udruženja banaka Euro (EBA).

Osnovan je 1985. Godine i podržana od strane Evropske komisije, EBAis telo praktikanta za banke i druge usluga koje promoviše pan-evropske prakse platnog prometa i poslovanja.

Uprkos uglavnom odbacuje digitalne valute - na reportnotes se oni razlikuju od "legitimnih fiat valute" - to tvrdi njihova primena su od suštinskog značaja za "sticanje više napredno znanje o kripto tehnologija".

Ove tehnologije verovatno će biti integrisan sa postojećim finansijskim sistemom u narednom jedne do tri godine, kaže EBA.

"Osim možda biti u stanju da ubrza procese i smanjuju njihovu kompleksnost, kripto tehnologija primene u ovoj oblasti može da se integriše sa nasleđem IT, pravnim okvirima i postojećih sredstava (valute, akcije, obveznice, itd)."

Kripto 2.0 i tradicionalne banke

Prema EBA, saradnje, usvajanje i njihova dva odgovarajućim podzakonskim vozača (komunikacija i propis) će biti odlučujući faktori u budućnosti tehnologije.

Ovde, u izveštaju se kaže da je nivo saradnje Plaćanje usluga (PSPs) i kripto tehnologije zajednice - i između samih PSPS - će odrediti buduće odnose između banaka i "kripto 2.0 'kompanija.

Naime, ona povlači paralele između problema i dinamike industrije koje su se pojavile kada Voice over Internet Protocol (VoIP) aplikacije kao što su Skipe pokrenuta pre oko deset godina.

Izveštaj eba takođe govori o dvostrukim koristi za PSPs i kripto preduzeća.

Ako propis je povoljna, PSPs mogu imati koristi od ulaska u partnerstvo sa kripto tehnologije zajednice, kako bi bili u stanju da dobiju ideju prve ruke dugoročnih razvoja i da će biti u boljoj poziciji da iskoriste ovo drugo, kada je tehnologija dostigne željeni nivo zrelosti.

Zauzvrat, ona ukazuje na to kako će se kripto tehnologija zajednica imati koristi od legitimitet PSPs "i proceduralni znanja, završnom:

"Ono što se može sa sigurnošću reći u ovom trenutku jeste da kripto tehnologije oblast treba pažljivo pratiti i revidirani za dalju analizu."

Iako je teško predvideti način na koji kripto tehnologije će postojeća finansijska infrastruktura, U izveštaju se dodaje da je dalji razvoj - i napredak - može se očekivati.

Četiri upotreba-scenariji

U izveštaju grupe blockchain tehnologija u četiri ključne kategorije: valute, registre sredstva, aplikacija gomile i imovine orijentisane tehnologije. Ona napominje, međutim, da je nedostatak regulatornog i tehničke zrelosti smanjuje slučaj upotrebe za prve tri, dodajući da su i dalje garantuju pažljivo praćenje od strane industrije igrača.

Hronološki prikaz četiri razvojnih kategorije kripto tehnologija, prema EBA je report.Vith ovo u vidu, rad opisuje četiri slučaja u realnom korišćenja gde bi blockchain tehnologija poboljšati devize i doznake, u realnom vremenu isplate, dokumentarni trgovinu i servisiranje sredstava - zaključivši da razvoj sredstava orijentisane su potencijalno najinteresantnija za transakcije bankarstva i industrije plaćanja.

Napredak u ostala tri oblasti je ometen tehnološkim i regulatornih izazova, kaže EBA.

U radu ukazuje na to da su bankarski i platni industrija treba da pokuša da "dostignu, prednosti konverzije i troškovi valuta i smanjenja troškova revizije i upravljanja iz imovine orijentisane, kao i radikalne inovacije od aplikacija stack tehnologija".

Transformacioni potencijal

Izveštaj EBA je nastavak iz publikacije Evropske centralne banke, koji je opisan digitalne valute kao "nestabilan", ali potencijalno transformacije u oblasti plaćanja.

Istaknuti bankari, što santander Mariano Belinkiand Barclai je Osama Faiiadhave komentarisao transformacioni potencijal i švajcarske investicione banke glavnoj knjizi je UBS nedavno je otvorio Research Lab blockchain tehnologije u Londonu da vidimo kako bi to moglo biti primenjen u širem Fintech zajednice.

Blockchain je takođe zarobljen pažnju kompanija iz van bankarskog prostora. SAD osiguranje gigant USSA je navodno sipa resurse u investigatinghov da se ugradi blockchain u svom postojećom infrastrukturom.

Slične vesti


Post Blockchain

Lanac otkriva Blockchain platformu koju je izgradio i za finansijsku industriju

Post Blockchain

IBM-ovo najveće probno trgovanje na tržištu finansija moglo bi da ide globalno

Post Blockchain

5 Bitcoin i Blockchain startups za Vatch u 2018

Post Blockchain

Blockstream za pokretanje prvog Sidechain-a za bitkoinske razmjene

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: R3s Blockchain Dream Team

Post Blockchain

Da li su transakcije lanca off-block loše za Bitcoin?

Post Blockchain

CEO Nicole Cari: Global Stories Highlight Bitcoins Value

Post Blockchain

Unutar fabrike Blockchain: Kako je IBM-ov Distributed Ledger Vork postao globalni

Post Blockchain

Blockchain preusmjerava aplikaciju za plaćanje Bitcoin za trgovce

Post Blockchain

Nic Keri Blockchain-a: Banke bi trebalo da prihvate digitalnu valutu

Post Blockchain

Blockstack na Vall Street-u

Post Blockchain

Blockai pokreće Netscape za Bitcoin sa Blockchain Brovser-om