Blockstack na Vall Street-u | RS.democraziakmzero.org

Blockstack na Vall Street-u

Blockstack na Vall Street-u

"Šta može da uradi blockchain za mene danas?"

To je pitanje koje je sve više pitanje velikih finansijskih institucija, a koji San Franciska Blockstack.io je usmerena na pronalaženju odgovora za od svog lansiranja u junu.

Jedan od sve većeg broja kompanija koje žele da obezbede prilagođene blockchain rešenja, Blockstack.io ima jedinstvenu ekspertizu u Standard Chartered Bankveteran Peter Shiau, koji služi kao izvršni direktor kompanije.

Shiau ukazuje na to da Blockstack.io pokušava da iskoristi na "smeni misli" je trenutno u toku u velikim finansijskim institucijama, koji po svemu sudeći postaju sve više svesni potencijalnih isplatama iz koristi sistem blockchain na bazi kao distribuiranih baza podataka.

Shiau rekao CoinDesk:

"Ovo je skup softvera kako bi se omogućilo finansijske usluge imaju privatni izolovan blockchain.that postao uzbudljiv finansijskim institucijama, jer sada mogu da počnu da rade na aplikacijama i back-office sisteme."

CTO i bivši Google inženjera Miron Cuperman ukazao da Blockstack.io trenutno pokušava da edukuje svoje potencijalne klijente kako bi mogli da razumeju zahteve za blockchain na robi akcijama, kliring i trgovine, naglašavajući da kompanija nastoji da napravi slučaj tehnologija je delotvoran danas.

Shiau rekao da je cilj Blockstack.io je da ponovi uspeh Red Hat, softverske kompanije open-source koji su pomogli komercijalizaciju operativni sistem Linuk u 1990.

"Oni su [softver] nešto što može da se potroši i koristi sva preduzeća", rekao je on. "To je ono što nam je cilj da radimo. - Take That tehnologiju koja je dokazana i stavio ga zajedno na način koji je upotrebljiv za tu zajednicu"

Blockstack.io danas

Ali, dok je mnogo toga je rečeno o privatnim blockchains, malo je verovatno javno o tačnim karakteristikama dizajna koji se nakon koje traže finansijske institucije.

Dodavanje nedostatka sigurnosti je da su mnogi od firmi koji istražuju tehnologiju su ćutljiv o bilo suđenja sprovodi. Na primer, dok Barclais i UBS je poznato da se eksperimentiše sa Ethereum, ni otkriven tačno kako traže da koriste decentralizovano platformu aplikacije.

Blockstack.io, međutim, pod uslovom dublje zaronite u svojoj tehnologiji, opisujući svoje rešenje kao "privatna, izolovani blockchain" sa pristupom osnovnom "blockchain funkcionalnosti" kroz API.

Platforma ima četiri funkcije, u skladu sa tim: privatna knjigu na osnovu Bitcoin Core i optimizovan za visok obim transakcija; izdavanje sredstvo da predstavljaju stvarnom svetu sredstva; Upravljanje transakcija koji omogućava korisnicima da opiše transakcija protiče između stranaka; i multi-potpis novčanik sigurnost.

"Koristeći ove funkcije, finansijska institucija može da model postojeće tokove rada u životnom ciklusu zajedničkih poslova", objasnio je ta kompanija.

Dok Shiau je rekao da će razmotriti dodajući podršku za druge blockchains na njegovom rešavanju, on je ukazao da je Bitcoin blockchain ostaje najbolja opcija za klijente danas.

"Bitcoin Intel Core je dokazano softvera i znamo da radi i mi želimo da budemo u stanju da iskoriste poboljšanja u Bitcoin ekosistemu", nastavio je on, nazivajući to je najviše "robustan i pouzdan" blockchain do danas.

Postojeći iskustvo tog preduzeća sa Bitcoin, rekao je on, dodatno bi omogućilo Blockstack.io ažurirati blockchains sa najboljim inovacije iz Bitcoin:

"Postoje i drugi pristupi su definitivno interesantni i ima zasluge u istraživanju ove alternative, ali ako ste finansijske institucije, tražite da se poboljša arhitekturu imate danas."

Internet na blockchains

Shiau takođe je nastavio da se bavi lagano pitanje u Bitcoin ekosistemu, da li je najbolje da se razmotri privatne blockchains kao intranet, ili privatnih verzije javno dobro poput Interneta koji će na kraju biti zamenjen kao korisnici postaju udobniji sa tehnologijom.

Za sada, Shiau je rekao da nije siguran da li će privatni blockchains da se povežemo sa međusobno ili sa javnim blockchain, kao Bitcoin. Na kraju krajeva, međutim, on je predložio oba "ukusi" od prednosti ove tehnologije nude. Dok Bitcoin ima sigurnost, rekao je privatni blockchains nude brže transakcija puta.

"Bitcoin mreža ima svoju vrednost, to vam omogućuje da razmenjuju vrednosti u nepouzdan okruženju bez rizik. To je bila prvobitna svrha u novinama, i do te mere da ljudi žele da, ima vrednost u tome", nastavio je on.

On je ukazao da bočni lanci projekat, trenutno predvodi Blockstream, može povećati funkcionalnost Bitcoin, ali isto tako lako da se replicira na drugim distribuiranim glavne knjige sistema.

Isto tako, Shiau je rekao da vidi vrednost u permissioned distribuiranih knjigama, upozoravajući da su sistemi međusobno ne isključuju.

"Možete zamisliti razmenu u kojoj se trguje roba, i razmena kapitala, oni mogu da se povežete. Možete zamisliti svet u kome ove privatne izolovani lanci mogu da razgovaraju međusobno, jer tamo imaju te različite imovine", rekao je on, zaključivši :

"Vidim budućnost u kojoj će barem izolovane blockchains žele da razgovaraju jedni sa drugima."

Blockchain TechnologiVall ulica

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain 2017: Da li znamo šta ne znamo?

Post Blockchain

Bitkoin veliki izazov u 2016: Doset 100 miliona korisnika

Post Blockchain

Novi Chicago Blockchain centar pokreće podršku vlade

Post Blockchain

Šainaliza: Barclais Deal će pomoći bankama otvoriti do bitkoina

Post Blockchain

Connecticut Non-Profit koristi Blockchain Tech za vladine projekte

Post Blockchain

Da li je Bitcoin stvarno sledeći Internet?

Post Blockchain

Blockchain Tech smanjuje korporacije oslanjanje na ljude

Post Blockchain

Šainaliza podiže 1,6 miliona dolara, potpisuje sporazum o Cibercrime sa Europolom

Post Blockchain

Blockchain Revolution dolazi u Vall Street na Nasdak Eventu

Post Blockchain

Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms

Post Blockchain

Bitcoin API-ovi Adresar Nedostaci koji ne bi trebalo da postoje

Post Blockchain

Niko ne bi trebalo da kontroliše lancu snabdevanja blokadom