Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost | RS.democraziakmzero.org

Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost

Bivši savetnik SAD-a: Blockchain sistemi mogli ugroziti privatnost

Dugo vremena Bela kuća savetnik i vladin zvaničnik veruje da blockchain tehnologija je verovatno da se koristi od strane centralnih banaka u svetu da se stvori "univerzalni bezgotovinsko sistem".

Dr Harald Malmgrenserved u upravama predsjednika John F. Kennedi, Lindon B. Džonson, Ričard Nikson i Džerald Ford, radi kao trgovinski pregovarač i politika istraživač, i decenijama igrao ulogu u oblikovanju američku spoljnu politiku u post-Drugog svetskog rata. Malmgren danas deluje kao konsultant za kompanije i vlade o međunarodnim trgovinskim pitanjima.

U nedavnom intervjuu objavljenom u Zero Hedge, Malmgren dotakao politike pritiskom od strane mnogih vlada širom sveta da se kreće transakcioni sistema od onih dominiraju gotovini onima sastavljena od digitalnih, trackable transakcije. Po njegovom mišljenju, centralnih banaka, privatne kompanije i vlade žele takve sisteme zbog podataka koji će biti dostupan za njih.

On navodi blockchain tehnologiju kao glavni tehnološki aspekt ovog pogona, navodeći rad Blithe Masters i njenog blockchain pokretanje, Digital Asset Holdings (Dah), u razvoju takvih sistema.

Malmgren rekao Sinclair & Co je Erico Matias Tavares:

"Ljudi sada intenzivno radi na mehanizmu za bezgotovinsko društva su se gradi oko koncepta blockchain tehnologije. U suštini, ne bi bilo jedna knjiga koja beleži svaki rashod ili događaj prihoda (bloka), povezujući ih hronološki sa svake druge naknadna kupovina, prodaja, ili događaj prihod u snimljenom lancu. "

Takav aranžman, nastavio je on, dovelo bi do sredine u kojoj "značajne finansijske tokove i svi dugovi i sredstva može se pratiti u realnom vremenu, što omogućava politike i propisa da se prilagodi realnosti svakodnevnog života".

Ovo je izjavio, bio u središtu rada DAH.

"Sve Cilj blockchain koji Blajt Masters sprovodi se konačno staviti zajedno globalni blockchain, koji se konsoliduje u bilo kom trenutku. Imate i sve što dugujete su vidljivi", naveo je on.

Privatnost rizici

Za Malmgren, stvaranje univerzalnog bezgotovinski sistem nosi značajne rizike. Iza strahova vezanih za zaštitu podataka, okvir bez novca može da se pozajmi sociološke uprave kojim počinju regulatori pokušavaju da nadgleda aktivnije dnevnih aktivnosti.

"Ako se koriste sredstva na statistički nenormalnim način onda mogu početi redovno vas tražeći objašnjenje, da li je novac od droge ili pranja novca ili kupovina regulisanih proizvoda kao što su alkoholna pića ili vatrenog oružja", rekao je on.

Ako se koristi na taj način, Malmgren istakao je blockchain će pomoći stvoriti ambijent u kojem regulatori imaju ogromne troves podataka sa kojima se prate, kategorizaciju i regulišu potrošačima. Ovaj sistem, tvrdi on, takođe bi omogućilo veću direktnu finansijsku inženjerstvo kao centralni bankari nahođenju.

"Kompletan knjiga sistem će staviti sve unutra precizno definisane, mogu pratiti kutiji sa definisanim skup pravila ponašanja", rekao je on.

Malmgren nastavio:

"Ako lokalne ili nacionalne vlade su se našle u finansijskoj krizi, ne bi se ograničiti na evropskom stilu bail-ins štednih računa. Oni su mogli da dodirnete ličnih i porodičnih sredstva direktno kroz glavne knjige sistema. Vaše stanje može da se menja od strane vlade jednostavnim dodavanjem jedan novi blok u dugom lancu. "

"Jedan može da razume prednosti, ali postoje potencijalne negativne posledice za pojedince i preduzeća", zaključio je on. "I društvenog ugovora između građana i njihove vlade bili ugroženi."

Blockchain TechnologiDigital imovine Holding

Slične vesti


Post Blockchain

Žalbe Hit Hitovi snimanja na Blockchain-u U zavisnosti od zakašnjenja

Post Blockchain

Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt

Post Blockchain

5 Činjenice iz izveštaja države Bitcoin iz K3 2018

Post Blockchain

Zašto Blockchain prvo neće poremetiti banke

Post Blockchain

Da li su transakcije lanca off-block loše za Bitcoin?

Post Blockchain

7 Azijskih banaka koje istražuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Nasdak proglasi blokirajuće glasanje za uspeh

Post Blockchain

Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms

Post Blockchain

Bitcoin Defender izgovara na London Blockchain događaju

Post Blockchain

Interesovanje Blockchain-a raste u Rusiji (uprkos pravnim pitanjima)

Post Blockchain

Technologi Blockchain Ekplored at TechCrunch Disrupt London

Post Blockchain

Blockchain Tech mogao poboljšati bankarstvo, kaže EBA