Da li su Sidechains bolje rješenje za Bitkoinovo skaliranje debata? | RS.democraziakmzero.org

Da li su Sidechains bolje rješenje za Bitkoinovo skaliranje debata?

Da li su Sidechains bolje rješenje za Bitkoinovo skaliranje debata?

Razmišljanje o bočnim lancima mogu biti menja.

Dok istorijski vidi kao put za eksperimentisanje i povećala operativnost na mreži Bitcoin je, razgovor se sada kadriranje tehnologiju kao moguće rešenje za dugogodišnji skaliranja rasprave digitalnog valute.

Ideja bočnim lancima je da se omogući više novca sa različitih kompleta pravila da bude vezan za Bitcoin. Na primer, jedan bočni lanac može imaju napredne privatnost MimbleVimble, dok je drugi mogla dozvoliti mnogo veća (ili čak i manje) blok veličine.

Ovo poslednje je ono što se pikuing interes u bočnim lancima kao način da se zaobiđu visoko sporni raspravu blok veličine Bitcoin je. To je ideja koja bi mogla teoretski da su svi srećni, prema nekim.

Ali nije da bočni lanci postići veći protok, istakao je Pol Sztorc, ekonomista u Blok Inc, koji je izumeo bočni lanac koji se zove Drivechain. Sa ovim modelom, mada, učesnici će imati mogućnost da pokrene svoju Bitcoin nad na bočnog lanca sa većim blok veličine (recimo, 2MB), dok i dalje ostaje deo Bitcoin mreže.

Bočni lanci ili dodaci?

Međutim, došlo je do poplava na druge ideasrecentli predložio za rešavanje problema veličinu bloka koji bočni lanci sada mora boriti sa.

Ektension blokovi, na primer, nedavno su ponovo uveo je Bitcoin pokretanje torbicu sa istim ciljem davanja korisnicima izbora u veličinama blokova.

Ipak, neki programeri, uključujući i jednog od inicijatora proširenja blokova, direktor Blockstream Adam nazad, vjerujem proširenja bloka će unazaditi sigurnost za korisnike.

To je jedan od razloga zašto Drivechain predlog Sztorc je - gde šta se dešava na jednom lancu hipotetički ne može negativno uticati ono što se dešava na druge - Izgleda da ima blagoslov nekih programera koji su se protivili i druge nedavne predloge skaliranje.

Sztorc predložio rešenje za mailing liste Bitcoin programera, tražeći povratne informacije tokom CoinDesk konsenzus 2017 konferenciji.

Ipak, neki programeri tvrde da nije jedan protiv drugog, ali je pitanje koja je tehnologija radi bolje za koje aplikacije.

"Vidim nekoliko potencijalnih slučajeva korišćenja za produženje blokova, kao što je dodavanje MimbleVimble podršku Bitcoin", rekao je Bitcoin programer Džejms Hiliard. "Ali, ja generalno vidim bočne lance kao bolje zbog bezbednosti izolacije."

Ipak, neki tvrde da Drivechain (i druga varijacija bočnim lancima koji se oslanjaju na rudare) možda neće raditi optimalno u sadašnjem okruženju gde je rudarstvo hashrate koncentrisana u rukama nekolicine.

Za ostale programere, to zavisi od detalja.

"U principu, [Drivechain] zvuči kao dobra ideja, ali specifičnosti su važni", rekao je Bitcoin Intel Core saradnik Luka Dashjr.

Šta je sa Segvit2k '?

Nazad na pitanje skaliranje, mada.

Posebno, Sztorc uramljena Drivechain kao bolje rešenje od digitalni valuta grupa je (DCG) je nedavno otkriven 'Segvit2k' predlog.

Ovaj drugi, koji ima za cilj da skrene industriju ka kapaciteta ubrzanje transakcije, je pronašao značajnu podršku od Bitcoin preduzeća i rudara. Za ubrzanje, SegVit2k kombinuje dva tehnologije nadogradnje: optimizaciju pod nazivom SegVit, koji je prethodno u zastoju uglavnom zbog nedostatka miner podrške, i podsticaj da se parametar blok veličine Bitcoin je.

Sztorc, kao i nekoliko drugih, je skeptičan, ipak.

On je rekao CoinDesk:

"Ja sam malo zabrinut zbog sporazuma Nev Iork. Da rezimiramo, mislim da je veliki trošak. Malo je verovatno da rade. Čak i ako to radi, to nam samo dobija 2MB, što nije mnogo. I m zbunjen da ljudi misle da je napredak. To je vrlo mala količina napretka u ogroman napor. "

Umesto toga, on tvrdi, Drivechain je superiorna zbog niza razloga - pre svega, možda, da bočne lance "izbegava prinudu".

SegVit2k zahteva težak viljušku da smanji veličinu bloka 2MB. To je podsticaj nisu svi u ekosistemu slaže sa, delom zato što bi to značilo povećanje količine podataka svaki korisnik treba da sačuvate. I promena može da dovede do mreže podele, ako ne svi unapređuje svoj softver.

U međuvremenu, bočni lanci ne zahtevaju hard viljušku. I, Sztorc tvrdi, korisnici mogu da okreće se i bočni lanac karakteriše god veličina bloka žele, bez obzira da li 8MB ili 50MB, kao 2MB je povećanje od jedan put da je neki tvrde je suviše mali.

Izbori, izbori

Dalje, neki u Bitcoin zajednici veruju da je volonter developer oko implementacije Bitcoin Core je efektivno postao monopol, što ukazuje da je grupa ukinuo van ideja.

Drivechain, prema Sztorc bi eliminisala oba ova neželjenih pitanja, jer korisnici bi dobili da izaberu šta žele, i različite razvojne grupe mogu da formiraju oko različitih bočne lance, jačanje developer raznolikost.

Sztorc predložio Drivechain mogu biti raspoređeni u okviru istog šest meseci roku kao nedavnom predlogu DCG je, čak i sa zahtevom prijedloga za Bitcoin mekom viljuškom (a unazad kompatibilan način donošenja izmene pravila konsenzusa Bitcoin je).

Ovaj proces unapređenja nedavno postali politizovana sa predlogom SegVit je. Ali, Sztorc ne misli meka viljuška će biti problem za Drivechain, jer daje "sve ono što oni žele".

Ipak, kao i kod većine drugih velikih predloge za poboljšanje kod Bitcoin je, zajednica će morati da samo sačekamo i vidimo.

Slične vesti


Post Blockchain

Kreditne unije se okreću Blockchain-u uz rastuću konkurenciju

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

2017: Regulatori godine se uključuju u Blockchain

Post Blockchain

Zašto saradnja će uspješno uspjeti Blockchainovu uspjehu 2017

Post Blockchain

Kako bi tehnologija lanaca bloka mogla da posluži u digitalnoj demokratiji

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

Blockstream: finansiranje od 21 milion dolara će biti namenjeno razvoju Bitcoin Development

Post Blockchain

5 Iznenađujuće činjenice iz izveštaja o stanju bitkeina CoinDesk-a

Post Blockchain

IBM najavljuje rešenje za praćenje blokiranja kamiona

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad

Post Blockchain

Istraživači suočavaju se sa problemima s blokatorom Tomorrov-a sa Bitcoin-NG

Post Blockchain

Australijski prodavac Millennius prekida iPhone prodaju u Apple Boicott-u