Propustili su Sidechains skoro svi u Bitcoin-u | RS.democraziakmzero.org

Propustili su Sidechains skoro svi u Bitcoin-u

Propustili su Sidechains skoro svi u Bitcoin-u

Čuli ste za dokaz rada, ali šta je sa dokazima o dokazima rada?

Kompleks pojam, istraživanje na temu "neinteraktivno dokaza o dokaza rada", ili NiPoPoV, objavljenim u oktobru, je dobila vrlo malo pažnje do sada, ali je najavljen kao razbijanje kroz jedan od glavnih barikadama koji je zastao je široko očekivani bočni lanac tehnologija.

U radu, istraživači iz IOHK, IC3 i Univerziteta u Atini opisati mehanizam za dokazivanje tih podataka postoji u Bitcoin blockchain na efikasniji način.

Iako je ideja može biti korisno u više od jednog konteksta, to je možda najuzbudljiviji u načinu na koji naučnici opisali koristi dokaze "za bočnim lancima, tehnologija koja klinovi i druge blockchains za Bitcoin, kojih su neki, zbog svojih prepreka, pozvali su Vaporvare, ali da drugi nazvali "altcoin ubice."

Bočni lanci traže da se reši problem veking - da dodavanje funkcija Bitcoin je opasan proces jer 230 milijardi $ vrednosti je u opasnosti ako se nova funkcija ne radi ili kvarova u praksi.

Umesto dodavanja nove funkcije direktno na Bitcoin blockchain, bočni lanci omogućavaju programerima da priloži nove funkcije u posebnom lanac. Pošto su lanci i dalje vezani za Bitcoin blockchain, karakteristike mogu iskoristiti mrežnih efekata na criptocurrenci i testira ove aplikacije, bez oštećenja glavnog mreža treba da ranjivosti nastane.

Zbog toga, bočni lanci su se sastali sa uzbuđenjem u početku, ali je suočen tvrdnju jer su mnogi zabrinuti zbog bezbednosti tehnologije.

Čak i dalje, neki inženjeri su mlevenje daleko u paralelnom verzija technologithat pokušava da se osloni na bolje ekonomske podsticaje da bočni lanci sigurnije, ali neki developersremain skeptični su spremni da dodate u Bitcoin mrežu.

Ali, skeptici see this NiPoPoV istraživanje kao veliki korak.

Blockstream Mark Friedenbach, koji je koautor originalni bočne lance beli papir, prvi je predložio 2014. Godine, izjavio je CoinDesk:

"Ovo prebacuje loptu na terenu značajno."

Obezbeđivanje bočne lance

U radu pomaže krene napred ideju nepouzdan bočnim lancima, preko više centralizovane tipa bočnim lancima - gde je kretanje sredstava federalne bočnog lanca se upravlja nekoliko kompanija - koristi i danas.

Dok jednostavna ideja, nepoverljiv bočni lanci su teško u praksi.

Oni se oslanjaju na tehnologiju koja se zove (SPV pojednostavljene provjere plaćanje) dokazi, koji rade ovako: da bi se ponovo poslali novac na bočnom lancu i vratili u glavni Bitcoin mreže, korisnici treba da priloži dokaz da oni zaista imaju sredstva. Bez ovih dokaza, kada korisnik ili rudari kreću svoj novac nazad u glavnom lancu, pod određenim uslovima, oni su mogli da više novca nego što zaista imaju.

Ovi dokazi treba da uradite dve stvari pre nego što tehnologija može da se doda Bitcoin: jedan, spreči ovu vrstu krađe, i dva, biti dovoljno mali da oni zapravo mogu biti poslati preko mreže.

Iako su predloženi tzv "kompaktni SPV dokaza", oni su dokazali osetljive na određene napade, onih koji bi potencijalno omogućiti rudari da ukrade novca na bočnim lancima.

Ipak, dokaz je navedeno u List tvrdi NiPoPoV da budu otporni na ove napade.

"Ovo je prvi protokol, prema mojim saznanjima, što čini [bočni lanci] osigura uopšte," Univerzitet u Atini kriptografskom dr Kandidat Dionisis Zindros, jedan od koautora rada, izjavio je CoinDesk.

On je objasnio da je "siguran" da stvarno znači otpornost na dvostrukom potrošnje, gde korisnici ili rudari mogli da provode svoje kovanice više nego jednom.

"To je zaista nedostaje komad u Sidechain konstrukcijama koje ispunjavaju u", rekao je Zindros.

Friedenbach opisao promenu na više tehničkom smislu: "Ovo je veliki korak ka definisanju posvećenost strukture blok zaglavlja koji omogućava lanac dokaza log-veličine, od one vrste koja se može koristiti u implementaciji decentralizovanog bočne lance."

Vork napred

Dok Friedenbach naziva NiPoPoV "dobro istraživanje", dodao je on, rad i dalje pre nego što je tehnologija može biti raspoređen na Bitcoin.

To je stalna tema u criptocurrenci svetu, gde su programeri oprezni o tome da promene još uvek mladog i novog koda. I dok bočni lanci izgledaju da proces isprobavanje novih mogućnosti lakše i manje nerava-vracking, implementaciju i da će se dalje razmatranje.

Za jedan, da bi bočni lanci još sigurnije, mnogi programeri veruju spajanje-rudarski - kada su rudari kopaju više novčića u isto vreme - bilo bi od suštinskog značaja.

"Još uvek postoji značajna scripting sposobnosti koje će biti potrebne pre Merge-minirana SPV-dokaz bočnim lancima mogu biti podržani na Bitcoin mainnet", rekao je Friedenbach.

Ali postoje i druge brige oko stapanja mina koje su još na prvom mestu.

"Tu je, naravno, ne-trivijalan podsticaj problem spojenim-rudarstva i da li takvo rešenje bi bio korak nazad u bezbednosti, s obzirom na trenutno stanje na oligarchical rudarske industrije", dodao je Friedenbach.

U mnogim mišljenju, jer je industrija oslanja na rad nekoliko velikih rudarskih bazena, moglo bi biti moguće da ovi rudari imaju značajnu kontrolu nad bočnim lancima, a još nije jasno da li će rudarski bazeni imaju moć da ukrade novac.

To je rekao, ovaj deo slagalice je uzbudljivo Friedenbach, iako zujanje oko papira je prigušeno.

On je zaključio:

"Ova ideja zaslužuje više pažnje."

Dokaz-na-VorkBitcoinSidechains

Slične vesti


Post Blockchain

Zašto Blockchain prvo neće poremetiti banke

Post Blockchain

Blockstream: finansiranje od 21 milion dolara će biti namenjeno razvoju Bitcoin Development

Post Blockchain

Projekat lanca snabdevanja Blockchain-a Microsoft-a raste na 13 partnera

Post Blockchain

Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve!

Post Blockchain

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

Post Blockchain

CEO Nicole Cari: Global Stories Highlight Bitcoins Value

Post Blockchain

Šainaliza podiže 1,6 miliona dolara, potpisuje sporazum o Cibercrime sa Europolom

Post Blockchain

Coinprism pokreće distribuiranu knjigu otvorenog izvora

Post Blockchain

Kako bi tehnologija lanaca bloka mogla da posluži u digitalnoj demokratiji

Post Blockchain

Sa Blockchain-om, gde postoji dim, uobičajeno je dima

Post Blockchain

Blockai pokreće Netscape za Bitcoin sa Blockchain Brovser-om

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Scores Economist Cover