MultiChain 1.0: Bitcoin-Compatible Private Blockchain se otvara za Enterprise | RS.democraziakmzero.org

MultiChain 1.0: Bitcoin-Compatible Private Blockchain se otvara za Enterprise

MultiChain 1.0: Bitcoin-Compatible Private Blockchain se otvara za Enterprise

Modifikovana verzija softvera Bitcoin je sada dostupna za korišćenje preduzeća.

Built tokom skoro četiri godine od strane investicionih kompanija pokretanje Coin nauka, open source MultiChain 1.0 softver je rekao da nasledi mnogo bezbednosti i stabilnosti svog prethodnika, ali sa razlikama dizajnirani da bi ga više suitablefor korporativne korisnike.

Pokrenut je danas, MultiChain se tvrdi da omogući mreža korisnika za obavljanje 1.000 transakcija u sekundi - volumen za pokretanje tvrdi se zahteva potencijalnim klijentima.

Kao deo 1.0 lansiranja, Moneta nauke je takođe predstavio 14 novih članova svog partnerskog programa, uključujući i multinacionalna konsultantska kuća svjesno i Medici poduhvatima, u overstock.com podružnice iza da blockchain berzi.

Najnovija među nizu privatnih blockchain ponude koje žele da privuku programere open-source, MultiChain 1.0 je dizajniran da korporacije lakše iskoristiti alat prvobitno dizajnirane za Bitcoin.

Coin nauke suosnivač i direktor Gedeon Grinspen rekao CoinDesk:

"Čitav ekosistem aplikacija i biblioteka i istraživača izgrađenih za Bitcoin su veoma visoko kompatibilan sa MultiChain, ili ponekad se mogu odmah koristiti bez modifikacija."

Ključno među niza nadogradnji u ovoj verziji MultiChain je nova funkcija pod nazivom "Potoci" koji ima za cilj da olakša programerima za čuvanje i preuzimanje informacija o tome kada su podaci upisani u blockchain, koji je napisao podatke, i još mnogo toga.

Drugi Gornja linija features istakao je Grinspen uključuju pojednostavljen postupak za predenje novu blockchain i čvorova; permissioned akreditiva za korišćenje adrese na blockchain da predstavljaju identitet; podrška za sredstva izdaju, prenose i trguje; i, što je možda najvažnije, Bitcoin kompatibilnost sa protokolom transakcioni API.

Prvobitno lansiran u alfa u 2015. Godini, ranije verzije MultiChain su već preuzete 60.000 puta, kaže firma. MultiChain 1.0 je dostupan za Linuk, Vindovs i Mac OS, kao i Microsoft Azure.

Bitcoin viljuška kompatibilan

Generalno, pokretanje može da se vidi kao nastavak napora koji su počeli pre nekoliko godina, kada je pokretanje pokušao da pokrene "Bitcoin 2.0" protokol dizajniran za stvaranje alternativnih sredstava na javnom blockchain.

Na primer, Moneta Sciences pionir pokušaj korišćenja boji coinsthat su prilagođena da predstavljaju sredstva. Naziva CoinSpark, da je proizvod imao poteškoća da privučete među bazen konkurentskih protokola koji su na osnovu Bitcoin i da nisu projektovani za preduzeća.

Tražim bolju vuču među potencijalnim kupcima, ova ponuda je evoluirala u permissioned blockchain izgrađena uz pomoć Coin nauke partnerskog programa, grupe koja je nakon današnjeg saopštenja sada uključuje 43 članova.

Od danas, partner programa MultiChain se sastoji od dva koloseka: jedan za programere platforme koji grade aplikacije za treća lica na platformi MultiChain, a drugu za one koji ga koriste u svojim vlasnička rešenja.

Na osnovu povratnih informacija od ranih partnera, Moneta nauke kaže da odgovorila na zahteve za nove karakteristike i bio u mogućnosti da posmatra ponašanje korisnika u izgradnji rešenja koje nisu izričito tražene, ali pojednostavljene zadatke.

Dijelom zbog prilagodljivog dizajna, rekao je Grinspen jučerašnjeg Bitcoin podeljeni u dve konkurentske criptocurrencies: "MultiChain je potpuno kompatibilan sa oba."

"Kada napravite blockchain na MultiChain, možete prilagoditi da i oko 45 drugih parametara, tako da ograničenja su protokol nivoa se uklanjaju na osnovu rekonfiguraciji svaki blockchain odvojeno", objasnio je on.

Zarađivati novac

Trenutno, većina prihoda Coin nauke dolazi iz konsultantske naknade, ali, sa lansiranjem MultiChain 1.0, Grinspen se nada da će se promeniti.

Sa VK podržava od mozaik poduhvatima i investitora Zohar Gilon, Izrael sedištem timom od četiri očekuje da rasporedi niz sporazuma servis nivou u, mada Grinspen nije hteo da otkrije moguće partnere.

Ubuduće, MultiChain 2.0, koji je već u razvoju, očekuje se da će uključiti drugi set platforme alata koji nisu uključeni u open-source verziji "zajednice", ali će biti deo plaćenog softvera licence.

Za sada, Grinspen drži detalje budućeg proizvoda u blizini grudi.

On je zaključio:

"Imamo veoma jasnu predstavu o tome šta se te karakteristike će biti, ali ne govorimo o njima ni sa kim, ali naši partneri u ovom trenutku."

Slične vesti


Post Blockchain

Kako Blockchain Tech inspirisao svet umetnosti

Post Blockchain

Bitcoin API Developer Chain pokreće 9,5 miliona dolara u finansiranju

Post Blockchain

Nova australijska politička stranka pokušava da popularizuje glasanje o blokadama

Post Blockchain

Blockchain pokreće Bitcoin.com, prikazuje neobjavljene Android aplikacije

Post Blockchain

Istraživači suočavaju se sa problemima s blokatorom Tomorrov-a sa Bitcoin-NG

Post Blockchain

Kako su bliski pametni ugovori za uticaj na stvarni svet?

Post Blockchain

Blockstream da izda prvi Open Source kod za Sidechains

Post Blockchain

Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt

Post Blockchain

Bitcoin i Blockchain Up za debatu na konferenciji FutureMonei

Post Blockchain

7 Azijskih banaka koje istražuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Bitkoin veliki izazov u 2016: Doset 100 miliona korisnika

Post Blockchain

Ono što 2018 nas je naučilo o pametnim ugovorima