Kako dva nova Sidechains predloga mogu promijeniti Bitcoin-ovu DNK | RS.democraziakmzero.org

Kako dva nova Sidechains predloga mogu promijeniti Bitcoin-ovu DNK

Kako dva nova Sidechains predloga mogu promijeniti Bitcoin-ovu DNK

Dugo je predložio Bitcoin opcija koja se zove "bočni lanci" mogla bi uskoro da veliki korak napred zahvaljujući par predloga.

Ideja bočnim lancima, najviše povezan sa pokretanju Blockstream (čiji je tim ima svoje tvoraca), da bi se lakše dodati nove funkcije u Bitcoin, nešto što se pokazalo da je teško u prošlosti zahvaljujući dizajnu Bitcoin je.

Ukratko, bočni lanci treba da omogući korisnicima da se kreće bitcoins između različitih blockchains Bitcoin-based sa različitim skupovima pravila. Na primer, na ovaj način, nove tehnike za očuvanje privatnosti transakcija ili pametne sistem ugovora sličan-ove Ethereum može da se doda u Bitcoin blockchain, bez promene Bitcoin blockchain.

Bitcoin konsultant za bezbednost Sergio Demian Lerner, koji predvodi jedan napor da dodate Sidechain funkcionalnost za Bitcoin, objasnio da bi bočni lanci uglavnom ukloniti težine developera danas lice u proširenje kapaciteta Bitcoin je.

On je rekao CoinDesk:

"Poboljšanje Bitcoin mreže je u odnosu na popravku avion tokom leta."

Ali pored Lerner tima, druga grupa radi na predlozima koje bi potencijalno mogle staviti bočne lance u zvaničnu Bitcoin bazu kodova.

Krajem septembra, Lerner, otkrio proposalfor kod koji može da dodam ovo funkcionalnost za Bitcoin, i Blok ekonomista Pol Sztorc rekao CoinDesk da se radi o kodu za sebe.

Oba su takozvani "drivechain" predloga, spin na bočnim lancima prvi describedbi Sztorc u novembru prošle godine. Kao takav, svaki predlaže niz novih mogućnosti, koja se naziva operacioni kod, koji bi potencijalno biti dodat Bitcoin preko promene poznat kao mekog viljuškom (ispravku koja ne zahteva sve čvorove za nadogradnju softvera).

Međutim, dva projekta imaju različite ideje o tome kako da sprovede operacioni i ne planiraju da udruže snage na jednom predlogu (barem ne još).

Dva pristupa

U transferu između bočnim lancima, bitcoins šalju od jednog do drugog blockchain, ili da je ono što izgleda.

Ali u stvarnosti, bitcoins od jednog lanca (recimo Bitcoin) su zaključane na glavnom Bitcoin blockchain, dok oni istovremeno otključati na bočnom lancu da oni koji se "prenosi" da.

Ključna razlika između drivechains i redovnih bočnim lancima je ko na kraju dostavlja potrebne informacije da prenese bitcoins napred i nazad: korisnici ili rudare.

Lerner verzija drivechain oslanja na rudare da bude "algoritamskih proki Čuvari," ili programi koji pomažu da rudari upoznat sa drugim bočnim lancima vezanih za mrežu.

"Bitcoin rudari pratiti stanje bočnog lanca i kada dobiju naredbu od bočnog lanca koji ima dokazano saglasnost (npr sto potvrde), oni izvršavaju protokol koordinacije da bi bili sigurni da svi slažu o autentičnosti komande", objasnio je Lerner,.

On je dodao: "Ako se slože, oni će napraviti uplatu putem zaključane sredstva."

Predlog Lerner uvodi novi Bitcoin scenario pod nazivom OP_COUNT_ACKS, koji implementira iznad drivechain funkcionalnost (Bitcoin skripte su kao pametne ugovora) u oko 600 linija koda, u onome što se zove mala promena.

Lerner, takođe primetio da Odvojeno svedok, najnoviji velika promena za Bitcoin, jednom aktivira, može da pomogne sa ovim. Kod je zvanično addedto Bitcoin ranije ovog meseca, a promena može da se aktivira rudara već ovog decembra.

Iako je mnogi vide kao rešenje skaliranja, ona dolazi sa druge pogodnosti.

"SegVit nudi novi sistem za lako mekim-račvastoe:. Svedok skripta verzionisanje Naš sistem BIP koristi ovaj sistem da dodate novi operacioni bez ograničenja prethodnog meka račvanja sistem", objasnio je Lerner,.

Odvojeni pokušaji

Sztorc radi na sličnom kodu koji tek treba da bude objavljena.

Ali, dok Sztorc i Lerner su razgovarali i sarađivali, svaki misli da je njihov vlastiti projekat je najbolje i želi da nastavi da ih sprovodi odvojeno.

Glavni kritika Sztorc je sa realizacijom Lerner je da je koristeći bočni lanac iz drugog jednog od njegovih napora, podloge, koji karakteriše Ethereum stilu pametne ugovore, a ne kopija Bitcoin.

"Drivechain je nova ideja. Dakle, to je rizik kao što je. Ne sviđa mi se ideja da komplikuje da radeći dva nova ideja odjednom", rekao je Sztorc. 

Druge razlike su manje detalja, Sztorc primetio, koristeći pronalazak cekicem kao analogiju. Da neko izmišlja čekić, alat koji nikad nije postojao ranije, ali su raspravljaju da li je čekić trebalo da bude izgrađen od kamena ili drveta.

Ako bude prihvaćen, bilo bi eventualno napraviti svoj put do Bitcoin u obliku meke viljuškom.

Opasan potencijal

Ali opet, govorimo o ispravci da programeri u poređenju sa avionu popraviti u letu.

Bočni lanci može biti predlog koji bi trebalo da pomogne sa ovim problemom, ali da prvo dodati ovu funkciju za Bitcoin, potrebno je da prođe ovu prepreku kao i drugi optimizacija i dodataka, kao što su SegVit, ima.

Blockstream jezgro tehnologije inženjer Rasel O'Konor opisao neke potencijalne probleme sa Lerner predloženog opkod da se svode na opkod u zavisnosti od vrednosti podataka koji su specifični za blok da se transakcija dodati.

On je objasnio da su drugi opcodes koji su nedavno dodati u Bitcoin Core "su pažljivo konstruisani tako da bi ovu osobinu."

Takođe, treba naglasiti jeste da ne bi bilo puno rasprava o predlogu još. Bitcoin Intel Core saradnik Petar Tod je odbio da discussthe novi drivechain operacioni zbog Lerner je proteklih patenata Bitcoin u vezi, i rekao da će odbiti predlog "dok se ovo ne ispravi."

Lerner, odgovorio da on nema planove za patente drivechain. Dalje, rekao je drugi Bitcoin protokol programeri, uključujući Matt Corallo i Pieter Viulle, otvoreni su za razmatranje promenu.

Na pitanje o njegovoj strategiji za patente, Sztorc je rekao da ima "apsolutno nula nameru" na patent, čak i odbrambeni jedan.

Pored ovih konkretnih kritika, tu je dosta skepticizma da ide okolo u svakom Sidechain projektu, sa pratećim discussionabout sigurnost svakog. Neki dugogodišnji kritike svode na to da li ili ne bočni lanci su održiva uopšte.

"Glavna tema razgovora odnosi se na efekte stavljanja više snage u rukama rudara i kakve su dugoročne posledice. Tačnije, pitanje je šta će se desiti ako Bitcoin bočni lanac raste toliko popularan da [rudari minirali oba Bitcoin i popularna bočni lanac] treba da vodi više-end računara, outcompeting solo rudara ", objasnio je Lerner,.

Ali Sztorc izgledalo optimista uprkos kritikama, od kojih su neki on planira da se obrati u "veoma dugo" blogu u narednim nedeljama.

"Filozofija se uglavnom vrši i kod se uglavnom odvija. Oboje smo jako bliski", rekao je on.

Lerner, zaključio uglavnom isti, i dodaje:

"Mi smo veoma entuzijazma to moglo da se desi što pre 2017. Godine"

Slične vesti


Post Blockchain

Unutar R3CEV-a Plot da donese distribuirane knjige u Vall Street

Post Blockchain

Direktor IBM-a izjavljuje da smo svi uključeni u Blockchain

Post Blockchain

Beiond Segvit2k: Paul Sztorc misli Bitcoinu potreban novi skalarni put

Post Blockchain

Opasnosti monokulture bloka

Post Blockchain

Bitcoin: sredstvo za globalnu nezavisnost

Post Blockchain

Istraživanje ispituje kompatibilnost javnih i privatnih blokova

Post Blockchain

Blockchain.info kupuje Bitcoin aplikaciju App ZeroBlock

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines-u: BitLicense stiže, ali ostaci divljih zapada

Post Blockchain

Prema jasnom razumijevanju istinske vrednosti blokaine

Post Blockchain

ShoCardova potraga za obezbeđivanje identiteta na Blockchain-u

Post Blockchain

Kako uspeti sa startovanjem Bitcoin-a

Post Blockchain

Izveštaj poziva Vladu Velike Britanije da testira tehnologiju Blockchain Tech