Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve! | RS.democraziakmzero.org

Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve!

Ja sam stvarno u Blockchainu. Ja Blockchain Sve!

Majkl Dž Casei je predsednik CoinDesk je savetodavnog odbora i viši savetnik blockchain istraživanja u digitalnoj Valuta Inicijative MIT.

U ovom mišljenju komad, deo aveekli serije kolona, Kejsi hvata u koštac sa nedoslednosti jezika u svetu blockchains i criptocurrencies i pokušava da pronađe način da žive sa svim tim.

Možete meriti koliko dugo je neko bio u criptocurrencies od kako koriste reč "blockchain."

Moja inicijacija je u jesen 2013. Godine, kada je samo jedan criptocurrenci vredi govoriti, što je značilo stvarno postojao je samo jedan blockchain. Dakle, za mene, reč je morao da dođe sa određenog člana: theblockchain.

To je oko godinu i po dana pre "blockchain" postao generički referenca koja nosi neodređeni član - ablockchain - a dve godine pre nego što pretvorila u uncountable imenice: "blockchain" kao koncept. (Zamislite kako neko govori: "Ja sam zainteresovan za knjizi" pa ćete shvatiti zašto je ovo vozi neki od nas lud. Blockchain je opipljiva stvar, a ne praksa, proces ili polje interesovanja.)

Ali razmišljanje o etimologiju ovih reči je više nego samo akademska vežba. Ona nam pomaže da razumemo motive i interese koji gorivo suptilne ali značajne promene u značenju. Na primer, priznajući da odvoji reč "Bitcoin" iz "blockchain" radi na Neuter bivši pomaže nam da vidimo kako oni najugroženiji criptocurrenci pokušavaju da oblikuju raspravu.

Po istom principu (ne namerna igra reči), ako ne razumete zašto "blockchain," izrazio kao uncountable noun, znači nešto drugo od "a blockchain" ili "[Bitcoin] blockchain," Da li bi mogao da padne u zamku. To znači da verovatno ne razumeju tehnologiju imate posla i da je neko mogao da iskoristi vas.

Dakle, kada je Christian Smith, kolega iz MIT Media Lab, prošle nedelje je strastven govor osudi široku primenu "u blockchain," to me je nerviralo. Ne samo da je dis formu definitivno-članka na kojem bih smanji svoje criptocurrenci zube, on je rado koristio neprebrojivu imenica formular. Da budemo fer, on je govorio na MIT Pravnog foruma na AI i Blockchain. Možda moram da prihvatim ovu sve sveprisutni upotrebu kao neizbežne činjenice života? Kao poreza.

Ipak, Smit je izneo neke dobre poene. On je ispravno primetio da sada postoji mnoštvo distribuiranih knjigama koje nose oznaku "blockchain," i tako da ne postoji monolitna jedan lanac koji svi moraju da se pridržavaju. I ja u potpunosti deli prezir je izrazio za tu otežavajuća frazu, "samo hash i stavi ga na blockchain."

Ali da se protera određeni član činilo mi se da odbije korene reči.

Ja se trudim da vidite "u blockchain" kao i nalog da se Bitcoin je ulogu katalizatora u negovanju šire interesovanje za "blockchain tehnologiju." (PRO savet:; ". Pedant" ako želite da razgovarate o "blockchain" kao oblasti interesovanja, koristite ga kao modifikator na reči kao što je "tehnologije" takođe može modifikovati i druge reči, kao i) I dalje kažete " točak "da govori o drugom polazna tačka tog svetskog menja pronalaska, zar ne?

Poreklo 'blockchain'

Hardcore entuzijasta Bitcoin, oni koji su bili u prostoru od samog početka, ponekad rugaju se novopronađenom rasprostranjenosti reči "blockchain."

Nazad u dan, niko stvarno mislio o blockchain kao posebno značajno, osim da je opisao poseban sistem transakcija snimanja koji Bitcoin koristi, onaj koji se dogodio da bude postavljena u kriptografski vezan lancem blokova.

"Blockchain" nije pojavio inSatoshi Nakamoto je početni beli papir. To je bio suggestedthe prva primena je došao iz Satoshi ranog saradnika, Hal Fini, pa čak i tada u manje ikona, dve reči izgradnji - "blok lanac" - koji Satoši i drugi kasnije pokupio i koristi.

Kada blockchain istraživači su stvorili, omogućavajući ljudima da lakše pretraživanje knjigu, jedini reč počeo da dobija značaj. Nema sumnje, njegova popularnost raste je pomogla činjenica da je najpopularniji tih softverskih alata pripadala pokretanja po imenu Blockchain - obično izražen sa URL ekstenzijom ".info" da bi se razlikovalo od Bitcoin knjige. (Jedna marka konfuzije oko svega ovoga se sada nalazi u kako se Blockchain.info originalni logotip često koristi u kliznim palube zvučnika koji žele da ilustruju generički tehnologiju koju zovu "blockchain.")

Namenski Bitcoin programeri još uvek ne razgovaramo o blockchain kao izolovani stvar svakog velikog značaja. Oni videli Bitcoin kao tehnologije sveobuhvatne, u okviru koje su lanac-of-blokovi knjizi je samo jedan deo.  

Ja lično mislim da je blockchain zaslužuje da bude prepoznata po sebi. To je ono što daje Bitcoin svojoj nepromenljivog kapaciteta vremenski pečat, omogućavajući trikove likeJulian Asanž je "dokaz života" i to nam omogućava da očekuje kada će doći svaki raspolućivanje.

Takođe encapsulates princip "najdužeg lanca" - sporna jer može biti - i, kada je zajednica podeljena nad spornim hard viljuške predlog, kao što je bilo do nedavno, to je blockchain da bukvalno manifestuje tu podelu. Ipak, osnovni strucnjaci imaju pravo: nije u potpunosti tačno da opiše blockchain, kao i mnogi rade, kao "tehnologije koja predstavlja temelj Bitcoin."

Stvari su zbunjujuće kada Vall Street banke se zainteresovao za distribuiranih knjigama.

Oni su koristili frazu "blockchain bez Bitcoin", koji pogrešno predložio da blockchains nisu samo važni, ali važnije od criptocurrencies - iako, bez druga, nije bilo moguće da ima revolucionarni permissionless, potpuno cenzure otporna, evidenciju transakcija koje Bitcoin uveden.

Ova nova upotreba imao svrhu, naravno. Ona dozvoljeno pridošlice u odelima da oduzme tehnologiju njene najviše remeti karakteristika - činjenicu da niko nije mogao da kontroliše - i nameće svoju kontrolu nad njim. To je bila suptilna, ali moćan čin prisvajanja.

Šta da se radi o tome

Treba da brinemo o tome? Pa, da, i ne.

Kao neko sa tinejdžerima zna, jezika, naročito engleski, uvek razvija. I to potrebno. Jezik nameće pravila o društvenoj interakciji. To ograničava ono što možemo i ne može da uradi sa izrazom. Ovo nam pomaže da shvatimo jedno drugo, ali ako su pravila previše nefleksibilni, oni ograničavaju našu maštu i naše kapacitete za inovacije.

Postoji kulturni Zeitgeist toku u "blockchain prostora", a kambrijskog eksplozije ideja. Možemo da uradimo naš deo da pokuša da skrene evoluciju jezika povezane sa tim, ali sprečava promene i nove forme izražavanja je tako teško kao zaustavljanje biološku evoluciju.

Ono što moramo da zahtevamo je svest zašto koristimo reči koje koristimo i zašto njihov drugi biraju. (Ja ću nerado prihvatiti "blockchain" kao uncountable imenica da li će drugi shvatiti zašto je moj ko-autor Pol Vigna i stavio sam "The Blockchain" u nazivu našeg novog bookto priznaju Bitcoin ukorenjenu istoriju ove tehnologije je.)

Sa svešću nadamo se dolazi konzistentnost korišćenja. To je važno, ako želimo da razvijamo ovu tehnologiju i njegove primene. Treba nam preciznost u komunikaciji, ako želimo da se okupe i sarađuju na istim idejama.

Ako smo barem razmišljanja, čitanje i edukacija se o takvim stvarima, možemo biti više prihvataju fluidnosti običajima reči. Na taj način, kako bismo izbegli štetni, ograničavajući efekti političke korektnosti za blockchain. (Vidi šta sam uradio tamo.)

Imam samo jedan zahtev: ne, šta god da radiš, počnete da koristite "blockchain" kao glagol.

Blockchain TechnologiBitcoin

Slične vesti


Post Blockchain

2018 je bila godina Blockchain-a

Post Blockchain

BBVA: Blockchain Tech mogao zameniti centralizovani finansijski sistem

Post Blockchain

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Post Blockchain

Služba analitike ima za cilj da postane zlatni standard podataka o bitcoin-u

Post Blockchain

Direktor lanca: Nasdak Partnership nije PR Stunt

Post Blockchain

Hiperledger preuzima skaliranje blokova sa novom radnom grupom

Post Blockchain

Bitcoin API-ovi Adresar Nedostaci koji ne bi trebalo da postoje

Post Blockchain

Blockchain Addresses Kontroverza sigurnosti: Moramo da radimo bolje

Post Blockchain

Da li je patent za blokadu još uvek moguć?

Post Blockchain

Bitcoin: sredstvo za globalnu nezavisnost

Post Blockchain

Bitcoin Defender izgovara na London Blockchain događaju

Post Blockchain

Ono što Blockchain znači za ekonomski prosperitet