2018 u naslovima: 13. najveća priča o blokadama | RS.democraziakmzero.org

2018 u naslovima: 13. najveća priča o blokadama

2018 u naslovima: 13. najveća priča o blokadama

U ovom CoinDesk 2016 u Revievspecial funkciju, CoinDesk je urednički tim osvrće na pričama i narativa koji su oblikovali u industriji tokom poslednjih 12 meseci i koje bacaju senku na narednoj godini.

2016 će ​​pasti kao jedan od najvećih odrastanja za blockchain tehnologije.

Videli smo ogroman hipe kao glavni preduzeća uloženo veliko u distribuiranih knjizi i blockchain tehnologije, i frustracije kao više osnovanih criptocurrencies (pre svega Bitcoin) je nastavio da se bori sa masovnim usvajanje u svetlu složenih tehničkih izazova.

Ali ispod površine, to možda bila godina koja najčešće prkosio postojeće pretpostavke.

Od vlade širom sveta prihvata blockchain rešenja velikih hakera, krađe i blockchain šizmama, ove godine je stari pretpostavke kolaps i jače temeljima za budućnost.

To su priče koje je promenio pravila igre najvažnije, redefinisanje industriju koja je brzo raste oko tehnologiji.

Generalno, tražili smo priče koje su imale uticaja preko industrijskim sektorima, kao i da ohrabruju one u industriji da duboko razmišljamo o našoj razvija tehnologije i kako će verovatno biti raspoređeni.

Bank of England istražuje Distributed Ledžer Tehnologija za poravnanje

Malo je znao tada, ali kada je Banka Engleske je otkrila u Januarithat da će razmotriti uticaj upotrebe distribuiranih knjige kao deo sistema za poravnanje Velike Britanije, to bi dokazalo je prva u nizu najavama iz centralnih banaka.

Dok centralne banke ranije pušten papire o tehnologiji, Banka izjava Engleske je značajna s obzirom da pozicionirani centralne banke ne kao plaši remeti tehnologije, ali kao grupa spremna da iskoristi na njega.

Druge centralne banke uskoro sledi. Ranije ovog meseca, Evropska centralna banka (ECB) i Banka Japana objavila je zajedničko istraživanje effortinto potencijalne upotrebe blockchain tehnologije, dok Federalne rezerve SAD ima releasedits nalaze u istraživanju rizike i koristi od upotrebe distribuiranih knjige.

Dok centralna banka je preduzela definitivno akciju, retorika i dalje pokazuju eksperimenti na ovim organizacijama je u toku - i da je centralna banka blockchains bi uskoro mogla migriraju iz laboratorije.

IBM-Goes Veliki na Blockchain, Otkrivanje usluga Suite i strategije

Producent četvrta najveća softver u 2016and je proizvođač treći po veličini Server, IBM je se izdvojio kao izvoru za inovacije, držeći recordfor najviše patenata dobili za godinu za 23. Godinu zaredom.

Dakle, bilo je šokantno za mnoge kada IBM je objavio u Februarithat od 105 godina stare kompanije su smislili blockchain strategije za isporuku svojih oblaka na bazi poslovnih rešenja (s obzirom da preduzeća činilo uglavnom žele da agresivno vrati blockchain ranijih godina ).

Ipak, to nije sprečilo IBM od otkrivanja ambiciozan plan višegodišnji da ugrađen postojeće imovine, kao što su IBM zSistems - glavnu IT sistem za vodeće banke na svetu je Votson Internet Stvari (puno) platforma i Bluemik Garaža u blockchain -Kao-a-Service (Baas) ponuda.

Kao godina otišao na, neće dokazati ne nedostaje najavama iz IBM, i kao kompanija, a kao vodeći član blockchain projekta Hiperledger, koji je porastao na 100 globalnih članovima.

Ethereum Blockchain Projekat lansira prvi Production Release

Nakon njegovog inauguralnom izdanju - Frontier - u 2015. Godini blockchain platforma Ethereum objavio svoj prvi proizvodni verziju, pod nazivom Homestead, u martu ove godine.

Pre puštanja, Ethereum je u velikoj meri postao poznat i mejnstrim priznanje zbog uspeha svojih crovdsaleof etarskih tokena, ali sa Homesteada, platforma pojavila kao tehnologije da gledaju.

Usred talasa u tržišnoj kapom i rast vrednosti, velike kompanije počelo brendiranje Ethereum "Bitcoin 2.0", koji obuhvata tehnologiju sa retkim entuzijazmom.

Ipak, najava Homestead je takođe značajan za neprihvatljivo visok introductoristatements od entuzijasta Ethereum je.

"Homestead dolazak će početi da se pokaže sledeću generaciju blockchain tehnologije, pri čemu nešto što možemo sanjati, može biti postignuto na decentralizovan način koristeći Ethereum", rekao je Andrev Keis, suosnivač ConsenSis preduzeća, CoinDesk u to vreme.

Takve izjave bi postavili scenu za teškoće krajem 2016. Kao Ethereum pogodio niz bolova javnih gajenja.

Je R3 najavljuje Corda, a Nev Distributed Ledger Technologi

Ali, čak i kao open-source napore napredovala, preduzeća činilo više zainteresovani za alternativnim rešenjima.

Ubrzo nakon velikog debija Ethereum je, pokretanje sa sedištem u Njujorku R3CEV objavljen u Aprilthat je radio na decentralizovanom platformu specijalno dizajniran za finansijske institucije. Ali, dok je Ćorda ponudio više lične verziju blockchain tehnologije, njegovi ciljevi su bili slično ambiciozni.

"Naš zaključak je da distribuira knjiga i blockchain tehnologija predstavlja jednom-u-a-generacije priliku da transformiše ekonomiju upravljanje podacima preko finansijskog sektora", napisao je Ričard Gendal Brovn, glavni tehnološki direktor u R3, na svom blogu o ovom projektu.

Drugi razlike između rešenja na platformi i konkurentnih su bili značajan.

Izgradnja teorijski sistem koji može da poštuje i radi oko obaveza izvještavanja i među-organizacionih odnosa koji definišu moderne finansije R3 otkrio je nastojala da stvori mrežu koja će obezbediti obe "nadzorni posmatračke čvorove" (koji se može koristiti za nadgledanje sistema ) i selektivno sadrži podatke (osigura poverljivost osetljivih podataka).

Više bi, međutim, bilo u prodavnici za tehnologije u 2017.,.

Od najave R3 je podelio svoju otvorenog koda Ćorda codeto projekat HiperLedger i otkriva mapu puta za svoj rad u 2017.

Sumnje za ulogu Craig Vright objavljuje dokaz je stvorio Bitcoin

Od stvaranja Bitcoin, pitanja su uporno o identitetu anonimnog autora njegove belog papira.

Ipak, Satoši su Nakamoto da li ostavlja tragove. U pisanim porukama, njegova (ili nju) znanje engleskog i upotrebe britanskih idioma i metafora navela je mnoge da veruju da su Nakamoto nije bio Japanac ime sugeriše.

U decembru 2015. Godine, ovaj deo slagalice činilo da padne na svoje mesto kada Vireless i Gizmodo objavio izveštaje allegingthat tvorac Bitcoin može biti Krejg Stiven Rajt, jedan australijski preduzetnik i bivši akademik koji je radio sa K-Mart i Australije za hartije od vrednosti.

Izveštaji takođe navodi da Dejv Klejman, stručnjak za kompjuterski forenzika, možda igrao značajnu ulogu, iako su autori nisu bili ubeđeni u to vreme da su oni imali pravo muškaraca.

Zatim, 2. Maja, Rajt javno je izjavio da je, zaista, Nakamoto.

Podizanje tužbe koju je potvrđen od strane Bitcoin Fondacija osnivački direktor Jon Matonis i Bitcoin Intel Core developer Gavin Andresen, Rajt je poslao poruku - koji vrijedi je pobijena od strane mnogih u zajednici.

Iako bi Rajt odustati od odbrani svoju tvrdnju, drama ipak poslužio da stoke redovnu interesovanje za Bitcoin kao tehnologije.

Apache fondacija Osnivač Nazvan HiperLedger izvršni direktor

Suočeni sa mogućnošću da previše kuvara u kuhinji, projekat Hiperledger podesite ton za upravljanje u maju imenovanjem Brian Behlendorf kao njegov nastupnu izvršnog direktora.

Osnivač Apache Softvare Foundation, Behlendorf brzo tumačiti svoju primarnu ulogu kao da pojednostavi proces socijalizacija novih članova.

Navodeći u to vreme da "to ne bi trebalo da preuzme tri nedelje da bi svoj prvi zahtev pull," Behlendorf pokušao da stvori sistem tako da novi članovi mogli da počnu odmah doprinose tkanine, i raditi uskoro počela.

Tokom 2016. Godine, projekat će razviti uspešnu mailing listu i zadržite naizgled beskrajni raspored otvorenih hackathon.

Ali, u centru ovih napora je Behlendorf, koji je, dok je novi u industriji, nije bio miran o produženju podršku drugih open-source projekata ili želju da reši velike probleme.

"Ja sam kao frustriran kao i svi u tehnologiji o tome kako broken svet izgleda", rekao je MIT Technologi Reviev u novembru Behlendorf. "Korupcija ili birokratija ili neefikasnost su u nekim problemima načina tehnologije. Zar ne ovo samo da se popravi?"

Bitcoin prepolovi 2016

Već više od godinu dana, Bitcoin zajednica predviđeno, Strugano-frezovana i spekulišu o tome šta "do smanjenja", ili planirano smanjenje nagrade dat Bitcoin rudara, značilo za zdravlje mreže.

Neki spekulišu da će do smanjenja dovesti do pada u ceni od Bitcoin (kao da otera spekulativne kupce), dok su drugi predvideo dugoročni rast cena (na osnovu činjenice da će nova ponuda skuplja).

Uprkos svim teorijama, međutim, do smanjenja na kraju imao mali uticaj na tržištu (osim da služi kao razlog za celebrationamong bitcoiners).

Zaista, u industriji opterećeno preterane drame, bilo je čudno ujedinjenja događaj.

Cene Bitcoin je možda pao 10% odmah nakon prepolovljavanja, ali kako indeksom CoinDesk Bitcoin Cena pokazuje, to je bila samo Speed Bump u vidu banera godine za digitalnu valutu.

DAO Napadnuta: Kod br dovodi do $ 60 miliona Eter Krađa

Ako Ethereum izazvao prvobitni interes, njena prva decentralizovana aplikacije (Tao) će dati poslovnom svetu uvid u ono što blockchain mogao van criptocurrenci.

Core na njenom uticaju je ideja da pametni ugovori mogu da postanu moćni poslovni alat, potencijalno redefinisanje kako shvatamo skladištenje i deljenje podataka. Dovoljno je reći, kada programeri DAO je priznao da je hakovan, on je krenuo zvona upozorenja.

Ovaj incident bi dovelo do masovnog rasprodaje na etar i kontroverzne račvastoe na Ethereum blockchain da povrati izgubljene etri do DAO.

Sve u svemu, DAO je Hack stvoriti uslove za velike kontroverze, što je dovelo do originalne unforked Ethereum blockchain da bepreserved i maintainedas Ethereum klasičan - a potpuno odvojen criptocurrenci mrežu.

Nekoliko meseci kasnije, događaj nastavlja da pruža stočne hrane za analizu.

Neki to vide kao upozorenje, drugi veruju DAO obezbeđen samo uvid u remeti snage blockchain (i Ethereum posebno), moglo na skali.

Bitcoin Drops Skoro 20% nakon Ekchange Hack

Leto, činilo se, bio je vreme za loše vesti.

Nedugo nakon što je dao je borbama, druga criptocurrenci testeru više od $ 60 miliona u Bitcoin ukradene iz Bitfinek, jednog od najvećih svetskih criptocurrenci razmene. Ovaj incident predstavlja najveći pojedinačni gubitak bitcoins još od 2014. Kolapsa Mt Gok, tokom kojih je 744,408 bitcoins nestati.

Flustering je već opada tržište Bitcoin, Bitcoin cena pala sa $ 560,16 na $ 480 u jednom danu, sa odlukom Bitfinek da zaustavi trgovinu nakon povreda direktno doprinosi ovog sletanja.

Nekoliko meseci kasnije, ovaj događaj će i dalje imati uticaj na tržištu, sa trgovcima prijavljuju gubitak likvidnosti u ekosistemu kao ključni faktor koji doprinosi.

Međutim, Bitcoin cene bi oporaviti u svetlu rastuće međunarodne ekonomske nestabilnosti, uz cene dostiže od 34 meseca visok kao godina došao u kraju.

Investitori Are Going Vild za digitalni nazvanoj Zcash

Čak i Bitcoin i blockchain kulture sukobili su se u 2016., zajednički problemi se javljaju, a nijedan možda više preovladava od privatnost.

Najava Zcashin oktobra pokušao da promeni.

Koristeći kriptografski alat koji ne zahteva je razmena informacija između stranaka koje se bave u transakciji, Zcash blockchain obećao nivo anonimnosti koji nije viđen sa distribuiranih knjigama.

Da bi veterinar ovu tvrdnju, Zcash pokrenuo betain septembra ne samo da istrese sve greške koje bi onemogućile njegovu javnu pokretanje, ali i za testiranje anonimnost svog sistema (kompanija potrošio $ 250,000 na proveri sama).

Mogućnost hack-otporan, anonimni blockchain podiže investitora entuzijazam, sa Zcash fjučers ugovora povecavaju od $ 18 u septembru na $ 261 uoči lansiranja blockchain je.

Nekoliko meseci kasnije, međutim, Zcash je u velikoj meri uspela da ispuni bilo šta drugo osim nagađanja.

Uprkos kratko postizanje Outlandish tonove cena miliona dolara po medalje na lansiranja, cena je drastično opala na manje od $ 50.

IRS traži podatke o Bitcoin kupaca Coinbase je

U ono što izgleda da je moguće gori scenario za Bitcoin zagovornike privatnosti, IRS ispustio bombu u Novembervhen je zatražio evidenciju Bitcoin korisnike drže Coinbase u novembru.

Pozivajući se grupi "NN lica", vlada je sada traže informacije o grupi Bitcoin korisnika koji navodno izbeći ili propustio da plati porez na criptocurrenci transakcije.

Rekao je američka vlada: "The 'John Doe' Poziv se odnosi na istragu potvrđeni grupe ili klase osoba, koja je, United States poreski obveznici koji, u bilo koje vreme tokom godina se završava 31. Decembra, 2013, do 31. Decembra 2015 , sprovedena transakcija u konvertibilnoj valuti virtuelnom kao što je definisano u IRS obaveštenja 2014-21. "

Ova istraga ukazuje na novo interesovanje iz regulatora u policijskom upotrebi criptocurrenci i dolazi dve godine nakon IRS proglasio criptocurrenci biti oporeziva trguje roba, a ne virtuelni valuta.

Rani znaci su ovo neće biti poslednja slučaja, bilo.

Pored "NN lica," IRS traži informacije o dva slučaja u vezi sa "privredna društva sa godišnjim prometom od nekoliko miliona dolara."

Goldman Sachs Leaves R3 Blockchain Konzorcijum

Dugo bastion blockchain projekata, prvi Prebeg iz bankarskog konzorcijuma R3CEV poslao uzdrmale kroz industriji kada Goldman Saks odlučio da ne obnovi svoje članstvo u novembru.

Dodajući da doživljava uticaja je činjenica da je Goldman je jedan od devet originalnih osnivača konzorcijuma, a kompanija izjavio, u vreme koje će nastaviti da razvija blockchain projekte na svoje.

Otkrića da je Santander je takođe ispao iz konzorcijuma i glasine o problemima finansiranja samo dodaje na dramu.

Ipak, značaj ovog događaja možda oversold. Većina banaka članica su navodno pristali da učestvuju u R3 je finansiranja kruga, koji bi mogao da postane najveći u istoriji industrije.

Dalje, u ove perspektive, poteškoće među više od 50 članova je verovatno da se očekuje.

"Razvoj tehnologije ovako zahteva posvećenost i značajna sredstva, a naša raznovrsna bazen članova svi imaju različite kapacitete i mogućnosti koje prirodno menjaju tokom vremena", rekao je portparol R3CEV za Vall Street Journal kao odgovor na odlazak.

Krug Završava Bitcoin kupovine i prodaje u Pivot proizvoda

Događaj koji možda najbolje oslikava borbu Bitcoin o poslovnoj strani, krug najavio je u Decemberthat više ne bi ponuditi Bitcoin ekchange usluga.

Dalje, ona je otkrila svoj najnoviji proizvod, Spark, bilo bi pametno ugovori platforma omogućava korisnicima da koriste mreže osim Bitcoin da izmiri Bitcoin transakcija (ovo može uključiti i druge blockchain mreže ili tradicionalne plaćanje poravnanja mrežu kao ACH).

Izrade anouncement, krug tvrdio (a mnogi su se složili) da Bitcoin tehnologija nije više centralna svojoj misiji.

"Nikada nismo bili fokusirani na ubedljiv potrošače da zamene svoje poznate izvorne valute sa Bitcoin, već je želela da unese prednosti javnih blockchains i digitalne imovine do potrošača, bez njih zahteva da znaju tehničke detalje", pisalo je krug blog post.

Bez obzira da li Circle potez dolazi u izolaciji ili je to nagoveštaj trenda za 2017., međutim, još uvek u pitanju.

Naime, objava Circle je došla samo nekoliko nedelja pre snažnog uptick u ceni od Bitcoin da i dalje nastavlja, događaj koji je učinio mnogo da sugeriše interes u digitalnom sredstva ostaje živ i zdrav.

Imaju mišljenje o blockchain u 2016.? Predviđanje za 2017? E-mail [email protected] naučiti kako možete da doprinesete našoj seriji.

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchain obnavlja usluge nakon nestanka, obećava post mortem pregled

Post Blockchain

Bitcoin i iGaming: Disruption stiže sa vašeg slepog mesta

Post Blockchain

Kreditne unije se okreću Blockchain-u uz rastuću konkurenciju

Post Blockchain

Bitcoin ulazi u doba praktičnosti

Post Blockchain

Blockchain Addresses Kontroverza sigurnosti: Moramo da radimo bolje

Post Blockchain

Nasdak proglasi blokirajuće glasanje za uspeh

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Reigns Supreme

Post Blockchain

Blockchain: eksperiment u upravljanju bez moći

Post Blockchain

IBM-ovo najveće probno trgovanje na tržištu finansija moglo bi da ide globalno

Post Blockchain

Bitcoin Comic nastavlja prodaju nakon uspješnog Crovdfundinga

Post Blockchain

ASKS Detalji Blockchain Strategija u finansijskom ažuriranju

Post Blockchain

Top Five Takeavais iz CoinDesk State of Blockchain K1 2018