Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad

Bitcoin u Headlines: Blockchain Good, Bitcoin Bad

Bitcoin u naslovima je nedeljni analiza Bitcoin pokrivenost medija i njegov uticaj.

Bitcoin i blockchain industrija ima novu veliku nevsmaker: distribuirana knjiga pokretanje R3CEV.

Ostavljajući iza nedelju dana ispunjenog impresivnim finansiranja rundi, pokrivenost tokom poslednjih nekoliko dana je u velikoj meri dominira partnerstvo kompanije sa devet poznat banksincluding JP Morgan i Goldman Sachs.

Novinari iz celog sveta je iskoristila priliku da se pokrije vesti - možda još uvek znak da će mejnstrim mediji smatrati industrije događaja vredna pomena u novinama, ako je u pitanju tradicionalna finansije.

U oštrom kontrastu, više negativnih vesti događaji dobili manje pažnje, i bili su daleko više fokusiran na drugoj polovini blockchain - Bitcoin, digitalnog token za koje blockchain deluje kao knjizi.

BitPai je phishing napad - što je rezultiralo gubitkom od $ 1.8m- dobili manje rasprostranjene, ali više podrugljiv pokrivenost. Drugde, izveštaji o Mt GOKS CEO Mark Karpeles 'zadužen za proneveru preuzet od prošle nedelje.

R3CEV je veliki rezultat

Vijest da je devet od najvećih banaka u svetu su se udružili sa distribuirana knjiga za pokretanje R3CEV privukao pažnju Financial Times "Philip Stafford, koji je počeo njegov pieceemphasizing nameru grupe da vozi usvajanje blockchain tehnologije.

Stafford je napisao:

"Devet od najvećih investicionih banaka, uključujući Goldman Sachs, JPMorgan i Credit Suisse, planiraju da razviju zajedničke standarde za blockchain tehnologije u nastojanju da proširi njenu upotrebu preko finansijskih usluga."

Staford je nastavio napomenuti da je blockchain, koji je opisao kao Bitcoin je osnovi "kompjutersku mrežu", privukao je pažnju industrije finansijskih usluga u proteklih šest meseci za "njegov potencijal da reformiše prostrane i komplikovanu mrežu plaćanja banaka i naselja".

Zanimljivo, tvrdnje novinara pratiti dalje od Blithe Masters 'commentsduring panel na konsenzusu 2015 - CoinDesk je inauguralnom konferenciji u Njujorku prošle nedelje - gde je primetio kako distribuirane glavna knjiga tehnologija može da posluži za iskorenjivanje bol tačke koje utiču na finansijsku industriju i njen ekosistem.

Članak, koji je potom daje pregled interakcije finansijske industrije je sa blockchain tehnologije, takođe primetio:

"Banke, berze i kuće poravnanja istražuju načine da iskoriste za mnogo-Hiped tehnologiju za preoblikovanje mnogih svakodnevnom poslovanju, od nadogradnja starih back-office sistema i outsourcing milijarde dolara troškova za automatsko izvršenje ugovora."

Napori iz Vall Street

The Vall Street Journal Paul Vigna je pao i brzo da ukaže na Volstritu je sve veće interesovanje za blockchain tehnologije:

"Ove godine došlo je niz napora na ulici, sa obe startup i utvrđenih bankama, koristiti blockchain kao osnovu novih platformi i proizvoda."

Primeri su naveli Vigna uključen imenovanje Blithe Masters 'kao direktor Digital Asset Holdings i itBit planira da otkrije svoju distribuiraju knjigu, BankChain.

Isto tako, Rusija Danas, vodio piecetitled "Globalna bankarska giganti udružuju snage da bi Bitcoin tehnologije mainstream".

Za razliku od dela FT-a, koji se odlikovao u odsustvu bilo kakvog značajnog Bitcoin pominje, izlaz upustio samo u kratkom, negativan pregled Bitcoin:

"Kontroverzni criptocurrenci nema centralnu vlast - njen sigurnost dolazi iz mreže svih Bitcoin korisnika koji dele iste protokole, koji zajedno deluju kao distribuirani knjizi pratiti svaku transakciju."

To je nastavio: "To što centralna vlast znači da će Internet širom katastrofa da se dogodi da bi se ugrozio integritet knjige."

Iako njegov opis nije bio činjenično netačne, izveštaj nije uspeo da se udalji od negativnih konotacija u vezi sa criptocurrenci.

BBCalso iz Bitcoin u izveštavanju, ističući svoju pomalo negativnu reputaciju a istovremeno ističući neke od slabosti kompanija u prostoru:

"Bitcoin je pogođen nizom skandala i krađa, iako većina njih je došlo zato što hakeri eksploatisana slabosti na berzi gde se trguje kovanice ili u digitalnim novčanike u kojima se održavaju."

Još jedan dokaz da blockchain tehnologija nastavlja da pleni mainstream institucijama obezbedila je najava IBM je da se radi na novom sistemu pametan ugovora blockchain bazi.

Bitcoin kao roba

Bloomberg je Luka kofe bio jedan od novinara koji je prijavio robne fjučers trgovine komisije (član CFTC) odluku da Bitcoin upoznao svoju definiciju robe, odluku da govori o tome kako će agencija verovatno regulisati tehnologiju u budućnosti.

"Virtuelni novac je zvanično roba, kao i sirove nafte i pšenice", rekao je kofe.

Kao što je navedeno od strane komentatora, odluka CFTC je specifičan za agenciju samo, što znači druge agencije su i dalje u stanju da dođe do odluke o tome kako upotreba tehnologije mogu pasti pod njihovom jurisdikcijom.

Ipak, bilo je široko rasprostranjena zabuna o implikacijama u saopštenju.

Pisanje za ZDNet, Korin Rajhert pogrešno sugerisao da bi potez šire utiču Bitcoin kompanije koje nisu uključene u prodaju opcije, fjučersi ili derivata, što znači da sada moraju da obezbede da se njihove kompanije legalno registrovan kod CFTC.

Reichert dodao:

"Odluka, objavljena u četvrtak, znači transakcije napravljene u criptocurrencies sada moraju biti u skladu sa propisima CFTC kao upravno zakonodavstvo, robna razmena Zakonu o. Prema članu 4c Zakona i part 32 propisa, Bitcoin operatera u SAD moraju sada se registruje kao Razmena izvršenja Objekt ili određenom tržištu ugovora. "

Vladajuća više se posebno odnosi na emitente Bitcoin fjučers ugovora koji žele da nađu tržište sa industrijskim preduzećima koji žele da zaštite od promenljive cene imovine.

Kao što je navedeno u prethodnom analizom na CoinDesk, CFTC ima moć da reguliše roba se, ali da reguliše Commodities Futures i druge slične finansijske ugovore.

Pronevera i phishing

Negativne vesti privukao manje pažnje ove nedelje, ali većina je bila fokusirana na starije startup koji žele da koriste Bitcoin kao digitalni valute.

Na primer, Matična ploča vodio komad o phishing napada BitPai-a, pod nazivom "Kako nekog pametnog hakera Tricked je major Bitcoin firma, od $ 1.8 miliona".

Komad je rekao:

"Rukovodioci u BitPai, popularnog usluge plaćanja za criptocurrenci Bitcoin su prevareni u poklanja $ 1.8 miliona na nekog pametnog hakera u decembru 2014."

The Hack, autor dodaje, nikada nije obelodanio Bitcoin plaćanja procesor BitPai, ali je otkrio sudskim dokumentima koje je pokretanje podnesene protiv osiguravača.

Priča da je pokupio razne novinske kuće, uključujući američke Banker i Atlanta BusinessChronicle, ali je u velikoj meri zaobilaze više glavnih medija.

Na temu skandala, pokrivenost ove nedelje takođe otrcanih Mark Karpeles 'optužbu za proneveru, široko pokriva ka drugoj polovini prošle nedelje.

Blockchain TechnologiBitcoin u HeadlinesR3CEV

Slične vesti


Post Blockchain

Bitcoin i Blockchain Up za debatu na konferenciji FutureMonei

Post Blockchain

Blockchain in Finance: Od Buzzvord do Vatchvord u 2018

Post Blockchain

Bitcoin i Litecoin Top Izvori VikiLeaks Donacije

Post Blockchain

Lanac otkriva Blockchain platformu koju je izgradio i za finansijsku industriju

Post Blockchain

Blockchain Smart Contracts je potreban novi vid dužne pažnje

Post Blockchain

Unutar fabrike Blockchain: Kako je IBM-ov Distributed Ledger Vork postao globalni

Post Blockchain

Još uvek ne dobijate Bitcoin? Evo objašnjenja za petogodišnjaka

Post Blockchain

MultiChain 1.0: Bitcoin-Compatible Private Blockchain se otvara za Enterprise

Post Blockchain

Blockchain Tech smanjuje korporacije oslanjanje na ljude

Post Blockchain

Litecoin daje Novi život Bitkuinovoj eksperimentalnoj tehnici

Post Blockchain

Technologi Blockchain Ekplored at TechCrunch Disrupt London

Post Blockchain

Blockai pokreće Netscape za Bitcoin sa Blockchain Brovser-om