Bitkoin u naslovima: Pileća i jaja debata | RS.democraziakmzero.org

Bitkoin u naslovima: Pileća i jaja debata

Bitkoin u naslovima: Pileća i jaja debata

Bitcoin u naslovima je naš nedeljno pogled na Bitcoin vesti, analiziranje medija i njegov uticaj.

To je dilema je klasična filozofa, kokoška i jaje. Koji je na prvom mestu? A kako ti smisla da se zaglavi u tom nesvesno sredini?

Za medije i širu javnost, debate u Bitcoin prostoru često zatrpa- u istoj konfuziji - "Možeš li imate blockchain bez Bitcoin? ' "Da li je protokol bezbedan čak i ako Bitcoin preduzeća ne?" i "Ko ionako je ovo i zašto ne možemo da ih pitam?"

Takva je borba smisla za tehnologiju koja čini da su se pojavili kao potpuno formiran pile u finansijskom ambaru.

Ali, dok je prirodno da su mediji za njihove odgovore na ova pitanja, ovonedeljni izveštavanje ilustruje kako je potraga za odgovorima se često izdao života složenosti.

Bitcoin ili blockchain?

Možda Bitcoin je najveća debata kokoška i jaje je obnovljen početkom ove nedelje, nakon objave NASDAK OMKS je da će početi trialing kako bi blockchain Bitcoin je da se koristi da pomogne da se način na koji se akcije trgovati.

Banke i druge međunarodne korporacije su sve spremni da usvoje "blockchain tehnologije", dok je otvoreno odbija Bitcoin. Na taj način, oni često ne primetiti - ili priznati - Co-zavisnost digitalnog valute sa knjigom.

U Viredpiece, pod nazivom "Bitcoin nikada neće Make It to Volstritu, ali njeni Tehnologija Vil", autor Kejd Mec, počeo navodeći James Angel, profesor finansija na Univerzitetu Džordžtaun, koji u odnosu Bitcoin na MiSpace.

Poređenje do početka, ali nisu uspeli, društvene mreže nije nova. Ali, to služi da se odveze kući poruku da su neki stručnjaci još uvek nisu ubeđeni da Bitcoin je nešto više od jednog inherentno pogrešnoj prvoj iteraciji na distribuirane javne knjizi.

Ne iznenađuje, ova mešovita poruka od Nasdak je napadnuta od strane neprofitne Bitcoin grupe zagovaranje Coin centra, koji notedthat knjizi Bitcoin je zahteva zdravu valutu za rad.

Ipak, Anđeo je govorio o potrebi za distribuirano glavne knjige tehnologiju da možda obezbedi veću privatnost, pokazuje zašto i dalje postoji nagon da razgovaraju "blockchain tehnologiju" uopšte.

Najjači i najrasprostranjeniji distribuirana knjiga danas dešava da se Bitcoin, ali mnogi investitori Angel primetio, volim da privatne transakcije. Kao takav, atributi mogu postojati koji zahtevaju porast drugih blockchains, ili distribuiraju knjigama, tvrdi on.

Bitcoin pristalice, zauzvrat, moraće da zadrži unapređenje argument da je njegova knjiga je najpogodnija da postane najrasprostranjeniji.

Podmukle biznis

Liz Zavirite, bivši Volstrit analitičar i prva žena koja je postala partner sa Vall Street firmi, je nešto pesimističan stav o tehnologiji ove nedelje.

Detailing nedostatke Bitcoin je u aFiscal Timespiece, ona verovatno zbunjena bezbednost na Bitcoin protokol so da od preduzeća koja posluju sa tehnologijom.

Zavirite je za samo u tome ni na koji način.

Preispitivanje Volstrit i vlade želja da legitimiše digitalni valutu u očima potrošača, Zavirite je napisao:

"U u vreme kada je" sajber "postao je oksimoron, zašto je naša vlada spajanje sa Vall Street-u greenlight Bitcoin? Virtuelni valuta, uzdrman serijske skandalima i neuspesima od svog pronalaska 2008. Godine, preuzeo na novi život kao finansijski zvaničnici valjanje od propisa koji regulišu sajber novac i banke ulažu u svoju budućnost. "

Ona je nastavila: "Po zahteva Bitcoin razmena da se registruju i davanje im pravni status, vlada signalizira korisnicima i pristalica koji se mogu pokazati nerealno obećanje transparentnosti i bezbednosti Barem, regulatori treba da postavi treperi crvena svetla upozorenja na svaki Bitcoin poduhvat. : potrošači pazite ".

Peek je pozivanje na propisa, ubrzo je postalo jasno, a zatim dalje od itBit'sannouncement da je dobio poverenje kompanije povelju.

Blagovremeno vest, nema sumnje, ali je pogrešno informacije justkept na dolaze, kao Zavirite nastavila je krstaški rat protiv Bitcoin, pozivajući se na jedan MIT Technologi Revievarticlevhich rekao da su akademici primetio nedostatke u Nakamoto je matematika, omogućavaju "vara", zaključio:

"Visoki rizik nije potpuno netačna definicija Bitcoin sada", rekao je Zavirite. "Pa ipak, ne samo da su regulatori kreditiranje Bitcoin legitimitet, Vall Street giganti su praktično je zagarantovano."

U potrazi za Satoshi

Peek priča takođe navedeno je u toku misteriju koja okružuje Satoshi Nakamoto, autor je Bitcoin belom papiru, predmet koji je dodatno napali Nathaniel Poper ove nedelje.

Pisanje za Nev Iork Times, Poper je navedeno dokaze koji sugerišu da Nik Sabo je evidentirano kriptograf, bilo sasvim moguće iza stvaranja digitalnog valute.

"Gospodin Sabo je skoro isto toliko misterija kao Satoshi. Ali, u toku svog izveštavanja sam stalno okreće nove nagoveštaje da me dodatno je skrenuo u stvar", istakao je on.

Dobijeni komad prenosi razgovor između Popper i Szabo, da dok nepotpunim, pruža zanimljiv pogled na povučeni kriptografske i njegov kontinuirani rad u Bitcoin prostoru.

Ni Zavirite ni Poper su prvi da ulazite u Bitcoin je poreklo je u pokušaju da odgonetnu identitet svog misterioznog stvaraoca - ili stvaraocima, ili da se ukaže na misterije kao jedan od nedostataka ove tehnologije je.

Iako intrigantnog narativ, međutim, što su pripovedanje mogu dobiti na putu više ubedljivog stvarnosti. Pokreće velikih igrača poput Nasdak, pitanja o kokoški i jajetu Bitcoin su na dobrom putu da u prolazu kod vas.

Ovaj izveštaj je ko-autor Pete Rizzo.

Blockchain TechnologiBitcoin u naslovima

Slične vesti


Post Blockchain

Kako Blockchain Tech inspirisao svet umetnosti

Post Blockchain

Kreditne unije se okreću Blockchain-u uz rastuću konkurenciju

Post Blockchain

Blockchain i porast umreženog povjerenja

Post Blockchain

Kineski Auto Giant Vankiang planira 50 miliona dolara za Blockchain fond

Post Blockchain

8 Bankarske Giants-a koji obrađuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Sa Bitcoinovom cenom Dovn, VCs Turn to Blockchain Firms

Post Blockchain

Lanac otkriva Ivi Smart ugovorni jezik u prvom javnom demonstraciju

Post Blockchain

Američka bankarska konferencija: linije nacrtane u debatu bloka

Post Blockchain

Zašto saradnja će uspješno uspjeti Blockchainovu uspjehu 2017

Post Blockchain

Bitkoin u Headlines-u: Blockchain Reigns Supreme

Post Blockchain

Prekidanje bankarskog posla u trci do Blockchain-a

Post Blockchain

Ruska centralna banka proučava tehnologiju Blockchain Tech