BBVA: Blockchain Tech mogao zameniti centralizovani finansijski sistem | RS.democraziakmzero.org

BBVA: Blockchain Tech mogao zameniti centralizovani finansijski sistem

BBVA: Blockchain Tech mogao zameniti centralizovani finansijski sistem

Blockchain tehnologija mogla da se koristi da bi se zaobišla današnje centralizovano finansijske infrastrukture u potpunosti, navodi se u izveštaju BBVA Research SAD.

U izveštaju pod nazivom Blockchain tehnologija: Ultimate Prekid u finansijskom sistemu napominje da bi primena blockchain tehnologije prvo biti korisna u platnom prostor, gde bi se iskorenili na potrebu za posrednika i značajno smanjiti troškove za banke.

Međutim, decentralizovane javne Ledgers može da poremeti finansijski sistem u celini, dodaje se u izveštaju. "S obzirom da je većina finansijskih sredstava, kao što su obveznice, akcije, derivata i krediti su već elektronski moguće da jednog dana ceo sistem je zamenjen decentralizovane strukture."

Dotičući pametnih ugovora, izveštaj takođe istakao kako je u stanju da se registruju i trgovini imovina na decentralizovanoj registru povećava efikasnost.

On dodaje:

"U takvom okruženju, trenutni sistem gde su finansijske institucije snimanje pojedinačnih računi na centralizovan način i rezerve banke čuva od strane centralne banke će biti zamenjen" Internet novca 'ili' Internet finansija "- potpuno decentralizovana finansijski sistem. "

Izazovi i rizici

Mogućnost decentralizovane javne knjizi zamenjuje trenutni centralizovani sistem, navodi se u izveštaju, takođe dolazi sa različitim rizicima i izazovima.

Prvo, decentralizovani sistem bi morao da ponudi isti ili viši nivo poverenja i zaštite od trenutne centralizovane finansijske strukture.

Da bi se to desilo, izveštaj objašnjava decentralizovani sistem bi morao da se koncentriše na "ogromnu količinu" računarske snage i zauzvrat biti u stanju da se nosi sa ogromnim potrošnju energije potrebne da se podrži.

Osim toga, decentralizovani sistem bi takođe trebalo da se bavi pravnim i regulatornim problemima, kao i sa pitanjima nacionalne bezbednosti, kao što su pranje novca, prevare, utaje poreza i terorizmom.

U izveštaju se navodi da bi digitalne valute takođe trpe cena nestabilnost, koja bi mogla imati znatne negativne efekte. "Ovi šokovi mogu generisati sistemski rizik i teške ekonomske padove. U ovom scenariju, monetarna politika ne bi bila u stanju da efikasno reaguje ukoliko ne uspe da poveća potražnju među velikim udelom od privrednih subjekata koji koriste digitalne valute."

Rizici po strani, BBVA Compass veruje blockchain tehnologija ima svetlu budućnost pred nama. Njegov izveštaj zaključuje:

"Dakle, ključno pitanje nije koliko, ali kada će prekid postati dalekosežne. Kao druge industrije koje su bile transformisane novim tehnologijama i digitalizaciju, blockchain tehnologija može da preoblikuje finansijsku industriju i izvan platnom sistemu."

Divizion i kripto

Divizion Istraživanje je istraživanje odeljenje BBVA grupe ekonomskih, ali ovo nije prvi put da globalna španski bankarska grupa je ušla u kripto arenu.

Divizion ventures, privatni kapital grana BBVA, učestvovao u $ 75m Serija C finansiranje Coinbase je okruglog najveće investicije u Bitcoin kompaniji u to vreme.

Tek nedavno, otvoreno Talent Competition BBVA je - globalni Fintech pokretanje takmičenje - uključeno devet Cripto startupsin svoja tri regionalno finale.

Divizion Inovacioni centar takođe postavljen online tutorialto informišu potrošače o upotrebi digitalnih valuta i da im bolju predstavu o tome gde se one mogu kupiti.

Divizion mag preko Adrijana / Shutterstock.com

ResearchBlockchain TechnologiBBVA

Slične vesti


Post Blockchain

CFTC Slušanje istražuje ulogu regulatora u budućnosti Blockchain-a

Post Blockchain

Pitch Perfect Illustration of Blockchain Hipe

Post Blockchain

Bitcoin: sredstvo za globalnu nezavisnost

Post Blockchain

Bitcoin Core Developers teži na bočnom lancu

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

Ono što 2018 nas je naučilo o pametnim ugovorima

Post Blockchain

6 Takeavais iz K3 State of Blockchain CoinDesk

Post Blockchain

Consensus 2018: Šta Internet može naučiti Blockchain inovatore

Post Blockchain

2017. Veliko pitanje: Ko plaća Blockchain?

Post Blockchain

Niko ne bi trebalo da kontroliše lancu snabdevanja blokadom

Post Blockchain

Blockchain: zašto Big Guis ne mogu pobijediti

Post Blockchain

Bitcoin Vallet Apps Ponovo unesite iOS Store nakon Apple-ovog Shift politike