Sidechains Vhite Paper zamišlja novu budućnost za razvoj digitalne valute | RS.democraziakmzero.org

Sidechains Vhite Paper zamišlja novu budućnost za razvoj digitalne valute

Sidechains Vhite Paper zamišlja novu budućnost za razvoj digitalne valute

Grupa Bitcoin Core Developers i stručnjaka kriptografskih tehnologije su izdali novi predlog koji bi mogao preoblikuje valutni ekosistem digitalni ako sprovode.

Bočni lanci concepthas dugo tvrdio kao rešenje za ono što mnogi vide kao nestabilnom i samo-oštećenje sektoru criptocurrenci ekosistema. Opisao neki kao "altcoin ubica", bočni lanci dozvoljavaju stvaranje multi-blok lanca ekosistema u kojima sredstva može razmijeniti i prebačeni.

Autori ovog lista se sastoji od širokog tima digitalnih štednje istraživača i programera - uključujući Adam Back, Pieter Vuille, Matt Corallo, Luke Dashjr, Mark Friedenbach, Andrev Poelstra, Jorge Timon, Andrev Miller i Gregori Makvell. Nekoliko članova autorskoj ekipi su osnivači digitalni valuta pokretanje Blockstream, koji je obezbedio podršku za projekat i koji je u procesu podizanja milione kao deo velikog finansiranja krugu.

Ako pokrenut, koncept bočni lanci će omogućiti sredstva da se razmenjuju preko više blok lanaca, sa Bitcoin služi kao verovatni "matične lanca", prema papiru, koji je objavljen 22. Oktobra.

Ali, za razliku od sadašnjih putem sticanja imovine alternativnog bloka lanac - kupovinom altcoins na berzi - bitcoins zameniti sa aktive Sidechain ne bi nužno biti predmet čestih fluktuacija cena svojstvena na tržištu altcoin. Ako se prenosi svoje bitcoins na imovinu a Sidechain, ona će i dalje drže vrijednost Bitcoin zbog dvosmernog klin koji povezuje blok lance.

Autori predlažu:

"Konceptualno, želimo da prenese sredstva iz (original) matično lanca na bočnom lancu, verovatno napred na drugu bočnog lanca, i na kraju vratio u matičnu lanac, očuvanje izvornog sredstva. Generalno možemo misliti o matične lanca kao. Bitcoin i bočni lanac kao jedan od mnogih drugih blokova lanaca Naravno, Sidechain kovanice mogu biti preneti između bočnim lancima, ne samo da se i od Bitcoin, međutim, jer svaki novčić prvobitno prešao iz Bitcoin bi se vratio, to bi ipak ostati Bitcoin. "

Papir navodi potrebu za promenom

Bočni lanci predstavljaju restrukturiranje infrastrukture Bitcoin je da bi mogao trajati godinama sprovodi, s obzirom na consensus- i eksperimentisanje pogon priroda jezgra razvoja.

Ipak, u belom papiru, autori tvrde da ako Bitcoin će uspeti u dugoročno, treba da postoje rešenja doveo do stola koji se bave dugotrajne zabrinutosti u vezi sa skalabilnosti i sposobnosti. Raste upotreba i globalna pažnja je osvjetljavao na slabosti u dizajnu Bitcoin je, pišu, zahtevajući inovacije koje guraju tehnologiju još više.

Tržište altcoin, papir i dalje, postao je efektivan laboratorija za nove ideje da se razvija. On navodi strukturalne i ponašanja slabosti, uključujući neprozirne razvoj koda, spekulativne tržišnih fluktuacija i rizik od manipulacije kao razloga zašto tehničke inovacije koje proizilaze iz prostora su malobrojni i često vezane za vožnju spekulacije.

"Ovo je opasno ne samo za one koji su direktno učestvovali u tim sistemima, ali i criptocurrenci industriju u celini", kažu autori.

Kako bi se suzbila ove probleme, papir i dalje, sistem "interoperativnih blok lanaca" poznat kao vezana bočni lanci može utvrditi koji omogućava razvoj izvan Bitcoin ali bez potrebe da se generiše i podrži novu valutu. Ova nova infrastruktura, kažu autori, će omogućiti veći deo iste aktivnosti ste danas videli na tržištu altcoin.

U radu objašnjava:

"Zato što bočni lanci su još uvek blok lanci nezavisna od Bitcoin, oni su slobodni da eksperimentišu sa novim transakcijskih dizajna, poverenje modela, ekonomskim modelima, izdavanje sredstvo semantike, ili kriptografski mogućnosti."

Infrastruktura remont

Infrastruktura je predvideo razvoj bočni lanci tima je multi-blok lanac mreža u kojoj se može kreirati i razmenili digitalni sredstva dok su još preostali vezan za vrednosti Bitcoin.

Fiksiran blok lance bi biti povezani jedan sa drugim preko specijalnih izlaze koji primaju dokaze kojim se potvrđuje da naznačeni količina Bitcoin se razmenjena za rodnoj sredstava na tu bočnom lancu. Dvosmerna peg održava vrednost između tih sredstava, zasnivajući je na god roditelj lanac uspostavljen.

Transakcije započeti između lanaca će biti predmet ono što autori nazivaju takmičenje period u kojem je razmena se može poništiti ako postoji mreža konsenzus da je originalni dokaz je lažna.

Autori ukazuju na dva potencijalna implementacije - simetrične i asimetrične dvosmerni klinovi - koji predviđaju različite načine za roditelja i bočne lance za proveru jedni druge.

Sa simetrične peg, svaki lanac bi zahtevalo dokaz validaciju prilikom razmene između lanaca. Asimetrični kasnije peg znači da dokazi potrebna samo pri prelasku nazad roditeljskoj lanac. U radu se konstatuje da je drugi koncept nosi bezbednosne rizike i, u kasnijoj diskusiji, odnosi se prvenstveno na simetrične dvosmernu klin.

Koncept takođe poziva na zaštitni zid da se uvode u matičnu lanac. To, kažu autori, da štite osnovu vrednosti za lanac ekosistema i onih koji učestvuju u sistemu.

Smart aplikacije

Ako se provedu, bočni lanci će omogućiti pametnim funkcijama transakcioni se danas razvija pod kripto 2.0 kišobranom, ali bez vezivanja te akcije na Bitcoin blok lanca ili oslanjajući se na stabilnu vrednost imovine unpegged da Bitcoin.

Dalje, bočni lanci bi moglo da stvori i izda imovinu koja je prenosiva na više lanaca. Kao što autori objašnjavaju:

"U ovom trenutku, uglavnom smo bili razmišlja o bočnim lancima koji ne zahtevaju svoj rodni valutu:. Sva kovanice na bočnom lancu su prvobitno zaključane, dok se aktivira prelaska iz nekog drugog bočnog lanca Međutim, moguće je da bočnim lancima u proizvoditi svoje žetone, ili izdate sredstva, koja nose svoje semantiku. Ovo se može preneti na druge bočnim lancima i trgovalo za ostale aktive i valute, a sve to bez poverenja centralnu stranku, čak i ako je potrebno poverenja strana za buduću spasenja. "

Ova sredstva se mogu koristiti kao oni nalaze na postojećim platformama poput komitenta, Mastercoin i drugi - da zastupa ugovora, tvrdi ili ious - i postoje paralelno god native valuta spojen nazad sa matičnom lanac.

Rudarstvo centralizacija, prevara rizici

Stavljanje bočne lance u mestu ne bi, međutim, biti proces koji rizika,.

Prema novinama, implementacija bočnim lancima može zahtevati potrebu za stapanja rudarstvu, proces kojim rudari obezbedi 'dokaz rada "na više kovanica mreža, čime se potvrđuje transakcija. U suprotnom, rudari bi morao da izabere koji lanac za podršku, čime se stvara potencijalne bezbednosne glavobolje.

Autori priznaju rizik od centralizacije koja bi nastati od ove rudarske ekosistema, kako bi rudari snositi troškove operacije podrške više lanaca. Oni dodaju da je ovaj aranžman može dovesti u konkurentskim pritiskom na malim rudara, govoreći:

"Rudari manjim možda neće moći da priušte pune troškove da miniraju svaki blok lanac, i na taj način može da se stavi u nepovoljan položaj u odnosu na veće, utvrđenim rudara koji su u stanju da tvrde veću naknadu od većeg skupa blok lanaca."

Ovaj rad takođe identifikuje rizike nezakonitih transakcija preko bočnim lancima i potencijalnog uticaja na oba povezana bočnim lancima i same matične lanca. Iako navodeći male verovatnoće ovih dao sposobnost da stvori ugrađene bezbednosne mehanizme, autori navesti način na koji bi mogao biti pokrenut potencijalni 'lanac Run' ili neravnoteže snabdevanja novčić nastale tokom transfera unakrsno lanca.

Zajednica reaguje

Od vcerasnata izdanju, beli papir je jumpstarted javni razgovor okružuje koncept bočne lance. A reddit AMAhosted od bočne lance tima uključena pitanja o prirodi projekta, željenih ciljeva i onih koji ga podržavaju, kao i broj poznatih programera u prostoru su bila teška u na društvenim medijima.

Pristalice ideje, koja je bila predmet značajnog rasprave među Bitcoin programerima i članovima zajednice u poruka na Reddit i diskusije o IRC, kažu da je predlog bi i dalje omogućiti mnogo od eksperimentisanja i inovativnim projektima prisutnih na tržištu altcoin danas. Kritičari kažu da je implicitno podrška centralizacije postavlja opasan presedan i nosi oba kratkoročne i dugoročne rizike za razvoj digitalne valute.

U Reddit AMA, Vuille primetio da na kraju, cilj je da se stvori sredstva za programerima da eksperimentiše sa tehnologijom blok lancem izbegavajući zamke u vezi sa tržištem altcoin.

"Ono što se nadamo da ćemo postići je omogućiti više inovacija u Bitcoin ekosistemu, bez potrebe drugu valutu", rekao je on.

Kompletan Dokument se može naći u nastavku:

Bočni lanci

BlockstreamSidechainsAltcoins

Slične vesti


Post Blockchain

Valmart, Kroger i Nestle tim sa IBM Blockchainom za borbu protiv trovanja hranom

Post Blockchain

113 miliona dolara u Bitcoinima Gok-a veruje se da će se kretati kroz blok lanca

Post Blockchain

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Post Blockchain

Deloitte: Nove aplikacije Blockchain-a će ubrzati usvajanje

Post Blockchain

Svift-ov prelazak granični proboj se kreće u sledeću fazu

Post Blockchain

Samo u Arizoni: Kako pametna ugovorna osvajanja pobedjuje tokom startupa

Post Blockchain

Tržište kapitala na blokovskoj bazi: Delaverov potencijalni uticaj

Post Blockchain

Kako Blockchain startups Revolutionizing Venture Capital

Post Blockchain

Blockchain: zašto Big Guis ne mogu pobijediti

Post Blockchain

R3 Direktor: 2017 godina je godina DLT Pilota

Post Blockchain

BBVA: Blockchain Tech mogao zameniti centralizovani finansijski sistem

Post Blockchain

Zašto 2017 će dokazati Blockchain bila loša ideja