9 grešaka koje sam napravio kada dovedem Blockchain u moj startup | RS.democraziakmzero.org

9 grešaka koje sam napravio kada dovedem Blockchain u moj startup

9 grešaka koje sam napravio kada dovedem Blockchain u moj startup

John Rampton je preduzetnik, blockchain entuzijasta i online marketinga gurua. On je osnivač internet platnog kompanije zbog.

U ovom mišljenju komadu, Rampton podseća na lekcije je naučio kada pokušavaju da primene blockchain rešenja za njegovo pokretanje.

U služi kao zapis za svaki Bitcoin koji je generisan i prenosi između stranaka, blockchain ima ključnu ulogu. Svaki criptocurrenci ima svoj blockchain, tako da postaje veoma važno da bude u stanju da ga pravilno koriste kako da zadrži svoj kvalitet i kredibilitet kao razmenu vrednosti mreže.

Za mene, ja prvobitno tražio od blockchain za projekat koji će transformisati funkcionalnost online baze podataka pokreće naš online fakturisanje i platni promet, koji je uključivao direktorijum korisnika, njihovo osoblje i njihove klijente.

Zbog složenosti vođenja sve ove podatke o transakcijama organizovane i sigurne, želeli smo da ponudimo pojednostavljenje transakcioni sistem za naše kupce koji nude veće mogućnosti plaćanja na više tradicionalnih i digitalnih valutama uz smanjenje troškova transakcija i ubrzavanje procesa plaćanja.

U to vreme, prepoznao sam potencijal da blockchain tehnologija mora da nam pomogne da brže unaprediti našu tehnologiju i rešenje koje nudi korisnicima, čime se stvara konkurentnu prednost.

Jedini problem? Nisam još razvio duboko poznavanje tehnologije, tako da greške su napravljene na putu.

Kao relativno nov koncept, blockchain je još uvek razvija, tako da je lako shvatiti kako se greške biti u smislu kako se zapravo može da se koristi. Mnogi procesi su još uvek testira da li će privatni blockchain aplikacije rade za razne poslovne funkcije. Deljenjem greške sam napravio, nadam se da drugi mogu da nauče i izbegnu iste zamke

Uz to, ovde su devet stvari koje ne treba uraditi kada se koristi blockchain da smo naučili na teži način.

1. Neuspeh da shvate kako blockchain zapravo radi

Iako su dinamična i lakše jednom upravljati usred ga koriste, napravio sam grešku i samo pod pretpostavkom da sam mogao da shvatim šta blockchain radilo tokom vremena.

To je mnogo bolja ideja da odvojite vreme da pročitate na raspolaganju istraživanja i kako da vodiča. Takođe je dobra ideja da traže informacije od kvalifikovanih firmi koje rade u Bitcoin i blockchain prostora, kao i posete forumima gde možete postavljati pitanja i dobiti više praktično razumevanje.

Da sam to prvi put učinio, ne bih došla zajedno i izgubljeno toliko vremena i truda. Na primer, ja bih shvatio da pojedini sistemi podataka mogu da sedim ispred blockchain i dalje rade bez dovodi do operativnih otpuštanja.

2. Ne birajući blockchain softver koji se poravnava sa mojim poslovne svrhe

U početku, napravio sam grešku okreću Bitcoin blockchain jer su moji kriterijumi bio) da sam čuo o tome i ranije, i b) da je bilo oko najduže u pogledu testiranja i stabilnosti.

To je najviše kredibilan izbor u to vreme je - ali ne nužno onaj koji će dobro raditi sa svojim poslovnim potreba.

Problem je u tome što nije tačno ono što sam tražio, u smislu moje poslovne svrhe kada sam počela da tražim u dostupnim custom blockchain softver koji je nakon toga je razvila.

Dok je novi prilagođeni blockchain softver tek treba da ide kroz koliko testiranje, a ne mogu imati isti nivo robusnosti, ja sam našao jedan koji se poravnava sa svojim poslovnim potrebama.

3. Biti nestrpljivi i pokušavaju da se požuruje rok za usvajanje blockchain

Mislio sam da su svi drugi bi biti uzbuđena što sam bio o potencijalu blockchain za različite poslovne aplikacije.

Međutim, video sam da je potrebno vreme da se kupi-u od drugih organizacija koje sam želeo da uključi u svojoj privatnoj blockchain. Ne samo da moram da ih ubedim vrednosti, ali smo takođe morali da se dogovore o koristeći isti softver - nije lako proces na bilo koji način.

Od tada, ja sam morao da nauče da budu strpljivi. Ali u to vreme sam se okrenuo na proaktivniji pristup kako bi pokazali ovim organizacijama koristi da bi primaju. Na kraju krajeva, ja verujem da će doći oko do ideje - na kraju.

4. Razmišljanje svaku poslovnu funkciju može biti poboljšana sa blockchain

Nemojte pretpostavljati da sam to uradio, jer blockchain izgleda tako fleksibilni kao deo mašine tehnologije, da će to pomoći svakom poslovnu funkciju.

To je zato što neće - bar ne sada u svom sadašnjem obliku.

Dobra vest je da, pošto je mreža dostupna samo u ograničenoj grupi ljudi, bilo čega što ne funkcioniše kao deo testa ne mora da se završi utiče na poslovanje ili reputaciju svog brenda.

5. Verovanje sistema već zaštićena od korisnika grešaka

Dok internet koristi nazive domena, a ne numeričke IP adresama sa referentnim lokaciju, blockchain čvorovi su navedeni samo javnim ključem hash, što ih čini osetljiviji na ljudske greške.

To mi se dogodilo, jer mora da mnogi drugi, tako da razvija nešto slično kako internet koristi imena domena može da pomogne u rešavanju ovog tipično korisnika grešku.

6. Ne ograničava pristup privatnim ključevima

Unutar organizacije, nisu svi treba da imaju pristup privatnim ključem fajl koji otključava pristup blockchain.

To je zato što to može u suštini pokvari knjige, jer ljudi ga koriste, koji možda ne znaju šta rade. Dok mreža treba da bude dostupan za upotrebu, morao sam da se utvrdi kako odlučiti ko treba da ga koriste, a zatim, kako da o tome da je dostupna.

Ja sam i dalje radi na planu nepredviđene treba privatni ključ se oštete ili izgube.

7. Izrada blockchain previše "težak"

Shvatio sam da, koristeći blockchain za poslovne aplikacije sa visokim obima informacija koja je održana u okviru različitih dokumenata, iznos koji se čuvaju blockchain podataka može dodati brzo.

To je zato što blockchain teži da se ponove sa svakom čvoru koji se dodaje. Da olakša blockchain teret, čime se vraća svoju brzinu obrade i efikasnost, morao sam da poveže blockchain na spoljnim izvorom podataka.

Iako ovo može smanjiti pouzdanost u izvesnoj meri kroz odvajanje podataka, ipak je bolje rešenje za prenos podataka-heavi blockchain.

8. Ne shvatajući postoje ograničenja u blockchain kao baza podataka

Iako je odlično rešenje za sigurnu i privatne baze podataka, to nije prodavnica-sve za beskrajne količine podataka. Pokušavajući da ga koristiti za bilo koju aplikaciju baze podataka velikih razmera je greška.

Ne samo da baza podataka o blockchain ne drži sve informacije koje su vam potrebne da sadrži pouzdano, ali takođe može postati suviše kompleks sa dodatkom drugih neophodnih karakteristikama baza podataka koje pomažu analizira tu informaciju.

9. Ne vidim potencijalne nedostatke u roku od blockchain

Jer sam bio toliko uzbuđen zbog ove nove tehnologije, uzeo sam pristup da je to kraj-sve rješenje - ali realnost je da postoje mnoge manama u njegovom dizajnu koji još treba da se reše.

To je sistem koji nastavlja da se razvija, što ostavlja otvoren za nedostatke koje će morati da se reši.

To znači da sam morao da mislim više o postupanju sa oprezom pred potpuno integrisanje blockchain tehnologiju u aplikacijama sam ga koriste za u moj posao.

Umesto toga, ja sam zaglavio u fazi testiranja i ograničene upotrebe da vide kako su nedostaci koji su postali očigledni obratio. To je još jedan razlog zašto je važno da se nastavi istraživanje, čitanje, i angažovanje sa forumima i mislio lideri u criptocurrenci.

Zaključak

Kao i grešaka u bilo kom delu poslovanja, te blockchain greške su postali neophodni lekcije koje me samohodne ka veći uspeh sa uključivanjem tehnologije u poslovnim procesima.

Najvažnija lekcija? Budite otvoreni i radoznao da potencijal da blockchain tehnologija može držati za brojne aplikacije - i onda nastavi pažljivo sa temeljnog istraživanja i testiranja.

Saradnja između preduzeća koja žele da usvoje potencijalne primene mogu da ovaj proces koji mnogo plodna.

Blockchain TechnologiStartups

Slične vesti


Post Blockchain

Blockchains R-Vord (i 3 drugi trendovi za 2017)

Post Blockchain

Tajvanski Blockchain konzorcijum će uvesti novi regulatorni sandbok

Post Blockchain

IBM najavljuje rešenje za praćenje blokiranja kamiona

Post Blockchain

Stanje Bitcoin-a u prvom kvartalu 2018. godine pokazuje porast rizičnog kapitala

Post Blockchain

Santander: Blockchain Tech može uštedjeti 20 milijardi dolara godišnje

Post Blockchain

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Post Blockchain

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Post Blockchain

Multichain: Služba za blokiranje banaka za građane

Post Blockchain

Propustili su Sidechains skoro svi u Bitcoin-u

Post Blockchain

The Looming Var for Blockchain patents

Post Blockchain

Blockstack na Vall Street-u

Post Blockchain

Decentralizovani Internet projekat MaidSafe za prikupljanje sredstava preko Safecoin Sale