27 finansijskih firmi formiraju Konzorcijum korejskih blokova | RS.democraziakmzero.org

27 finansijskih firmi formiraju Konzorcijum korejskih blokova

27 finansijskih firmi formiraju Konzorcijum korejskih blokova

Novi blockchain konzorcijum je formirana u Južnoj Koreji, sa obe utvrđenim finansijskim firmama i tehnologije startup na svom sastavu članstva.

Prema jednom od članova grupe - blockchain startup The Loop - nova inicijativa će se fokusirati neke od njenih napora na izgradnji alata za upravljanje Trade Finance procesima.

Firma je u saopštenju:

"Pored pružanja [The] blockchain-potvrdu autentičnosti i sistem razmene informacija, sarađujemo sa drugim tehnološkim usluga na izradi prototip za finansijske usluge u oblasti trgovine hartijama od vrednosti i post trgovine, prototip koji treba da smanji troškove i operativni rizik u trgovini finansiraju, i na kraju poboljšati trgovinski efikasnosti. "

Neki od članova Konzorcijuma, uključujući Daishin hartije od vrednosti, imaju već sprovodi blockchain aplikacija samostalno ili u tandemu sa regionalnim počeci. Međutim, konzorcijum napor, sa trenutnom članstvom od 27 kompanija, uzima te napore jedan korak dalje.

Ostali članovi nove grupe uključuju Dongbu hartija od vrednosti, Iuanta hartije Koreju i Kivoom Securities.

Blockchain napor je organizovana delom Korea Association investicija finansijskog, industrija trgovinske grupe u Južnoj Koreji.

Vlada interes

Nova inicijativa je druga te vrste u Južnoj Koreji, a njeno formiranje prošle nedelje dolazi na petama od posebnog konzorcijuma koji predvodi inicijativu južnokorejske vlade.

Krajem oktobra, Vlada u istočnoj Aziji zemlje počela da povezuje na mestu za javno-privatnog konzorcijuma, nazad do velikih južnokorejske banke i njihovog glavnog regulatora, Komisija finansijske usluge (FSC).

"Sa stvaranjem konzorcijuma, impuls se očekuje da počne za predvode razvoj tehnologije i usluga u blockchain terenu, a ne pasivno prateći korake naprednih naroda", predsednik FSC Kim Jong-Beom izjavio je regionalni nevs servis Ionhap u to vreme.

Specifični elementi konzorcijuma koju je podržala vlada uključuju formiranje radne grupe povučene iz bankarskog sektora i drugih agencija koje bi navodno regulisao tehnologiju. Forum za razmenu informacija i zajednički razvoj projekata u planu.

Možda pre svega, vlada je izrazila interesovanje za traženje rešenja za potencijalne regulatorne probleme u vezi sa konzorcijumom, ukazuje na to da je grupa mogla da postane ključna tačka za blockchain razvoj u Južnoj Koreji.

Slične vesti


Post Blockchain

Može li Blockchain tehnologija korupciju korumpiranim vladama?

Post Blockchain

Blockstack na Vall Street-u

Post Blockchain

Apple odobrava bitVallet iOS App Sa funkcijom slanja BTC-a blokirana

Post Blockchain

SharedCoin korisnici Blockchain-a mogu biti identifikovani, kaže stručnjak za bezbednost

Post Blockchain

8 Bankarske Giants-a koji obrađuju Bitcoin i Blockchain Tech

Post Blockchain

Blockai pokreće Netscape za Bitcoin sa Blockchain Brovser-om

Post Blockchain

5 Iznenađujuće činjenice iz izveštaja o stanju bitkeina CoinDesk-a

Post Blockchain

Antonopulos napušta sigurnosnu ulogu Blockchain-a da postane savjetnik odbora

Post Blockchain

Gde su sve brze pobede za Blockchain?

Post Blockchain

Apple uklanja Blockchain Bitcoin Vallet Apps iz svojih App Store

Post Blockchain

Bitcoin u Headlines-u: BitLicense stiže, ali ostaci divljih zapada

Post Blockchain

Stanje Bitcoin 2018 izveštaja analizira trendove u razvoju