Zašto se Bitcoin biznis bori za osiguranje | RS.democraziakmzero.org

Zašto se Bitcoin biznis bori za osiguranje

Zašto se Bitcoin biznis bori za osiguranje

Već u 2. Veku pne, vavilonske trgovci osigurana robu od gubitka na moru uz plaćanje premije na kredite. Ako su platili malo više kada su pozajmljeni, dug će biti oprošteno ako nakaza talas proguta svoj teret na putu na tržištu, ili ako pirati napali njihove brodove.

Bitcoin ekonomija je drastično drugačija, ali je potreba da se osigura protiv krađe ili slučajnog gubitka ostaje. Oporavak izgubio Bitcoin je tako nemoguće danas i podizanje brodove od poda Mediterana bi bilo Vavilonci hiljadama godina pre.

Ispunjavanje tu potrebu je druga prica, kao do sada, osiguravajuća društva su oklevali da uspostavi odnose sa Bitcoin preduzeća.

Nerazumijevanje

Kao CoinDesk prošle sedmice, Lojd, koji je bio prva kompanija za osiguranje da zaštiti servisa za Bitcoin skladištenje, bio uključen u Bitcoin za nekoliko nedelja pre njegovog odnosa sa eliptičnim Vault završila iz razloga koji su još uvek nejasno.

"Osiguravajuće kompanije ne razumeju [Bitcoin], pa čak i strah ga", rekao je Ksapo direktor Vences Kasares CoinDesk.

Ksapo je jedan od retkih osiguranih Bitcoin firmi u ovom trenutku, sa pokrićem koje pruža Bermudski kompanijom Meridian osiguranje. Politika kompanije Kalifornija, sa sedištem u je "mnogo veći od $ 15 miliona", u skladu sa višeg potpredsednika Ksapo je za razvoj poslovanja Ted Rogers, a deo rezervi drži u Bitcoin.

"Za mnoge [osiguravača], tehnički rizici su teško proceniti i shvatiti - mnogo manje cena", rekao je Kasares.

Izazov za Ksapo je da ubedi osiguravača da su smanjeni rizik od gubitka primenom jake sigurnosne standarde, rekao je Kasares, dodajući:

"Nismo mogli da ovo osiguranje da nismo napravili investiciju koji smo postigli u dubokoj hladnjače, multi-potpis [novčanici] i fizičke trezorima."

Dobijanje osiguranik nije šetnja u parku, dogovoreno direktor krug Džeremi Allaire, koji je najavio na Bitcoin2014conference da će kruga računi biti u potpunosti insuredbi neimenovanog osiguravača koji je "top rated iz ratings SMP perspektive".

"[Osiguranje je] još jedan trošak, to je drugi nivo odgovornosti i revizije, to je veliki poduhvat," Allaire rekao CoinDesk:

"Koliko sam ja shvatio da je bilo dosta kompanija koje imaju, preko posrednika i drugih, kosi i bili neuspešni u dobijanju Undervriting. I zato mislim da je bar vrlo visoko na šta će pokroviteljima tražiti od kompanija."

Skeptičan klima

Teškoća Bitcoin preduzeća suočavaju prilikom pribavljanja osiguranja je samo deo u industriji šire bori da normalizuje svoje poslove, uprkos atmosferi skepticizma.

Industrija je suočena sa sličnim problemima kada je reč o izgradnji odnosa sa bankama i regulatora, uz finansijsko poslovanje organa u Velikoj Britaniji, na primer, odbija da izda smernice o Bitcoin.

U kombinaciji sa nepostojećeg ili nezrelog sistema revizije za Bitcoin-holding preduzeća, a to je lako videti zašto osiguravajuće kompanije su manje nego u pripremi sa industrijom.

Gledajući unapred

Prema Allaire, osiguravajuća društva, dok okleva, testiraju vodu u ovom trenutku.

"S obzirom na percepciju veći rizik mnoge od ovih firmi su održavajući [Bitcoin] bazu klijenata u veoma malom broju i ono što oni smatraju da su visokokvalitetni operacije - oni žele da nauče tržište i žele da to u kontrolisanom manir."

Jedan primer ovakvog pristupa je Veliki američki osiguranje grupa, koja je prošle nedelje najavila da će početi udvara Bitcoin preduzeća, prvo sa užem proizvoda offeringaimed na kriminal i krađu. Alhough, nije teško predvideti svoju ponudu širi.

Kako je Bitcoin ekosistem sazreva i postaje manje egzotičnim tržišta za osiguravajuća društva, osiguran Bitcoin kompanija će biti standardni, baš kao mejnstrim finansijskih kompanija.

"To je pitanje vremena", rekao je Kasares.

Do tada, Bitcoin uglavnom ostaje sve ili ništa investicija je uvek bilo. Za Die-Hards, to bi moglo biti deo žalbe. Za redovne kupce, to je velika skretanje.

Slične vesti


Post Bitcoin

Ekpresscoin pokreće $ 150k u finansiranju od Bitcoin Shop-a

Post Bitcoin

Bitcoin nije preskup, kaže BTCC Boss Bobbi Lee

Post Bitcoin

Server Hardvare Issues izaziva više problema za LocalBitcoins

Post Bitcoin

Belgijski regulatori izdaju zajednički upozorenje o buntovanjima

Post Bitcoin

Blockstream koristi Satelite da bira Bitcoin na Zemlju

Post Bitcoin

Arnhem postaje drugi holandski grad koji će ugostiti Bulevar bitkoina

Post Bitcoin

Coinkite Pins Bitcoin Developer Peter Todd za savetodavnu ulogu

Post Bitcoin

Bitcoin cena pronalazi čvrsta poda Sledeći 26,000 BTC prodaja

Post Bitcoin

Ralli restored? Bitcoin je 75 procenata od 30 dana dnevno

Post Bitcoin

Georgia Tech integriše bitkoin u studentske kartice za plaćanje

Post Bitcoin

Nemačka vlada i mediji podstiču popularnost bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Nazad iznad $ 10K Ali dobici mogu biti kratkotrajni