Vreme je da se Bitcoin kompanije vrate | RS.democraziakmzero.org

Vreme je da se Bitcoin kompanije vrate

Vreme je da se Bitcoin kompanije vrate

U prometnoj svetu Bitcoin, komercijalni razvoj se povećava neverovatnom brzinom. To je inspiriše i ohrabruje da gledaju, ali nešto nedostaje.

Kao sve više kompanija gradi biznis na vrhu ove neverovatne tehnologije, jedva neki od njih daju nazad, ili pomaže da se razvije osnovnu tehnologiju na kojima se zasnivaju Bitcoin sebe.

Sada smo u drugoj fazi razvoja Bitcoin je. Prvi je stvaranje jezgra protokola, a tehnička infrastruktura koja ga vodi. Satoši su Nakamoto isporučio osnovne osnovne principe Bitcoin, a onda su glavni programeri usavršavao i rafiniran ga. Dok mi govorimo, oni prepisivanje velikih delova tome, da bi ga više robustan i pouzdan.

Dok oni rade na tome, vidimo jedinstvene nivoe inovacija od preduzeća koja su zasnivajući usluge na protokola Bitcoin. Mi vidimo sve od osnovnih plate i plaćanja računa usluga, do boji novca, crovdsale platformi, pa čak i usluga dizajniranih da vas potpisati dokumente direktno na blok lancu.

Izgradnja usluge kao ovi na vrhu protokola i mreže je od ključne važnosti za razvoj zdravog ekosistema. Ove usluge su ono što će učiniti Bitcoin relevantan i moćan dio privrede. Oni povećavaju likvidnost, i upotrebljivost. Bez njih, bilo bi malo više od intelektualne vežbe.

Pravljenje dolar iz bloka lanca

Ove kompanije mogu da se unapređuje kripto koncept valute, ali se ništa ne dešava besplatno. Criptocurrenci usluge kompanije nisu altruisti. Oni žele da dolar iz bloka lancu, pa tako i njihove investitore. Bitcoin zajednica postaje bogatiji, kao poslovni modeli i mogućnosti za investiranje počinju da sazrevaju. CoinDesk Najnoviji Država Bitcoin izveštaja pokazuje da je tržište Bitcoin dobila $ 200 miliona u rizičnog kapitala investicije u periodu od 12 meseci do juna ove godine. To se poredi sa samo $ 17.1m u godini pre toga, što znači da investicije povećao 12 puta.

Broj: VC koje podržava start-up u Bitcoin prostoru iznosila je 48 u junu, u odnosu na samo sedam godina ranije. Jasno, kompanije i investitori su buđenje na potencijal za ove uzbudljive tehnologije.

Vreme je da vrati?

Nema ništa loše u slobodnom preduzetništvu, ali šta je sa tim programera koji nastavljaju da usavršava i brus taj protokol? U najvećem broju slučajeva, osnovne programeri to rade bez ikakve pomoći iz tih preduzeća, čak i oni koriste protokol i blok lanac za sopstvenu dobit. Samo par ovih programera su plaćeni za ono što rade. Većina njih dobrovoljno svoje slobodno vreme, uz održavanje druge poslove.

Ne bi trebalo da ove kompanije, sa svojim kombinovanim miliona dolara u finansiranje, biti više upletena u razvoj jezgro protokola? Ako svaki od njih je samo nekoliko sati nedeljno vredne stručnosti svojih Developers ', izvor projekat otvorenog koja leži u srcu uspeha mreže će biti mnogo bolje za njega. Plaćanje procesor BitPai je jedan od retkih koji se na ovaj izazov, koristeći osnovni programer na svoj tim.

Problem je u tome što vratio u osnovni razvoj na ovaj način ne stvara direktnu finansijsku vrednost za kompanije, dok je piling razvojne resurse u svoje aplikacije radi. To je varijacija na tragediju zajedničkog: ako se svi fokusiraju na sopstvenim interesima, onda je zajednica na kraju pati.

Trenutno, ovo možda ne izgleda kao veliki problem. Naravno, osnovni programeri povremeno žale, iako je protokol je dovoljno fleksibilan da podrži rastući sektor u Bitcoin usluga, za sada. Ipak, već postoje sumnje da je razvoj osnovnog Bitcoin usporava, zbog resursa usko grlo.

Kakva pomoć je potrebna?

Mi ne nužno govorimo o novim funkcijama ovde. Programeri osnovnog protokola su tradicionalno konzervativna, ne želi da se previše drastične promene u protokolu Bitcoin i ključne članove tima govore CoinDesk da će oni biti sretni u nekim slučajevima za komercijalni razvoj da preskoči projekte tradicionalno rukovati Glavni tim. Pa, možda neke usluge najbolje prepustiti drugima, koji će ih dodati kao sloj iznad protokola.

One kompanije koje ne pomažu sa razvojem Bitcoin mora ponuditi pravu vrstu pomoći. Jednostavno uvaliti u da razvije novu funkciju, a onda napuštanje nije dovoljno, jer ovo samo stvara veći osnovu karakteristika za članove dugoročne iz razvojnog tima za podršku. Slatku, pušistij nova funkcija nije samo za Božić.

Ono što je potrebno je dugoročna posvećenost od Bitcoin usluga kompanijama kao zajednica, da pomogne sa svetovnim, teškim zadacima sa kojima se susreću programeri Bitcoin protokola: Testiranje i održavanje postojećih karakteristika softvera. To ne može biti najseksi posao, a to ne može da bude profita stvara, ali to je dobro za protokol, a samim tim i za zajednicu.

To je ono što treba da se desi, u idealnom svetu, gde prljave, realnog sveta razmatranja kao što su kadrovske ograničenja i igranih zahteva hitno kupaca ne dobije na putu. Pitanje je, da li je sve veći broj dobro finansiranih criptocurrenci preduzeća imaju osećaj odgovornosti da pojačaju?

Napomena: CoinDesk osnivač Shakil Kan je investitor u BitPai.

Napomena: Stavovi izneseni u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju stavove, a ne bi trebalo pripisati, CoinDesk.

DevelopersBitcoin Intel Core

Slične vesti


Post Bitcoin

Spoji Izbjegavanje: Tehnike za poboljšanje privatnosti u Bitcoin protokolu

Post Bitcoin

Izgradnja boljeg Bitcoin Fee tržišta

Post Bitcoin

12 načina za merenje zdravlja Bitcoin mreže

Post Bitcoin

Jon Matonis podneo ostavku kao izvršni direktor fondacije Bitcoin

Post Bitcoin

Švajcarska kripto zajednica reaguje na Bitcoinovo oslobađanje od PDV-a

Post Bitcoin

Svako sredstvo ikada: krug povlači aktivaciju na investicionom proizvodnom cjevovodu

Post Bitcoin

Bitkainova skalabilna debata prelazi u sveobuhvatni rat u Tvitteru

Post Bitcoin

Privatnost kompanije Bitcoin dobija izveštaj o ugroženosti u 2018. godini

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija planira vezu sa svilenim putevima na sjednici za sjedištenje u Senatu

Post Bitcoin

Kandidati za Bitkuin Fondaciju govorili o zabrinutosti zbog registracije niskih birača

Post Bitcoin

Bitcoin brani $ 11,000 Mark i oči pomeri više

Post Bitcoin

Bitcoin Game Shov ostavlja skoro 20 BTC od pokretanja