V3C se zalaže za valutno agnostiku, standard za veb plaćanje baziran na pretraživačima | RS.democraziakmzero.org

V3C se zalaže za valutno agnostiku, standard za veb plaćanje baziran na pretraživačima

V3C se zalaže za valutno agnostiku, standard za veb plaćanje baziran na pretraživačima

Predstavnik rad labavo sa telom Veba standardima koje svoju viziju za veb-based platnom standard na konferenciji za Inside Bitcoins danas.

Manu Sporni, koji radi sa Vorld Vide Veb Consortium (V3C), je deo radne grupe na veb plaćanja. On se zalagao za standardne mehanizam plaćanja koji će biti valuta-agnostik, a koji bi da odbaci od tradicionalnih načina plaćanja, kao što su unos podataka kreditnih kartica, ili što elektronskog plaćanja koje vlasničkim mreža kao što je PaiPal.

"Brojevi kreditnih kartica su praktično lozinke na bankovni račun. Dajete tu lozinku na gostovanju svaki trgovac radite posao sa", rekao je Sporni.

Sporni kompanija, digitalni bazar, omogućava pojedincima da prodaju sadržaje preko interneta. On je razvio softver otvorenog koda plaćanja protokol koji se zove PaiSvarm, da se nada da vidi uključene u aktivnosti grupe.

"Je izgrađen na vrhu ostalih ključnih protokola na Veb (stvari kao što su HTTP, JSON, adresa itd). To je ono što finansijski sistem bi izgledati ako je ono što je radio na Internetu i koristi isti pristup da se stvori finansijski protokol ", rekao je on CoinDesk.

Druga komponenta rešenja je Veb trgovina API-ja, koji je plug-in pretraživača da sprovede PaiSvarm. "Investitor će inicirati plaćanje pomoću veb Commerce API, a protokol PaiSvarm bi izvršiti transakciju", rekao je on.

The Bitcoin Core Developers imaju svoju plaćanja mehanizam specifične za valute, pod nazivom Bitcoin poruka za plaćanja, zakazan za puštanje u verziji 0.9 protokola, ali Sporni ga kritikovali kao neadekvatan u razgovoru sa CoinDesk.

BPM taksa ne pruža dovoljno detalja za proizvode da bi korisne priznanice za transakcije, tvrdi on. On bi voleo da vidi prihode sa odvojenim, taksativno detalje za kupovinu.

"Ono što smo želeli da uradite je da te primanja koristan tokom života," rekao je on, dodajući da će jednim klikom porez podnošenje biti dobar ishod za dobro smišljenog sistema plaćanja.

V3C melje polako. Organizacija, koja radi na standardima za mnoge veb tehnologije, uključujući HTML i semantički veb, ima prosečnu proces četvorogodišnju da standardizuje plaćanje. Sporni grupa je grupa zajednica, koji je dizajniran da razvije zajednicu oko tehnologije, sa pogledom prema ga standardizacije u budućnosti. To još uvek nije formalno radna grupa kreće ka standardizaciji. On bi voleo da vidi takvu grupu formiranu do kraja godine.

Inside Bitcoins

Slične vesti


Post Bitcoin

SEC traži komentar na CBOE Bitcoin ETF Filings

Post Bitcoin

Život na bitkoinskom paru plaća se za hotel i letove u bitkoinu

Post Bitcoin

Da razumem Bitcoin, studirao sam Karla Marka

Post Bitcoin

Startups: Lamassu, Bits of Gold, Bek.io, BitPrice i Bits of Proof

Post Bitcoin

Coinkite Pins Bitcoin Developer Peter Todd za savetodavnu ulogu

Post Bitcoin

Odgovore Federalne agencije otkrivaju stavove američke vlade za Bitcoin

Post Bitcoin

Charlie Shrem Optužen protiv federalnih optužbi za pranje novca

Post Bitcoin

Hitchhikers Guide to Blockchain Highvai

Post Bitcoin

2017 Tapscott Blockchain Prediction Scorecard

Post Bitcoin

Bitcoin in the Headlines: Pundits Ignite bitku seksa

Post Bitcoin

Kako se Bitcoinova slajdova nastavlja, cijene se približavaju $ 8K

Post Bitcoin

Bitkain Broken Record: zašto Scaling Debate ne ide dalje