Citi: Bitcoin je pretnja za izdavanje debitnih kartica i kreditnih kartica | RS.democraziakmzero.org

Citi: Bitcoin je pretnja za izdavanje debitnih kartica i kreditnih kartica

Citi: Bitcoin je pretnja za izdavanje debitnih kartica i kreditnih kartica

Nedavni izveštaj objavljen od strane Citi sugeriše da Bitcoin može da ospori ili čak zameni neke tradicionalne usluge platnog prometa ako usvajanje širi u narednim godinama.

Prema Citi GPS, korporativne publikacija u vlasništvu finansijske institucije, u technologiunderliing digitalni valute ima potencijal da poremete trenutni-dan plaćanja strukture. On navodi sisteme debitne / kreditne kartice i doznaka usluga naročito, govoreći:

"Suštinska novina u Bitcoin je da može da eliminiše potrebu za" pouzdanom posrednika ", kada su direktori u transakciji ne veruju jedni drugima. Ima mnogo takvih transakcija, ali transakcije za transfer novca / kredit / debit card ističu."

Međutim, reportgoes se kaže da bezbednosne rizike i pricevolatiliti može da spreči Bitcoin da ikada postane više od "Vannabe znači transakcija".

Bitcoin bi mogle da plaćanja paradigma

U izveštaju se poredi oko $ 6.2bn Bitcoin tržišna kapitalizacija sa tim kombinovanih globalnog plaćanja kompanija, koja iznosi oko $ 300 milijardi.

Koliko $ 15.5tn debitne i kreditne kartice transakcija je održan 2013. Godine, i to je to veliko tržište koje se digitalni valute spremna da poremeti u godinama koje dolaze, u izveštaju se nastavila.

Citi direktno naveo potencijalne uštede korišćenja digitalnih valute kao Bitcoin kao plaćanja vozilo. Naime, navodi se u izveštaju je moguće veće korišćenje Bitcoin za ovu svrhu, čak i kada čini troškove transakcije prikupljenih da pojača bezbednost u Bitcoin mreži.

Citi objasnio:

"Bitcoin transakcija imaju potencijalne prednosti u odnosu na konvencionalne plaćanja i smanjuje potrebu za posredovanje. Jaz između konvencionalne transakcija košta i sve naknade Bitcoin za udobnost i povećanu bezbednost će omogućiti Bitcoin da upada u ovo tržište."

Naime, u izveštaju navodi da bi se kompanije koje nude kreditne i debitne kartice usluge suočavaju sa sve veća konkurencija iz digitalnih valuta koje bi mogle ometati svoje postojeće poslovne modele.

U izveštaju se navodi:

"Ako prevare / povraćaja sredstava može se smanjiti ili eliminisati digitalnih valutama ima dovoljno prostora za margine da se urušava. Stanovništvo transakcije preko granice takođe može postati veoma jeftin, ako se optužbe koje su uključene u idući od jedne valute u drugu su suštinski smanjen."

Uticaj na deviznom tržištu (FKS) je manje izvesno, rekao je Drugi, s obzirom na nisku granica koja već postoji.

Međutim, navodi se u izveštaju da su kompanije koje naplaćuju veće školarine na transakcije između valute, uključujući i globalne doznaka firmi, "može naći svoje objekte eroded ako generički Bitcoin tehnologija smanjuje troškove ako ovim transakcijama".

Slične vesti


Post Bitcoin

BitInstant CEO Čarli Šrem bankama: Želimo da radimo sa vama

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: Hong Kong-ov MiCoin izaziva globalni razgovor

Post Bitcoin

BitPai partneri sa Trucoin-om da daju bancoin bankomate u Bovl Game

Post Bitcoin

Analitičari predviđaju cenu Bitcoin-a bi mogli da dosegnu 800 dolara u 2018-oj završnim nedeljama

Post Bitcoin

Bitcoin mreža preživi iznenadni test stresa

Post Bitcoin

Kao cena Eies $ 10k, Bitcoin Faces Mainstream Moment

Post Bitcoin

Mreža munje ne može riješiti Bitcoinovo skaliranje trileme

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Macroeconomics Debated

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: Kingpins i Dark Veb Markets

Post Bitcoin

BitGive i Songs of Love charities prihvataju donacije u bitcoin-u

Post Bitcoin

Izgradnja boljeg Bitcoin Fee tržišta

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija Fondacija radi bitkoin novčanik Coinpunk