Tehnologija Block Chain nudi nove opcije za borbu protiv kriminala | RS.democraziakmzero.org

Tehnologija Block Chain nudi nove opcije za borbu protiv kriminala

Tehnologija Block Chain nudi nove opcije za borbu protiv kriminala

Edan Jago je direktor aerofit i član jedan od osnivača odbora za digitalne aktive prenos nadležnosti (podaci). Aerofit razvija sisteme koji se premosti jaz između tradicionalnih finansijskih mreža i criptofinancial mreže.

Stavovi izneti u članku ispod su Iago sopstvene, a ne odražavaju podataka.

Prošle nedelje je bio prekretnica za Bitcoin i distribuirane kriptografskih mrežama.

Počelo je sa konferencije Inside Bitcoins u Njujorku, gde je postalo jasno da se Bitcoin svet zaista počinje da živi do svoje obećanje stvaranja najviše sigurnog finansijskog sistema u ljudskoj istoriji.

Do sada, većina usluga koje smo razvili oko Bitcoin ekosistema su centralizovani usluge imitira one tradicionalne finansija.

Rezultat je industrija koja je izgubila svoje korisnika na stotine miliona dolara u koktelu od prevare, hakera, nekompetentnosti i bez obzira Mt. Gokvas. Ali, jasna poruka iz unutrašnjosti Bitcoinsis da mi, kao zajednica, odlučili prestati da pijem ovu opasnu frape.

Bezbedniji usluge

Bitratedare stvaranje multi-potpis escrov sa privući potiče sporova arbitraže i poverenja klijenata. Glavni ekchangesare tiho gledajući mogućnosti za kontrolom više potpisa-i poboljšanje javnog revizija i držanje korisnika sredstava.

Nekoliko stealth mode kompanije rade na izgradnji masovno skalabilnih peer-to-peer trgovinske platforme, raspoređenih na obe cripto- i fiat štednje strane trgovine.

Osim toga, veliki broj zanimljivih novih usluga koriste blok lanac da izgradi ne-finansijske usluge. Maidsafe, na primer, su izgradili platformu bezbedno skladištenje i veze podataka koji će nagraditi ljude za pružanje prostora na hard disku i propusni opseg sa onim što je opisano kao 'dokaz-of-skladištenja.'

Nedelju dana je nastavio sa prvim godišnjim podacima konferenciji u Vašingtonu. DATAis organizaciju od vodećih digitalnih štednje preduzeća i čiji sam član odbora. Njena misija je da pomogne digitalni industrija sredstvo stvori skup najboljih praksi za zaštitu korisnika i edukovati regulatori i javnost. Konferencija je okupila vodeće glasove iz Kongresa, regulatorne agencije, akademiju i industriju.

Math kao zakon

Glavna tema konferencije može se sumirati sa razmenom u kojoj regulator objasnio potrebu za regulaciju, govoreći (sa nekim samo-referenciranje ironijom): ". Mi smo od vlade i mi smo tu da pomognemo" Član podataka je odgovorio da "Mi smo iz bloka lanca, a mi smo tu da pomognemo".

Postoje dve vrste tehnologija koje mogu da se koriste za regulisanje usluga i pružaju zaštitu potrošača. Stara tehnologija je zakonodavna, skup protokola birokratije na bazi za osiguranje poverenja i dobro ponašanje.

Nova tehnologija je ilustrovan bloka lanca, softver zasnovan protocolsfor postizanje istu stvar. Da li smo još uvek spremni da u potpunosti zameni tradicionalni upravljanja sa softverom i matematiku? Naravno da ne.

Međutim, bilo je priznanje od svih strana, uključujući i predstavnike regulatornih agencija, koje distribuiraju technologiesoffer novi set opcija za rešavanje društvenih problema nesposobnosti i kriminala vjekovnim.

"Ključna stvar regulatori istakao je da tupi alati neminovno dovesti do precenjujte. Više ciljano alata može dovesti do mnogo jasnija rešenja "

Šta je sjajno je da su mnogi regulatori došao da učestvuje na konferenciji DATA jer shvate ovu priliku. Više od bilo koga, videli su iz prve ruke kako je teško njihov posao je da koriste svoj trenutni alat set.

Njihovi najbolji namere su često zbunjeni od neefikasnosti i neželjenih posledica. Njihove akcije su često kritikovana jer im je teško da se izgradi konsenzus za pravila koja se donose u nužno zatvorenog koda mode: vlasnički i hijerarhijska.

Jedan od primera koji su doveli do je znati svoja pravila kupaca. U sadašnjem sistemu, jedini način za krivično istražitelja da dobiju informacije koje su im potrebne je zahtevajući od svih finansijskih usluga kako bi obimne identifikacione podatke i da obezbedi to da vlade. Enkripcija i veb-of-poverenja tehnologije pružaju alternativu, u kojem privatne informacije mogu biti bezbedni čuvana, dok je poverenje i dalje održava.

Ključna stvar regulatori istakao je da tupi alati neminovno dovesti do precenjujte. Više ciljane alata može dovesti do mnogo jasnija rešenja.

Manje centralizovana vlast

Jedan od razloga što sam se uključio u osnivanju podatak je da verujem da je "regulisanje debate'in Bitcoin krugova je bio previše pojednostavljeno i polarizovana. Većina razgovora je kruže oko (Ancient) pitanje "koliko regulativa nam treba?" Dosta? Malo? Nijedan? Da li nam je potrebna nova regulativa za blok lanac? Da li postojeći propis odnosi na Bitcoin?

Skrivena u ovoj debati je činjenica da je sama blok lanac je novi oblik regulacije. Zasnovan na softverskim principima umesto pravnih i birokratskih one. To znači da sada imamo novu opciju - bijeg od umornog starog rasprave o tome koliko centralna vlast treba.

Umesto da odluči između više organa ili manje organa, imamo i treću mogućnost: manje centralizovanu vlast, više distribuira organ. Najbolje mesto za predstavljanje ovu priliku je Bitcoin prostor. Možemo zaštititi korisnike i društvo u celini izgradnjom pametnih sistema poput onih koji počinju da se pojavljuju.

Novi finansije, novo društvo

Imamo istorijsku priliku, da se izgradi novi tip društva, odjednom manje restriktivna, otvoreniji i sigurnije za svakoga. Ako u narednih nekoliko godina radimo dobar posao, mi ćemo revoluciju finansije. Finansije će stajati sjajan primer za sve ostale aspekte ljudskog društva, koji su danas u organizaciji tradicionalnim metodama vlasti.

Naši korisnici gledaju, regulatori gledaju, svet gleda. Naša šansa je da se inovira i poboljšati na nivou samih protokola koji štite naše zajednice. Možemo povećati tradicionalna sredstva vlade sa novim slojem: Vlada bloka lanca, od bloka lanac, za narod.

Napomena: Ovaj članak ne treba posmatrati kao odobravanje bilo kog preduzeća pomenutih. Molimo Vas da svoj opsežno istraživanje pre razmatranja ulaganja nikakva sredstva u ovim proizvodima.

Finansijski sistemInside BitcoinsDATA

Slične vesti


Post Bitcoin

Ponuđač plaćanja Bitrefill radi uspešno testiranje gromobranskih transakcija

Post Bitcoin

Charlie Shrem podneo ostavku iz Bitcoin fondacije nakon hapšenja

Post Bitcoin

Plaćanje ili imovina? Bitkoin Limbo ostavlja trgovce na sredini

Post Bitcoin

Šta trebate znati o objavljivanju Bitcoinove nadolazeće koda

Post Bitcoin

$ 1 Million Up za Grabs na Tekas Bitcoin konferenciji Hackathon

Post Bitcoin

BitInstantov Charlie Shrem vidi Bitcoinove bitke ispred # Bitcoin2013

Post Bitcoin

Prvi Bitcoin ATM Readi for Mai Launch u Africi

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Seks, droga i grčka tragedija

Post Bitcoin

Bitcoin Ponzi Scheme Operator se izjasnio da nije kriv za prevaru

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija poziva na pristup istraživanjima iza BitLicense

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija zapošljava regulatornog eksperta za političku politiku EU

Post Bitcoin

Bitcoin 2018 konferencija u Amsterdamu objavljuje puni raspored