Švicarski regulatori blokiraju Zurich Bitcoin bankomat | RS.democraziakmzero.org

Švicarski regulatori blokiraju Zurich Bitcoin bankomat

Švicarski regulatori blokiraju Zurich Bitcoin bankomat

Bitcoin Švajcarska AG, Švajcarska zasnovan digitalni finansije broker i Bitcoin ATM operatora A, je iznenada otkazao planiranu lansiranje svog najnovijeg, jedinica Cirih zasnovan na zahtev švajcarskog finansijskog tržišta nadzornog organa (FINMA).

U reddit postaddressing akciju, Bitcoin Švajcarska AGstated da, u svetlu zahteva vlade, takođe je suspendovan sve ostale planirane Bitcoin ATMlaunches i zaustavio usluga za svoje postojeće bankomata.

Predstavnik Bitcoin Suisse AG je izjavio:

"Švajcarski finansijsko tržište nadzorni organ (FINMA) je zatražila Bitcoin Suisse AG da obustavi pokretanje Bitcoin ATM očekivanju razjašnjenja otvorenih pravnih pitanja."

Bitcoin Švajcarska AG rekao CoinDesk je dodatno doprla do neophodnih domaćih regulatornih organa, ali da je imao nikakav komentar na akcije FINMA je.

Kompanija, međutim, ostaje optimista o njegovoj sposobnosti da obezbedi ATM usluga na lokalnom Bitcoin ekosistema, navodeći da očekuje da će imati svoje jedinice na mreži pre kraja juna.

Konkretno, Lamassu bankomat instaliran Bitcoin Suisse AG za Bitcoin Boulevardin Holandija neće uticati, jer je kompanija izveštava da je od prodaje svoje vlasništvo uređaja.

Preterao značaj

Iako potencijalno muči onima u globalnom Bitcoin ekosistema, Bitcoin Udruženje Svitzerlandpresident LUZIUS Meisser smatra da akcije FINMA nisu tako reakcionarni i mnogi strahuju i predložio da se vlast jednostavno sledi svoju uobičajeni tok akcije kada se suoče sa novim uslugama i tehnologija:

"Neki sajtovi sa vestima prijavio da FINMA zahteva bankarsku licencu da vodi ATM, ali mislim da je neosnovan spekulacija i to bi me iznenadilo da je to istina."

Meisser je nastavio da ukazuju na to da je ovo samo najnoviji primer FINMA je "ekstra-oprezni kada je u pitanju Bitcoin" dok uči više o tehnologiji.

Međutim, on je dodao da veruje da je, prema sadašnjem zakonu, Bitcoin bankomati mogu da se kandiduje za nekomercijalne svrhe, pod uslovom da godišnje zarađuju manje od određenog iznosa na ime honorara i ne dozvoljavaju razmenu bitcoins između korisnika. Komercijalni provajderi, rekao je on, trebalo bi da bude u stanju da radi pod uslovom da se pridruže samoregulativne organizacije.

Moguće rešenje

Vijest da će Bitcoin Švajcarska AG biti primorana da obustavi svoje usluge dolazi u vreme kada se čini Bitcoin se suočava povećani nadzor u globalnom bankarskom i finansijskom centru.

Ranije u maju ove godine, izveštaj vlada zaključila da bi bilo ilegalno za Švajcarska zasnovane Bitcoin kompanije da plati radnike u digitalnom valuti. Iako, nije ukazuju da bonusi i druge oblike naknade Bitcoin ne naruši postojeće propise.

Švajcarski parlament je, međutim s obzirom tretira Bitcoin kao stranoj valuti, što je korak koji ono što je široko slavljen kao progresivno lokalnih entuzijasta Bitcoin i aktivističkih grupa.

Meisser je rekao da ovaj predlog, jer je poslat na saveznom vijeću, nakon donošenja preliminarne glas, i da je optimista da bi rezultati ponovo Bitcoin ATM usluga u zemlji:

"Ako je savezni savet odgovor kako je predloženo, da bi odmah razjasniti mnogo pravnih pitanja i staviti Švajcarsku u pol poziciju da postane međunarodni centar za criptocurrencies."

Slične vesti


Post Bitcoin

Indonežanski projekat čini Bitcoin dostupan u 10.000 prodavnica

Post Bitcoin

Bitcoin2014 Prvi dan: Industrija traži mogućnost u Amsterdamu

Post Bitcoin

Bitkainska fondacija traži od suda da odbaci lokalni punkt bita za Florida

Post Bitcoin

Europes Top 5 Countries for Bitcoin ATMs

Post Bitcoin

Australijski pravnici, grupacije Bitcoin pozivaju na jasnoću o regulativi

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Putin i Deloitte nacrtaju letnje snijeg

Post Bitcoin

Neodređeno? Bitcoin nastavlja klizanje na ispod 14K

Post Bitcoin

Bitkoin u Headlines-u: Grcka munjevita dva puta

Post Bitcoin

Bitkain Broken Record: zašto Scaling Debate ne ide dalje

Post Bitcoin

Japanski naučnici predložili su predlog za bolje bitcoin

Post Bitcoin

12 Mesta za trošenje vašeg bitkoina Ovaj crni petak

Post Bitcoin

Bitcoin Ponzi Schemer nagoveštava poslove sa CEO Gok Gok