Šta znači prošlost i budućnost za regulisanje razmjena bitkoina | RS.democraziakmzero.org

Šta znači prošlost i budućnost za regulisanje razmjena bitkoina

Šta znači prošlost i budućnost za regulisanje razmjena bitkoina

Koncept razmene Bitcoin nije nova. Međutim, primetan je nedostatak pouzdanog, efikasnog i jeftinog zamenu za konverziju. Nedavna Bitcoin cena nestabilnost doprinela je pomami mejnstrim medije pažnje, upravljanje razgovor daleko od meritumu platnog sistema, a prema pitanje da li je u stvari balon i da li Bitcoin će prestati da postoji.

Bitcoin pristalice imaju tendenciju da se slažu da bi više stabilnosti u odnosu na dolar podstaknu šire usvajanje, ali to se može postići samo ako postoje pouzdani veliko da se obezbedi likvidnost i cena otkriće. Ova uloga bi normalno popunjava razmene i na tržištu odluka, ali sadašnja Bitcoin razmena do sada nisu bile u stanju da radi pouzdano dovoljno da privuče utvrđene likvidnosti usluga.

Američki Bitcoin razmena suočavaju sa izazovima

Kratkoj istoriji Bitcoin razmena je obeležen obrazac koji je u skladu poremećaja, često izazvane problemima tehnologije ili pitanja upravljanja fondovima klijenata. Primeri uključuju Bitcoinica, igrač koji je otišao dole posle dva hakera upada uključuju krađu novčića, i Bitfloor, a one-man-shov koji se završio kada je banka jednostrano zatvoren račun preduzeća. Mt Gok je vodeći razmena danas i poznat po svoje nesposobnosti da rukuje šiljke u obimu trgovanja.

U trci toku za stvaranje digitalne valute razmene, VCS i nove startapima podjednako stavljaju veću pažnju na poštovanje propisa od tehnologije i operacija. Do 18. Marta, digitalni valuta preduzeća su delovali u regulatornim praznini skoro potpuna.

FinCEN je 18. Mart, 2013 Smernice

FinCEN (Financial zločine sprovođenje mreža) je rekao da je "Izmenjivači virtuelnih valuta" su novac predajnika. Preduzeća koja razmenjuju Bitcoin za dolara - i obrnuto - Stoga se snažno ohrabruju da prati propise koji se odnose na konkretnom potkategorija novac usluga preduzeća. Generalno, to znači kompanije treba da se registruju kao novac predajnike sa svakim američkoj državi u kojoj imaju kupce.

Država Ohajo, na primer, trenutno kontroliše 63 registrovanih novca predajnika. Među njima, nalazimo zapadnoe soedinenie, MoneiGram, Paipal, koom, itd zajednički element je da ta preduzeća deluju kao posrednici između pošiljaoca i primaoca gotovine. Termin predajnik ima savršeno logično kada je posao olakšava plaćanje između dve strane.

Kursne usluge

 Izvor: Flickr-

Bilo da su Forek ili digitalno-dolar, razmena transakcije nisu plaćanja. Nema vrednost se prenosi (prenosi) između bilo koje dve strane. Poslovni model razmene sastoji u stvaranju pijacu gde se anonimno podudara osobe sa komplementarnih potrebama. Ovo je fundamentalno razlikuje od sistema Internet plaćanja.

Valuta ekosistem digitalni se još uvek razvija, a samim tim provajderi često integrišu vertikalno. Na primer, Bitcoin razmena danas održavaju račune kupaca, slično kao posredovanje. Preduzeća i klijenti su u odnosu jedan-na-jedan, za razliku od tri načina odnosa povodom plaćanje putem novca predajnika.

Prosejavanje kroz liste registrovanih novca predajnika drugih američkih država, mi ne pronađete preduzeća čiji modela podseća na razmenu ili posredovanje. Zašto onda kategorizacija novac predajnik? Možemo samo nagađati.

Tehnologija i regulisanje jaz

Kada tehnologija trke ispred, zakon zaostaje. To je normalna pojava, ali to je pravi problem za inovatore koji se suočavaju pravni prazninu. Sve što se odnosi na novac je veoma osetljiv, i kao takvi regulatori pokušao da popuni prazninu oko digitalnog novca što je brže moguće, a rezultat je privremeno sredstvo regulacije.

Konfuzija oko slanja Bitcoin

Slanje Bitcoin je praktično besplatan i ne zahteva posrednike. Ova nova Internet tehnologija može eventualno da novac predajnici zastarela. Paipal prepoznali factand rekao je kompanija "gleda Bitcoin tesno", verovatno da nađe profitabilan način da se integrišu Bitcoin u njihov sistem. Možda su pojedinci u FinCEN koji Statut novac predajnika na razmenu jednostavno pripisuje svojstva Bitcoin je za svaku kompaniju koja se bavi Bitcoin.

Još jedan dokaz konfuzije nastao u junu, kada Kalifornija Odeljenje za finansijske institucije izdao prekid i odustajanje varningto na Bitcoin Foundation. Fondacija je neprofitna registrovan u Vašingtonu. Jedini finansijske transakcije je uključena u su donacije i članarine koji dolaze direktno iz pristalica. Ipak, Kalifornija pozvao Fondaciju da prestane "obavljanje delatnosti prenosa novca" bez dozvole.

Teško je za povremeni posmatrač ne da se ovi rani zakonske okršaje na nominalnu vrednost i onda se pitam: da regulatori možda biti da loše informisani? Realnost je, međutim, je suptilniji. Marco Santori, Nev Iork advokat koji je nedavno pridružila Fondaciji na čelu Komiteta za regulatorne poslove, objašnjava da se Srbija regulatori deluje politički The preventivni cilj pisma je da se angažuje Fondaciju u dijalogu. Na taj način, Kalifornija se nada da će dobiti informaciju dok zaštite od budućih krivice za stajao skrštenih ruku dok digitalni valuta porastao out-of-kontrolu.

Druga teorija je da FinCEN razumeli nijanse između različitih poslovnih modela jasno, ali naselili o pranju predajnika, jer registraciju sa 48 država je dug i skup proces. Smernice, u stvari, usporava napredak dole. Da li Vlada namerava da na adekvatan način regulisati ili ubiti Bitcoin, vreme kupovine izgleda kao iskusnog taktički manoeuver.

Potreba za jedinstvene regulacije

Valuta tržišta su suštinski globalni, a ako Bitcoin je valuta interneta onda globalna je još prikladnije za Bitcoin. Ima malo smisla odlaganje na državama pojedinačno reguliše industriju koja je globalno. Ono što je industrija treba je jedinstven propis koji odgovara sofisticiranost potencijalne prevare. Drugu svrhu finansijske regulative je da spreči zločine kao što su pranje novca i finansiranja terorista. Ono što su javne potrebe je stroga pravila na saveznom nivou.

Future regulatorni okviri

Registracija novac predajnik ima za cilj da zaštiti potrošače od nepoštenih ili nekompetentnih doznaka procesora. Ali sticanje 48 licenci malo čini da zaštiti potrošače od bezobzirnog preuzimanja rizika od strane svojih digitalnih valutama brokera. Niti bi pravičnost na tržištu. Digitalni valuta trgovanja danas već predstavlja ove rizike. Na tržištu raste, potreba da se zaštite male investitore iz manipulacije cena od velikih igrača, ili jednostavno od firmi propadaju, postaće još evidentna.

Digitalni valuta tržišta su konceptualno toliko slične na forek i robe tržišta da će njihova regulacija na kraju spadaju pod istim nadležnosti. Izjavu za javnost u maju 2013. Bart Chilton, komesara u CFTC (Commoditi Futures Trading komisije), te Bitcoin "je svakako nešto što treba da istraži", daje kredibilitet ovom prikazu. Čilton rekao finansijskog Timesthat njegova agencija, koja takođe nadgleda maloprodajnu forek trading, je "ozbiljno proučava" pitanje.

Put pred nama

Postoji trka u naoružavanju da se stvori digitalnih valuta razmene. Mnoge nove startup u ovom prostoru otpada dragocenog vremena i resursa koji pokušavaju da izgrade svoj sistem iz temelja. Neophodna Back-end tehnologija već postoji, i da replicira je skup, komplikovan poduhvat.

Još više rasipnički je izbor da investira godišnje i milion dolara prijave za 48 licenci novac predajnika. Ključ za rad razmenu uspešno je da imaju jaku vezu sa bankama koje deluju kao čuvari novčanih sredstava klijenta.

Kao što će Dejvid Landsman iz Nacionalnog udruženja Monei predajnici potvrdi, dozvola za novac predajnik ne pomaže: jednom banke znaju da je posao je predajnik novac, oni obično odbacuju zahteve računa. Kada se uspostavi odnos sa bankom, posao više ne treba da dozvole jer banke su izuzeti.

Najverovatnije je mogućnost pomeranja ka propisa iz agencije kao što su CFTC, čime bi lak nadzor novac predajnika mandat od FinCEN irelevantno. Kada se dođe do ova promena, samo kompanija sa iskustvom skladu hartija će preživeti.

Ovaj gost post je ko-autor Ken Abeand Shavn Sloves iz Atlas ATS. Ken je programer i ko-osnivač Atlas ATS, digitalni menjačnica sa sedištem u Njujorku. Shavn mi je partner u Atlas ATS. On je takođe direktor i ko-osnivač osnovne interakcije. Ranije, Šon je bio suosnivač i direktor proizvoda i strategiju u mantara Inc.

FinCENBitcoin Fondacija

Slične vesti


Post Bitcoin

Rasprave o zajednici Šta sledi nakon rasprave u Njujorku?

Post Bitcoin

Bitcoin cena traži Direkciju kao trgovinski opseg

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija postavlja zapis direktno u novu UK kancelariju

Post Bitcoin

Bitcoin ATM Shutdovn upozorava na regulatornu nesigurnost u Vermontu

Post Bitcoin

Jede bitkuinsku tortu

Post Bitcoin

Nemačka vlada i mediji podstiču popularnost bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Cash Dips na $ 1,000, ali oporavak može biti na karticama

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: Uredba UK upućuje na tamnu tržišnu kolapsu

Post Bitcoin

Ekonomski slučaj za konzervativni razvoj bitkoina

Post Bitcoin

Prvi Plug-in Node ima za cilj da poboljša mrežnu sigurnost kompanije Bitcoin

Post Bitcoin

Sink or Svim: Bitcoins Progress u Francuskoj

Post Bitcoin

Dovedite Forks: Bitcoin trgovci Pogledajte Poboljšanje Outlook cene za 2017