Šta je novčanik Casascius? | RS.democraziakmzero.org

Šta je novčanik Casascius?

Šta je novčanik Casascius?

Casascius novčić je ime određenu vrstu fizičke - nego čisto digitalnoj - Bitcoin.

Svaki novčić drži ključ za brojnu vrednost dodeljen određeni Bitcoin nalogu.

Iako su kovanice tako da odražava relativnu vrednost jednog računa, oni su zapravo samo sigurne kontejneri za digitalne informacije koje otključava vrednost na Bitcoin je. Kod osam znakova na spoljašnjoj strani kovanice odgovara prvih osam znakova pojedinog Bitcoin adresu, koja je posebno zaduženog za taj novčić. Individualnim Bitcoin sčeta "privatni ključ" je ugrađen na kartici unutar svakog novčića.

Digitalna Bitcoin, naravno, nalazi se na mreži, naći u javnom "blok lanca" koji beleži svaki Bitcoin transakciju na internetu. Digitalni novčić povezan sa svakom Casascius je dostupan samo osobi koja ima privatni ključ od fizičkog medalje.

Provesti Casascius, vlasnik koristi kod ugrađeni u njega da pristupe digitalnom Bitcoin na mreži. Ključ kod privatnih može da se uveze direktno u Bitcoin klijenata ili razmene, kao što su Armori, Blockchain.infoor Mt. Gok da deponuje sredstva.

Kako neko može reći da li je Casascius novčić je dobro?

Dizajn novčić je uključuje hologramsku etiketu sigurnosni jasno da skriva privatni ključ. Ljušti oznaku za pristup ključnim ostavlja Tell-Tale obliku saća obrascu koji ukazuje da je novčić je korišćen.

Koldvel adrese koje pitanje o njegovoj FAK stranici:

U hologrami su napravljene od strane proizvođača premijera koji razume da su u poslu pravljenja ploča očigledno etikete, i čini mi se kao da su uradili dobar posao. Prilično je teško ukloniti hologram bez izlaganja očigledan "saće" ploča evidentno obrazac. Sigurnosni obrazac je izuzetno osetljiv i ne sakriti jednom izloženo - tako osetljiv u stvari, ja upropastiti više od 10% od holograma samo pripremaju novca i da ih odbaciti. Ja ne znam neki način, i ja bih bio zainteresovan da čujem da li ti.

Kakve veze ima Casascius izgleda?

Većina izgledaju kao kovanica, mada postoji jedan naziv koji podseća na zlatnu bar:

  • ฿ 0.5 Casascius novčić duvački novčić sa jednog inča (25,4 mm) prečnika.
  • ฿ 1 Casascius novčić pleh novčić that's1.125 inča (28.6 mm) prečnika (samo veći od četvrtine dolara, ali manje od pola dolara) i težak za četvrtinu grama.
  • ฿ 25 Casascius novčić je kovan samo u 2011. Godini, iako je dostupan za prodaju. Svaki novčić je oko 1.75 inča (44.5 mm) prečnika oko 0.114 inča (2,9 mm) debljine i teži oko 1,2 unci. U kombinaciji sa Heft, zlato elektrohemijsko čini impresivnim izgleda novčić.
  • Casascius 2-Faktor Pozlaćeni štednje bar izgleda kao mali zlatnu polugu: njegove dimenzije su 8 mm h 40 mm k 6 mm. Ako je su napravljene od čistog zlata nego u leguri pozlaćenim, bilo bi teže značajan 12 unci. Umesto svog stvarnog težine od 4,2 unci. Bar je dostupan kao prethodno napunjen 100 BTC bara ili kao ne-denominiran štednje bar. To uključuje dva faktora enkripciju.

Gde i kako može da se kupi Casascius novčići?

Možete ih kupiti na mreži, ili sa bitcoins ili korišćenjem drugih oblika plaćanja.

Da, ali od tada je počeo ponovo da prima narudžbine (on je najavio ovo 28. Aprila).

Koldvel je objavio neke druge promene u cenama, serijama i opcije isporuke za svoje 2013 kovanica:

  • On je napravio 8.000 jednog BTC simbolične praznina u 2013. Godini (i dodaje da bi moglo da više ako se kovanice ponestane usred godine).
  • On je dodao da 0,5-BTC novčić. "Ovo novčić je isti stil u svakom pogledu, ali je jedan inča umesto 1.125 inča u prečniku," Koldvel kaže, dodajući: "To se dodaje zbog porasta Bitcoin vrednosti Cijene će biti isti kao onaj. -BTC coin (osim biti 0.5 BTC manje). " Kod 0,5-BTC-novčić ima nalepnicu sa istog dizajna kao i jedan BTC novčića, samo veliki manji.
  • Koldvel očekuje 8.000 0.5-BTC token praznine da će uskoro biti isporučen.
  • I 0.5-BTC i jedan BTC kovanice ove godine imaju malo drugačiji oblik za privatne ključni papir. Režanj je dodat u gornje ivice kruga da pomogne sa orijentacijom.
  • Koldvel kaže da je "sigurno generiše 19.800 novih adresa namenjena za ova dva skupa kovanica, sve počinje sa prefiksom od '12' ili '13'." The "13" prefiks odrediće jedan BTC novčića, a "12" prefiks će biti za 0,5-BTC kovanica.

Kako iko može znati digitalni tasteri nisu kopirati ili koristiti da produži za Bitcoin prevara?

Koldvel kaže da stavi svoje ime na linefor da.

On daje svoju reč da kontroliše privatne ključeve tokom proizvodnje kovanica - lično ubacivanje ih ili nadzor onih koji rade - i tvrdi da on ne vodi nijedan od njih. To je zaista pitanje da ga prihvatim na njegove reči:

Dao sam moju stvarnog sveta identitet i da digitalno potpisane listu Bitcoin adrese se koriste u ovom projektu. Ja sam ga napravio tako da kad bih se učini prevaru, bilo bi moguće dokazati i da drže mene zakonski odgovornim - nešto što ne prevarant želi da uradi. Trebalo bi da isto traže i od koga rukovanje svoj criptocurrenci.

Koldvel je takođe objavio izjavu o Controlsto odgovore na pitanja ljudi mogu imati o integritetu Casascius fizičkih bitcoins. U saopštenju se uključuje detalje o proizvodnji i finansiranja kovanica.

Casascius CoinsPhisical Bitcoins

Slične vesti


Post Bitcoin

Sa novim izdanjima, konkurentna Bitcoin Softvares forge dugoročni planovi

Post Bitcoin

Kanadska rudarska kompanija plaća platu u bitkoinu i planira novu BTC razmenu

Post Bitcoin

UASF Revisited: će Bitcoinova revolta za korisnike ostaviti trajnu ostavu?

Post Bitcoin

Irsko BitcoinFRENZI događaj planira Big Bitcoin Giveavai

Post Bitcoin

Glasine ili ne: Goldman trgovanje bi promijenio Bitcoin

Post Bitcoin

$ 10K Ekposed? Bitcoin Bulls nije uspeo da brani cijenu Sprat

Post Bitcoin

BitAngels zatvara 10.000 BTC fondova za decentralizovane aplikacije

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija poziva na pristup istraživanjima iza BitLicense

Post Bitcoin

Bitcoin će olakšati bol u e-poslovanju kaže BitPais Gallippi

Post Bitcoin

CoinDesks most influential in Blockchain 2017: Bitcoin Sign Gui

Post Bitcoin

Prihvatljiva plaćanja za trgovce: manje od savršene, ali bolje nego ranije

Post Bitcoin

Uzimanje Bitcoin-a izvan banke