Šta da radimo sa ukradenim bitkoinima? | RS.democraziakmzero.org

Šta da radimo sa ukradenim bitkoinima?

Šta da radimo sa ukradenim bitkoinima?

Hiljade bitcoins su ukradeni od korisnika od početka virtuelni valuta, a ipak možemo da vidimo sve ove krađa desi, u realnom vremenu, na bloku lancu. Znamo koja se bavi ukradeni novčići se šalju, a koje su ukradene iz. Možemo pratiti život Bitcoin kroz mrežu.

Zašto, onda, ne možemo jednostavno da te ukradene kovanice iz komisije?

Digitalna forenzika usluge firma, Sistech iz Ujedinjenog Kraljevstva na bazi, počeo nudi uslugu oporavak za izgubljenim i ukradenim bitcoins. Usluga je dvostruk: prvo, da će koristiti svoje tradicionalne forenzičke tehnike spašavanja podataka da spase novčiće sa hard diskova. Drugo, ona je takođe najavio Služba traženja za ukradenim bitcoins, koji se nada da će omogućiti žrtvama da saznaju ko pokušava da razmenjuju ukradene novčiće za fiat valute.

Tragom ukradene novčiće bi, teoretski, biti relativno lako na Bitcoin mreži. To je paradoksalno jedan od najvažnijih privatnih i transparentne decentralizovanih mreža u postojanju.

S jedne strane, možete registrovati Bitcoin adresu odmah, bez ikakvih troškova, koji nema veze sa vašeg stvarnog sveta identiteta. Tu je privatnost.

S druge strane, transparentnost bloka lancu znači da svako može da vidi svaku aktivnost koju vrši bilo Bitcoin adresu, uključujući količinu bitcoins da je drži, gde su došli iz, i gde idu kada ih šalje na nekom drugom mestu.

Ovo je dovelo do nekih kontroverznih radnji na delu Bitcoin razmena u prošlosti. U 2012. Godini, preko 43.000 bitcoins su Bitcoinica zadužene trgovačka platforma stolenfrom Zhou Tong, koja kasnije zatvorena.

Mt Gok co onda je počeo zamrzavanje accountscontaining bitcoins koji bi se mogli pripisati krađu, i zahtevajući da nosioci računa dostave identifikaciju. To je bilo pre KIC pravila traži da vlasnici računa registrovati dokaz o identitetu.

"Ono što mi radimo je izvršiti analizu i parsira blok lanac za sve transakcije Onda mogu da prate transakciju, čak i kada su kovanice razdvojim u više transakcija i novčanike, ili grupisani u jednu novčanik.", Rekao je Sistech portparol Sajmon Vibor.

Jer razmene su sada predmet KIC i AML pravilima, trebalo bi da bude lakše dobiti identitet ljudi koji pokušavaju da razmenjuju bitcoins vezane za krađe, dodao Leng.

Postoje izazovi, ipak. Nasledje jedne medalje može pomoći istražiteljima da prati odnos između dve adrese, što otežava lopovima da sakriju svoje ukradene novčiće jednostavnim slanjem na mnogo različitih adresa. Međutim, više izlaz se koristi u narednim transakcija, teže je dokazati da je ukraden, kažu stručnjaci.

"Nasledje ostaje definitivni dok naknadne transakcije rastera sredstva, ali to biva razblažena ako objedinjeni sa novčićima iz drugih izvora", rekao je Tamaš Blummer, osnivač i direktor BitsOfProof, kompanija koja prodaje komercijalno-grade Bitcoin servere.

Jeff Garzik, jezgro programer protokola Bitcoin, rekao je sposobnost da dokaže da je novčić je ukraden pada drastično nakon prvog narednog transakcije.

"Na svom najosnovnijem nivou, Bitcoin protokol uništava svaki novčić kada je provedeno, i stvara potpuno nove novčiće za primaoca. Slanje 1.0 BTC meni može uključivati uništavanje Coin # 1111 (0.5 BTC) i kovanice # 1112 (0.5: BTC) , i stvaranje coin # 6789 (1.0 BTC). "

Dakle, "novčić" može biti od nekoliko ulaza, od kojih neki mogu biti ukradene, a neki od njih ne bi mogao. "Na taj način, osim jedne transakcije, ne možete reći da je novčić je 100% ukradena."

Blummer ističe još jedan problem: pametan lopov će pokušati da prikriju svoje tragove pomoću praonica transakciju, što zamagljuje ulaze i izlaze u potpunosti. Jedan od načina da se to uradi je putem servisa za mešanje.

Ove usluge dobijaju bitcoins, i pomešajte ih sa bitcoins iz mnogih drugih korisnika, pre nego što ponovno slanje isti iznos vrati pošiljaocu iz mešovitog bazena inputa. Ovo krije ulaze i izlaze proizilaze iz krađe, što je daleko teže da ih pratimo.

To nije uvek siguran je, međutim, rekao Vibor:

"Likvidnost ovih lokacija je uvek tako niska da je ponekad ipak moguće pratiti napolje."

Pitanje je, šta treba da se uradi sa ukradenim transakcijama koje se mogu pratiti? Možda mislite da je to nikakva velika mudrost ne samo da identifikuje ukradene izlaza, ali i da ih zaustavite se troši u potpunosti. U stvari, možemo ići dalje, i jednostavno izgraditi nešto u Bitcoin protokola koji zaustavlja transakcije se vadi ako su zasnovane na rezultatima iz ukradenih novčića. Posle svega, transparentnost je ugrađeno u sistem.

Ne tako brzo, kaže Garzik. Ako su tehnološki izazovi iznad ne bude dovoljno teško, pravni i ekonomski razlozi treba da nas odvrate.

Žrtve 'može da zahteva krađu, čak i ako su ukrali svoje bitcoins. Čak i ako žrtva može da se dokaže iskrena, policijski izveštaji iz nadležnosti širom sveta onda mora biti pregledan i ovjeren i uparen da Bitcoin transakcija, da pokuša da pronađe izvršioca krađe. Zatim, konsenzus zajednica će biti potrebno da nadogradite transakcija crnu listu. A ako osoba radi na crnu listu pogrešili, oni mogu biti zakonski odgovoran.

Garzik tvrdi:

"To nije mesto inženjera da prođe kroz policijskim izveštajima, i izricati presude o svakoj transakciji kao dobra ili zla."

Svaka takva izjave će biti subjektivan, kaže on. "Preduzeća i razmene primaju bitcoins su u najboljoj poziciji da zna svoju mušteriju, i napravimo neki sud o tome."

Barem nekih platnih procesora, takođe, strahuju od mehanizama za izgradnju u protokolu Bitcoin da zaustavi ukradeni novac iz troše. BitPai, Garzik poslodavac i procesor od Bitcoin plaćanja, kaže da bi takav potez menja sigurnost transakcija. Daleko bolje da izgrade neku vrstu transakcije reverzibilitet u slojevima na vrhu protokola, a ne samog protokola, kaže firma.

Finalni koncept je možda najvažnije: fungabiliti - ideja da je jedna jedinica valute treba uvek da bude ekvivalentna drugoj jedinici u istoj valuti.

"Važno je da je vrednost jedne Bitcoin je ista kao vrednost drugog Bitcoin," Garzik zaključuje, tvrdeći da bi neuspeh da se sačuva fungabiliti kovanica bi promenili osnovni ekonomski principi Bitcoin je. "U suprotnom postaje nemoguće za softver i prosečnih korisnika da shvatim koji bitcoins treba da drže, a koje bi trebalo izbegavati."

Dakle, da, možemo pratiti ukradenih novčića - ili delove njih, u narednim transakcija - kroz mrežu. Ali zvanično blaćenja ove kovanice na osnovu nezakonitih transakcija u lancu je loša ideja, kažu stručnjaci.

Dok razmene i trgovci mogu biti u stanju da napravi neke kvalitativne procene o validnosti transakcije sa vezi sa ukradenim izlaza, pokušavajući za kodiranje ovo u protokolu sama opterećeno je poteškoćama. Za sada barem, Bitcoin Protokol će tretirati sve kovanice jednaki - ukraden ili ne.

CrimeJeff GarzikBitcoinica

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin je natrag iznad 11.500 dolara, ali Bullovi još nisu iz Vudsa

Post Bitcoin

Podaci otkrivaju planove da se na američku vladu, države i banke uđu

Post Bitcoin

Hard Fork pitanje razdvaja programera na Scaling Bitcoin Dai 2

Post Bitcoin

Virtuelna valuta regulatorni i poreski pejzaž nejasan, kažu stručnjaci

Post Bitcoin

Elizabeth Ploshai se pridružila članu odbora za Bitcoin BitPai

Post Bitcoin

Arnhem postaje drugi holandski grad koji će ugostiti Bulevar bitkoina

Post Bitcoin

Bills omogućava Kanadjanima da plaćaju račune u Bitcoinu

Post Bitcoin

Kako se Bitcoinova slajdova nastavlja, cijene se približavaju $ 8K

Post Bitcoin

Skraćeno življenje? Bitkoin borbe za povraćaj $ 7,200

Post Bitcoin

#Flippening: će Eter proći Bitcoin i šta bi to značilo?

Post Bitcoin

Bitcoin industrija optimistička u bitnoj bitci za rešenje za skaliranje

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija pokreće Core Development Event Series