Šta Analiza lanaca bloka govori o Bitcoinu | RS.democraziakmzero.org

Šta Analiza lanaca bloka govori o Bitcoinu

Šta Analiza lanaca bloka govori o Bitcoinu

U ovom komadu, CoinDesk saradnik Tim Svanson, baca pogled na najnovijim podacima blok lanca u pokušaju da privuče nove zaključke o tome kako se bitcoins troše, zbog čega oni drže i šta to može značiti za rastuće tržište.

John RATCLIFF je glavni inženjer u kompaniji NVIDIA koji ima jedinstven hobi, koristeći 3-D alate za vizuelizaciju blokova lanaca analitiku. Tokom proteklih nekoliko meseci on je stvorio vizuelnih pomagala za zajednicu, u delu da pomognu shov trendove i istaći neizvesnost.

Na primer, u nastavku je pita grafikon UTKSO (Neutrošena transakcije izlazi), poznatiji kao bitcoins i njihova distribucija po starosti. To znači količinu bitcoins na osnovu njihovog poslednjeg korišćenja.

Ovo je njegova originalna chartfrom januar:

Sledeća tabela je updatedversion na osnovu Bitcoin blok lanac na dan 30. Aprila.

Kao što možete videti, najstariji kovanice još uvek nije pomerio ili preselili u narednim mesecima zbog razloga koji su opisani u nedavnom radu (pdf).

Uticaj investitor

Najviše iznenađuje područje rasta je mesec sekcija tri do šest.

Dok bi moglo biti mnoštvo razloga zašto je sada najveći segment (na primer, gubitka, krađe tokena, Gokcoins), tajming poklapa sa pricebubble novembra da je dostigao $ 1100 po Bitcoin - od tada je pao na oko $ 450.

To znači da ovi nosioci mogli i verovatno kupio na vrhuncu i jednostavno pod vodom. Ako je to slučaj, nego unovčiti se i realizuje gubitak, oni su ih drži i čekaju (sa nadom) da će biti još jednom miting u ceni.

Neki čitaoci mogu da budu mislili da su dve tačke podataka nisu dovoljno izvući zaključak. Na primer, šta je distribucija lanac blok izgledaju kao u proteklih godinu dana?

Posle razmene neke misli i teorije sa Ratcliff, stavio zajedno veoma zanimljivu animaciju od dnevne promene u raspodeli po osnovu starosti, počev od geneze bloka 3. Januara 2009. Godine do 14. Maja (ovde je sirovi podaci). Spojler upozorenje: ne mnogo dešava u prvoj godini.

Početkom januara 2014. Godine, segment tri-do-šest meseci predstavlja samo 6,8% svih tokena.

Sada ona predstavlja više od 3 miliona UTKSOs delom zbog toga što ljudi verovatno ne žele da istovari zbog tekuće medveda tržištu.

Međutim, aktivnost koja je povezana na privredu dešava samo na levoj strani histograma, u periodu od nedelju dana ili manje, predstavlja približno 10% svih minama bitcoins. Ipak, što se tiče koliko se odnosi na dan trgovaca, kockarske sajtove (npr, Satoši Dice, premijer Dice), doznaka ili druge aktivnosti koje se ne mogu odrediti ovom metodom.

U Ratcliff mišljenju, "znamo šta i gde su tečni bitcoins su. A šta je zanimljivo u vezi sa grafikona je da pokazuje razliku u likvidnosti u različitim vremenskim periodima".

On trenutno radi na oslobađanja i niz drugih načina za vizuelizaciju ovu vrstu podataka koji počinju sa geneze blok (tj, prikazujući svaki znak na svaku adresu u 3-D). Pored toga, on ima još jednu kraću clipfrom 9. Mart 2013 do 12. Maja 2014. Godine.

Oprezni zaključci

Ipak, on kaže da ne može definitivno prebrzo zaključke iz toga.

Na primer, ako Bobe kreće 100.000 bitcoins, posmatrači ne znam šta Bob je radi (pomeranje valletlike Bitstamp učinio u novembru, sprovođenje pravu trgovinu, klađenje, itd).

U Ratcliff mišljenju, njegov pristup ima jednu ključnu razliku, ukoliko Bobe ima Bitcoin adresu i provodi jedan Bitcoin (UTKSO), posmatrači će videli taj događaj kao da Crvena preselio samo jedan Bitcoin - RATCLIFF obeležava godine kao doba prošle utrošenog transakcije.

To onda dokazuje da je Bob još uvek kontroliše ovu adresu (adresu koja predstavlja ulaza i izlaza) - ova adresa nije mrtav što je suptilno razlika.

Za njega, što možete videti je Ks% od bitcoins koji su tečni (kreće na nedeljnoj osnovi), k% da se "spaseni" i Ks% (ili u ovom slučaju, 30%) koja se može zauvek. Nije jasno da li je neko, kao što su Satoshi Nakamoto (koji je allegedto kontrolišu oko 1 milion bitcoins) i dalje kontroliše tastere ili koliko tržište neizvesnost će stvoriti.

Za dodatne analize, kontaktirao sam Jonathan Levin, suosnivač Coinometricsfor njegovi uvid u ovaj alat i pristupa. On objašnjava:

"Podvodni objašnjenje za mesec period od tri do šest je prihvatljivo, ali je problem sa metodom je da je ova mera je izuzetno osetljiv na promene u razmeni i tako donošenje zaključka ponašanje pojedinaca je teško. Ako Bitstamp nije učinio još jedan reorganizaciju budući onaj prošle godine da će najverovatnije pojaviti u mesečnom delu tri do šest.

Ja sam zainteresovan za mesec dana i jedne nedelje smanjuje i. Čini se da su manje bitcoins se kretao u bloku lancu sada nego u januaru. Takođe smo videli količine na berzi pasti od nivoa decembra što može da objasni neke od ovog pada. "

Alternativni pristupi analizi

Ova slika je takođe u obilasku na društvenim medijima i na CoinDesk:

Originalni sourceis je Technologi Reviev Infografika.

Ipak, izvor podataka navodi Sara Meiklejohn, autor jedne od najboljih radova na ovom prostoru, "A Fistful of Bitcoins" (PDF). Kontaktirao sam je i ona je rekla da su podaci u pitanju dolazi iz slici 3 u istom papiru.

Međutim, verovatno objašnjenje za infographic je da rudarski bazeni i farme obično moraju prodati svoje bitcoins da pokriju svoje operativne troškove zbog čega je teško izolovati stvarni trgovinu iz rudarskih aktivnosti.

Šta je grafički verovatno vizualizuje je konkurentnost i profesionalizacija industrije.

Praktično svi rudari moraju da provedu svoje žetone u roku od mesec dana da ih rudarstvo. Ovo nije stvarno ekonomska aktivnost za ekosistem, kao skoro svi tih sredstava se konvertuje u deviznom (Fiat valuti) i platili u komunalnom ili hardvera kompanije, to ne poboljša protokol ili njegovu funkciju.

Još jedan prikaz aktivnosti mreže su ova dva grafikoni:

Grafikon iznad je on-lancu volumen transakcioni u proteklih godinu dana ekcludingthe top 100 interesantni adrese (kao što je kockanje sajtovima).

Grafikon iznad vizualizira Bitcoin dana uništena (BDD) koji u osnovi mjeri stare novčiće koje se kreću.

U osnovi, stariji i veći iznos, veća je poluga tačka (kao statističari ga zovu). Ono što ova dva grafikona pokazuju da postoji veoma malo novi pokret u lancu.

Jedan od razloga je ovo vredno pomena je zbog toga što na početku 2014. Godine došlo je do procenjenih 20.000 - 30.000 trgovci koji prihvataju bitcoins za plaćanje. Do kraja prvog kvartala, oko 60.000 merchantsaccepted bitcoins. Ipak, bilo je vrlo malo odgovarajući rast na-lanca.

Umesto toga, većina rasta je na ivicama, u poverenje-ME silosa. Povremene šiljci su nepodobni uključuju razmjenu kreće novčanike od jednog novčanika na drugi (kao što su Bitstamp učinio i Mt Gok co navodno uradio).

Što se tiče BDD, Džonatan Levin je rekao:

"Čini se da je pored velikih šiljcima koji su 'mere bezbednosti, postoji relativno mali broj bitcoins da se aktivno trguje i kretao blok lanca Procena ovaj iznos ponude dolazi iz kružnih grafikona.. Ja bih dao procenu za ova aktivna snabdevanje bitcoins uzimanjem šest meseci figuru. "

Blok lanca analitiku i forenzika u nastajanju još uvek uzbudljivo polje proučavanja koje će dovesti do svetlosti kakve realne aktivnosti se odvija na javnim knjigama. I pionira poput John Ratcliff, Jonathan Levin i Sarah Meiklejohn su pojedinci drže na oku.

Bitcoin ProtocolData Analiza

Slične vesti


Post Bitcoin

Fondovi kriptokovrednosti indeksa: mogu li pobijediti povratak Bitcoina?

Post Bitcoin

Izgradnja protokola za Bitcoin plaćanje vrši se implementacijom

Post Bitcoin

Odgovore Federalne agencije otkrivaju stavove američke vlade za Bitcoin

Post Bitcoin

Da li je prekasno da se uključite u Bitcoin?

Post Bitcoin

Novčanici novca: Novi Bitcoin bankomat je dobra vijest iz Kine

Post Bitcoin

10 Fizički Bitkoini: Dobar, Loš i Ružan

Post Bitcoin

Futures Launch postaje Record Bitcoin Highs Back in Plai

Post Bitcoin

Makvell Eies Bitcoin Smart Contracts posle Blockstream-a

Post Bitcoin

Prvi evropski Bitcoin centar otvorio u Francuskoj

Post Bitcoin

Uskoro će se par živeti na bitkoinima 90 dana

Post Bitcoin

Aukcija Bitcoins.com Domain Namea prekinuta od strane US Court

Post Bitcoin

Bitcoin Futures Launch može oživeti ETF Push, CBOE kaže