Senat bitkoinove rasprave razmatra legitimnost virtualnih valuta | RS.democraziakmzero.org

Senat bitkoinove rasprave razmatra legitimnost virtualnih valuta

Senat bitkoinove rasprave razmatra legitimnost virtualnih valuta

Pogledaj video pune rasprave Senat unutrašnju bezbednost i Odbora za vladine poslove na virtuelnih valuta ovde.

Ne trudite se radi od propisa, izjavio je uticajni direktor agencija na saslušanju ključnog je u ponedeljak 18. Novembra - jer na duži rok, nema gde da se sakrije.

FinCEN direktor Dženifer Shaski Calveri upozorio virtualne valute kompanije protiv beže US obale u nadi da će blaže regulatornih okvira na drugim mestima.

"Ako posao ide da napusti SAD na osnovu pretpostavljene ili stvarne regulatornog tereta, uvek verujem da ćemo naći taj dobitak kratkog daha", rekla je ona.

Calveri je reagovao na pitanje senatora Tom Carper, predsedavajući Senata za unutrašnju bezbednost i Odbora za Vlada poslove rasprave o Virtual valuta. Pitao ju je o opasnosti od američkih kompanija napuštaju SAD, i uzimajući poslove i prihoda sa njima, zbog strogih regulatornih smjernica u SAD.

"Ako ovaj virtuelni sistem plaćanja će opstati i biti pravi igrač u finansijskom sistemu, regulacija će nadoknaditi, jer mora da".

"Svaka zemlja ima interes da zaštiti svoj finansijski sistem od nedozvoljenih aktera koji pranje novca ili da je premestite u ime terorističke organizacije, u prikupljanju poreza i zaštite investitora i zaštite potrošača od prevara, i osigurava stabilnu ekonomiju", rekao je Calveri.

"Ako ovaj virtuelni sistem plaćanja će opstati i biti pravi igrač u finansijskom sistemu, regulacije, kako u zemlji tako iu inostranstvu, će nadoknaditi, jer mora da".

SAD učestvuje u Akcionom Finansijske radne, što je među-vladin organ uspostavljen da uskladi politiku na borbu protiv pranja novca zakonima.

Calveri je osećanje privukao kritike iz Jerri Brito, viši istraživač u MERCATUS centru na George Mason univerzitetu i direktor njegovog programa tehnologiju, koji je svjedočio na pretresu.

"Opasnost nije da neko ko pokušava da olakša neku nezakonitu preduzeća će napustiti SAD", rekao je on. "Opasnost je u tome pravi hard-vorking preduzetnici koji žele da poštuju samo ne nalaze regulatorno okruženje koje je podlozan ovde."

Patrik Murck, generalni zastupnik Bitcoin fondacije, pozvao rukovodstvo u bankarskoj industriji kako bi se osiguralo da Bitcoin kompanije su "on-ukrcali ', kako bi se izbeglo ono što je nazvao negativan efekat na Bitcoin u SAD.

Ovi komentari echo one vlastite urednika CoinDesk je doprinosi i šef Bitcoin Fondacije Jon Matonis, koji je napisao jedan op-edhere preko vikenda upozorenja slabljenja američki uticaj u Bitcoin trgovine.

Na saveznom nivou, vlade govornika je predložio da sadašnji propisi nisu bili adekvatni. U svim sferama, Odeljenje za pravosuđe, FinCEN, a tajna služba je predložio da se postojeći zakoni bili su dovoljni da reguliše virtuelne valute dok su stajali, a nije sugerisao novi zakon posebno za Bitcoin ili drugu decentralizovanu digitalnu gotovini.

Pojedinačne države su još jedan problem. Džeremi Allaire, osnivač Circle Internet finansijskih, istakao izazove sa koliko je dozvola za prenos novca odobren u SAD.

"Postoji širok broj država, i različita pristupa da svaka država može da potraje, a ja mislim da stvara troškove i složenost, i može se reći da je nepotrebno regulatorni teret. Ali, to je sistem koji imamo." Allaire je već udvara pojedinih država u pokušaju da pregovaraju sa radom tamo.

Allaire je sugerisao da je potrebno u virtuelnom prostoru valute regulacije, međutim, poziva na "višem baru" kada se radi o finansijskim uslugama:

"Dvojica može izgraditi aplikaciju za deljenje fotografija i stavio ga na vebu i dobiti jednu milijardu korisnika. Ja ne mislim da je prikladno da dvojica treba da budu u stanju da izgradi biznis finansijskih usluga i rade to bez dovoljno investicija za zaštitu potrošača i društvo. " On je shvatio da kada podiže $ 9m u gradu, dodao je on.

Drugi je upozorio na potrebu da se "pošalje poruku" korisnicima u crno-tržišnih sajtovima kao što su svila Roadthat oni ne mogu da verujem tim lokacijama. "Postoje mnogi kriminalci migriraju do skrivenih usluga na Internetu, i to je bio izazov za sprovođenje zakona", rekao je Mithili Raman, vd generalnog Pomoćnik pravobranioca za američko ministarstvo pravde je Krivičnog odjeljenja.

"To može biti frustrirajuće javnosti da vidi još jedan veb pop upafter onaj koji čini slično tome samo što uklonjen, ali je neverovatno važno za nas da se uzima one korake", nastavila je.

FinCEN je Calveri zatvoren sopstvene izjave pozivom na vlasništvo nad bankarske dozvole privilegija, pružajući veliku moć.

"Dok inovacija je divna stvar, i inovacija u industriji finansijskih usluga je neverovatno važno, to ne dolazi sa obavezama da se taj ulazak i biti deo finansijskog sistema SAD", dodala je ona. "Jedan od tih obaveza je da zaštiti taj sistem od nedozvoljenih aktera."

Calveri pozvao virtuelnih valuti operatera da uradi tri stvari. Prvo, registrujte se FinCEN, rekla je ona. Drugo, put solidne AML prakse u mestu.

"I vodi evidenciju i daju određene izveštaje FinCEN, uključujući i sumnjivih izveštaja o aktivnostima", zaključila je ona, ukazujući na postojeće igrače u konvencionalnom fiat svetu. "Svi oni su pronašli način da ponude svoje usluge održavajući te iste zaštite."

FinCENUS SenateBitcoin Rasprave

Slične vesti


Post Bitcoin

Aktivista uzima staroslovenski pristup promociji Bitcoin-a

Post Bitcoin

Bitcoin Classic Team će prekinuti kodiranje kod Vake of 2k Suspension

Post Bitcoin

Bitcoin Gold Vallet Scam Nets $ 3 miliona nezakonite zarade

Post Bitcoin

Bitcoin mreža se oporavlja od DDoS napada

Post Bitcoin

Bitcoin investicija Trust Sindicate osvaja 48.000 BTC na aukciji

Post Bitcoin

Sa novim izdanjima, konkurentna Bitcoin Softvares forge dugoročni planovi

Post Bitcoin

Dobrodošli u Bitcoin Countri: Svileni put i Izgubljene teme agora

Post Bitcoin

Cleveland Merchants udružuje snage za Boucoin Bulevar US Promocija

Post Bitcoin

Diebold: pokušaji ATM-a u Bitcoinu su bili slabi

Post Bitcoin

Satoshi Nakamoto dobija najvišu počast na inauguralnim nagradama Blockchain

Post Bitcoin

Nova visoka u vidu? Bitcoin se vraća iznad 7,500 dolara

Post Bitcoin

Tvrđava investiciona grupa za pokretanje Bitcoin fonda