Rast Bitcoin: Bitcoin Londonski investitori i preduzetnici | RS.democraziakmzero.org

Rast Bitcoin: Bitcoin Londonski investitori i preduzetnici

Rast Bitcoin: Bitcoin Londonski investitori i preduzetnici

Izvod iz finansijskih puta

Bitcoin, decentralizovana, virtuelna valuta, je dobivši veći interes investitora i preduzetnika. FT je Maija Palmer izveštava iz Bitcoin konferencije o kojoj je valuta ide i ide da kupi svoj prvi (deo), a Bitcoin.

Maija Palmer

U centru finansijskog distrikta londonskog, a od nekih tri stotine privrednika i investitora publika okupila je ove nedelje da razgovaraju o tome šta mnogi veruju može biti igra-šaržer za način na koji koristimo novac. Bitcoin, decentralizovana virtuelna valuta je počeo život kao neka vrsta eksperimenta. Mogla elektronski valuta koja se ne izdaje bilo koja vlada, a koja postoji samo kao niz brojeva na kompjuterske mreže stvarno radi?

Erik Voorhees, (izvršni direktor, Coinapult): Mnogo Bitcoin upotrebe je jednostavno osoba-osoba plaćanja. Dakle, ako dugujete svog drugara nešto novca za pivo, možete ga platiti na svoj mobilni telefon u baru. Ili ako imate programera koji rade za vas tamo u Indiji, možete ih platiti Bitcoin bez ogromnu naknadu, odnosno kašnjenja plaćanja za dve nedelje. I ti ljudi onda kupuju usluge sa Bitcoin, tako da je vrlo organski proces koji na neki način samo raste, a ona će nastaviti da raste sve dok ljudima Bitcoin koristi.

Maija Palmer: Bitcoin je naslove na početku godine, kada je njegova vrednost je skočila sa trinaest dolara po Bitcoin na preko dve stotine. Iako je cijena pao na nešto manje od devedeset dolara, u criptocurrenci, vredna devet stotina i devedeset miliona dolara ukupno, je vrhunac interes investitora i mali, ali rastući broj kompanija prihvataju Bitcoin plaćanja. Takođe se postaje lakše čak i ne tako znanje iz overkloka da koriste bitcoins.

Maija Palmer: Zato sam hteo da postane Bitcoin investitor na veoma malom obimu. Imam poruku od pet kila i ja ću da kupim moj prvi ikada delić Bitcoin. Ono što sam uradio ranije bio sam preuzeti aplikaciju na svom telefonu, koji mi daje svoj novčanik, koji je u osnovi predstavljen ovaj KR kod ovde, to je ono što ću morati da komuniciraju sa ovim bankomat. Dakle - pritisnite start. Scan telefon. I sada se traži da ubacite račun. I poslati bitcoins. I kaže "Tvoje bitcoins su na putu" u ovom veoma dugog niza brojeva. I nadamo se da će se ažurira na svom telefonu. Evo ga. Vidim je transakcija je došao u. Ova uplata treba da postane spendable za nekoliko minuta.

Maija Palmer: Spending mi Bitcoin bogatstvo je još uvek malo izazov. Ali, prema prenosioca od Bitcoin ATM, Josh Harvei, ovo bi moglo svih promena.

Josh Harvi (suosnivač, Lamassu Bitcoin ventures): Postoji firma se zove BitPai u Sjedinjenim Američkim Državama, a oni se prijavljuju hiljade trgovaca svakog meseca. Mislim da postoji preko deset hiljada sada. Počelo je sa velikim imenima kao što su VordPress i Namecheap, što je veoma velika imena domena, a sada vi vidite puno manjih maloprodajnih lokacija. Postoji supermarket u San Francisku, kolači u San Francisku, restorani u Njujorku, restorani u Masačusetsu. Ovi veliki gradovi tehničar će biti prva mesta gde idete da vidite usvajanje, a to će nekako skinuti polako i postepeno odatle.

Maija Palmer: Investitori sa zdravom apetit za rizik počinju da prave svoje prve pohode na tržište Bitcoin.

Shakil Kan (Spotifi Mobile Anđeo Investitor, osnivač CoinDesk): To je prilično očigledno digitalna valuta će se dogoditi da li je Bitcoin, evolucija Bitcoin, ili neka druga valuta. Porota je uvek se na to, nećemo znati dok se ne dogodi. Ali za mene, gledajući u nju sa tehnološkog aspekta, investicioni tačke gledišta, i stvarno uzbuđenja, to je slično internetu u 1995-1996. Ja polu-propustio taj brod, a često razmišljam i pitam se šta bi bilo kao da se uključe u kompanijama onda, tako da pretpostavljam da je ovo moja druga šansa.

Maija Palmer: Ali najveći problem za Bitcoin entuzijasta je konfuzija u vezi propisa. Američka Savezna vlada je zaplenila bankovne račune Bitcoin razmene, pozivajući se na pravila radi sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Dok se u ostatku regulatori ostaju neobavezujući.

Stefan Grejner (Ksenion Pravna): Bojim se da moraju da budu zabrinuti zbog regulatorne aspekta, jer su regulatorna tela u SAD i širom Evrope nisu baš formirali mišljenje o tome šta Bitcoin, šta Bitcoin je transakcije. Trebalo bi da razmislite o tome kako možete da platite za regulisanje, jer je ovo. Na praktičnom nivou, ovo je ključna tačka - kad dođe propis, to će izazvati mnogo troškova.

Maija Palmer: Mnogi su skeptični oko toga da li Bitcoin mogu da prežive ove regulatornim preprekama. Ali, sa svojim anonimnosti i lakoće i brzine kojom može se vršiti, čini se da se apetit za tako nešto Bitcoin da postoji. Sektor finansijskih usluga treba uzeti u obzir. Ako se ne Bitcoin, verovatno je nešto slično uskoro će izaći iz senke.

Maija Palmer Fajnenšel tajms, Londonu.

 Pogledaj video na Financial Times

Bitcoin Londonu

Slične vesti


Post Bitcoin

Šta tačno vlada SAD stvarno misli na Bitcoin?

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Politički spin i kidnapovani podaci

Post Bitcoin

Kako je bitkoin P2P sloj dobio brzu brzinu u najnovijem Core Releaseu

Post Bitcoin

Bitcoin mreža preživi iznenadni test stresa

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija bira BitGo Enterprise za usluge finansijskog upravljanja

Post Bitcoin

Komesar za finansije u Vermontu: Ne trebamo BitLicense

Post Bitcoin

Ponuđač plaćanja Bitrefill radi uspešno testiranje gromobranskih transakcija

Post Bitcoin

Bitcoin cena prevazilazi 300 dolara, kapi nakon grčke pomoći

Post Bitcoin

Tvrđava investiciona grupa za pokretanje Bitcoin fonda

Post Bitcoin

Stambeni objekat ili Dotcom: Koje mehuriće podseća na kriptocutnu maniju?

Post Bitcoin

Enthusiasts i investitori braniti Bitcoin na Inside Bitcoins Berlin

Post Bitcoin

$ 2.300 i Rising: Bitcoin Cash Gains protiv Bitcoin-a