Poljska dobija prvi Bitcoin ATM sa 30 više planiranih | RS.democraziakmzero.org

Poljska dobija prvi Bitcoin ATM sa 30 više planiranih

Poljska dobija prvi Bitcoin ATM sa 30 više planiranih

Poljske digitalni valuta scena nastavlja svoju brzu ekspanziju sa prvim Bitcoin ATM zemlje sveže pokrenuta u glavnom gradu Varšavi i još mnogo toga uskoro slediti, u skladu sa operaterima.

Smešten na Bitcoin Embassi Varšavi, koji je otvoren u maju ove, nova mašina je proizveden od Lamassu i radi u partnerstvu sa Bitcoin ekchange Bitstamp.

Bitcoin ambasada je podešen da deluje kao čvorište za Varšavskog je brzo širi Bitcoin sceni, Pjotr Hetzig, izvršni direktor kompanije, izjavio je CoinDesk. Pokretanje Bitcoin bankomat u srcu Varšavi imao je za cilj da poveća vidljivost criptocurrenci u Poljskoj, objasnio je on.

Međutim, planovi kompanije idu i dalje od toga. Drugi ATM je da će uskoro biti dostupan u poljskoj prestonici, sa mrežom od Bitcoin aparatima na kraju da se valjanih širom zemlje.

"Do kraja ove godine, čak 30 Bitcoin bankomata omogućava se očekuje [ljudi] za kupovinu i prodaju bitcoins da se pojavi u različitim delovima Poljske", rekao je operater.

Bitcoin Ambasada Varšava ima za cilj da ponudi širok spektar usluga prilagođenih za Bitcoin entuzijasta, kao i za one koji žele da daju svoj prvi korak u svetu digitalnih valuta, prema Hetzig.

To će uključivati obuku, konsultantske usluge, sastanke i događaje, kao i prodaja hardvera za Bitcoin rudarstvo. Inicijative da se podigne svest javnosti o criptocurrenci su takođe planirano.

Novi Lamassu ATM je sada otvoren za poslovanje i može se naći na Bitcoin Embassi Varšavi 46. Krucza ulici. Radno vreme je trenutno ponedeljka do petka, 10 do 6 uveče, ali može postati dostupni 24/7 u bliskoj budućnosti.

Danska dobila prvu Bitcoin ATM

U međuvremenu, prvi javno dostupan Bitcoin bankomat u Danskoj je pokrenut u Irish pub The Dubliner, koji se nalazi na Kopenhagenu poznatog 'hoda ulicom ". Takođe je Lamassu mašine, bankomat prihvata Danska kruna i upravlja lokalni Bitcoin broker Sirius novca.

Thorkil Vӕrge, osnivač i izvršni direktor kompanije, je rekao: "Danska je jedna od zemalja u kojima Bitcoin je najmanje regulisana. Finansijske vlasti su naveli da je [protiv pranja novca i znaju vaš klijent] zakoni ne važe za Bitcoin, i to bitcoin je [.] smatra osobnu neoporezivu aktivu ".

Kao rezultat toga, ". Zarada na bitcoins kupio u Danskoj se ne oporezuju Sa druge strane, gubici se ne oporezuje odbija", objasnio je on, dodajući:

"The Dubliner je odlično mesto za [sajt] a Bitcoin ATM, jer imaju mnogo kupaca i dugo radno vreme. Pub se nalazi veoma centralno takođe blizu Stork fontana, koji je centar šoping okruga u Kopenhagenu."

Vӕrge dalje navodi da je kompanija u procesu otvaranja podružnicu u španskom tržištu, da se zove Sirijus Iberia.

Bitcoin centar i bankomat lansiranje u Pragu

U drugom primeru povećanja popularnosti criptocurrenci u centralnoj Evropi, Bitcoin centar lansiran u Pragu, Češka Republika, 28. Maja

Centar, koji je već pokrenula dvosmerni RobocoinATM za svoje klijente, otvorena je u Češkoj prestonici Smichov okrugu, u skladu sa The Prague Post.

Uspostavljanje upravlja lokalno Bitcoin biznis vBTCb.cz, i bio je podešen da obezbedi licem u lice usluge za one koji nisu upoznati sa digitalnim valute, kao i konsultantske usluge registrovanim klijentima.

Firma kaže da želi da postane jedan od glavnih trgovaca u digitalnom valuti tržištu u zemlji, sa radionicama i seminarima dizajniranih da povećaju vidljivost Bitcoin je u Češkoj.

Martin Stranski, vlasnik kompanije, naredio tri Bitcoin bankomata iz SAD proizvođača Robocoin tehnologija u decembru 2013. Na osnovu ugovora vrednog oko 1.500.000 Kč ($ 74,200).

Centar se nalazi na uglu Arbesovo namesti i Eliški Peškove ulice, sa Robocoin bankomata na raspolaganju od ponedeljka do petka, 10 do 7 uveče, sa jednim transakciji iznosi 25.000 CZK ($ 1,200).

Slične vesti


Post Bitcoin

12 najboljih odgovora Gavin Andresena Reddit AMA

Post Bitcoin

Šta trebate znati o objavljivanju Bitcoinove nadolazeće koda

Post Bitcoin

Kako je Južnoafrički tanki tanker vidio svoju prvu Bitcoin investiciju

Post Bitcoin

Georgia Tech integriše bitkoin u studentske kartice za plaćanje

Post Bitcoin

Članovi Fondacije bitkoina izlaze iza izbornih kontroverzi

Post Bitcoin

CoinDesk razgovara sa Roger Ver, Bitcoin Isusom # Bitcoin2013

Post Bitcoin

Kongresno saslušanje istražuje prednosti korišćenja bitkoina za mala preduzeća

Post Bitcoin

Održivi razvoj kroz Bitcoin

Post Bitcoin

Komora za digitalnu trgovinu pokreće za unapređenje bitkoina u Vašingtonu

Post Bitcoin

Dečja humanitarna organizacija iz Bocvane pokreće Bitcoin Appeal

Post Bitcoin

Prihvatljiva plaćanja za trgovce: manje od savršene, ali bolje nego ranije

Post Bitcoin

Komesar za finansije u Vermontu: Ne trebamo BitLicense