Od Brekit-a do Bitfinek-a: Kakva je cena Bitcoina u 2018. godini | RS.democraziakmzero.org

Od Brekit-a do Bitfinek-a: Kakva je cena Bitcoina u 2018. godini

Od Brekit-a do Bitfinek-a: Kakva je cena Bitcoina u 2018. godini

Po ceni od Bitcoin, 2016 mogao da bude jedan za knjige.

Bitcoin cene porastao više od 80% tokom godine, s tim dobiti rezultat od nekolicine oštrih kolebanja cena u kombinaciji sa opštim, uzlazni trend. Bitcoin cene su porasle od oko $ 430 na početku godine za oko $ 790 na vreme za novinare.

Ove price girations održan kao tržište i one trgovanju u okviru njih odgovorili na niz velikih globalnih kretanja, uključujući i odluku birača u Velikoj Britaniji da izađe iz Evropske unije, upad na Bitcoin ekchange Bitfinek i rudarstvo nagradu u halvingof Bitcoin, koja je smanjila broj novih bitcoins proizvedenih u svakoj transakcije bloku od 25 BTC na 12,5 BTC.

Dok Bitcoin cene porastao stalno u mesecima koji su doveli do prepolovljavanja, tržišta doživela više nagle promene kao odgovor na Brekit i Bitfinek hack.

Kao rezultat toga, 30-dan: BTC / USD na nestabilnost u criptocurrenci je varirao dosta u 2016., pada ispod 1% iu aprilu i oktobru, a zatim većom iznad 5% u julu, prema podacima iz indeksa Bitcoin nestabilnosti.

Brekit

To je bio glas da je zapanjen Evropu.

Kao što je objavljeno u to vreme, 52% birača u Velikoj Britaniji odlučio da napusti Evropsku uniju, što je ishod koji je šokirao anketarima i podesite ekonomski blok na nesigurnom putu napred.

Bitcoin cena skočila vodi do Brekit glasanje, penjanje otprilike 47% između 1. I 18. Juna, CoinDesk dolara Bitcoin Indeks cena (BPI) brojke pokazuju. Momentum vozio cenu digitalnog valute, pushingit iznad $ 780 za visoko 28-mesečno 18. Juna.

Međutim, Bitcoin cena je na izgubiti neke od ovih dobiti, plungingmore od 10% 21. Juna, nakon ankete koju je sproveo istraživanje tržišta firma Survation pokazala 45% glasača želeo UK ostane u EU, u poređenju sa 42% onih koji su želeli da stick sa ekonomskim blokom.

Bitcoin cene produžiti ove gubitke 23. Juna, pada 15% do $ 551 na početku sednice, kao izvori ukazuju na veće šanse da će Velika Britanija ostati u EU. Protiv predviđanja mnogih, Brekit napor prevagnula, i Bitcoin cene opened24th juna na $ 625,49.

Nekoliko analitičari, uključujući Joe Lee, osnivač zadužene Bitcoin trgovinski platformi Magnr, naglasio ulogu Bitcoin je kao sigurno utočište-sredstvo da objasni značajne nestabilnosti criptocurrenci doživeo pre i posle referenduma Brekit.

"Bitcoin je korelaciji klasa imovine i vredan hedzing mehanizam", rekao je Li CoinDesk. "U portfolio investitora, gde postoji makroekonomska neizvesnost podstaknut od strane lokalnih politika, diversifikacije izvan geografske granice postaje imperativ."

Do smanjenja

Do smanjenja, s druge strane, bio je još isključen stvar.

Osnovna kod Bitcoin uključuje nekoliko zakazanih smanjenje nagradu, uzrokujući količinu novih bitcoins proizvedenih u svakom bloku da opada tokom vremena. Do smanjenja 9. Jula je prethodila speculationthat će ovaj događaj voziti cenu Bitcoin na nove visine.

Cena digitalnog valute varirao početkom jula, raste do čak $ 704,42 na 3. Tog meseca, a zatim na zatvaranju iznosila $ 664,74 8., dan pre prepolovljavanja.

Kada ovaj događaj toliko očekivani desio, Bitcoin cene trgovalo uglavnom u razumnom uskog opsega između $ 625 i $ 675, dodatni BPI brojke pokazuju.

Petar Zivkovski šef operative za zadužene Bitcoin trgovanje platforma Vhaleclub, prokomentarisao kako je ovaj događaj uticao učesnika na tržištu.

"Da, do smanjenja je verovatno najveći uticaj događaj ove godine. U mesecima koji su doveli do prepolovljavanja, cena porastao kao trgovci i novi novac predviđen pad u proizvodnji snabdevanja", rekao je on. "Sama ideja o više nestašice je bilo dovoljno da pumpa cenu na novijim visine."

Međutim, nisu svi izgledalo kao uveren o uticaju koji do smanjenja imala na trgovce.

Artur Hejs, suosnivač i direktor iskoristio trgovanje platforme BitMEKS, izgledalo pomalo skeptičan o značaju ovog događaja.

"Cene otprilike dvostruko od januara do jula kada je došlo do smanjenja", rekao je on CoinDesk.

Bitcoin cene uživala neke značajne dobitke u prvoj polovini 2016. Godine, rast od više od 20% u februaru i maju i sve većom 26,5% u junu, BPI brojke otkrivaju. Ovi mesečni rast doprineo criptocurrenci ubacuje više od 56% dobiti u prvih šest meseci ove godine, uzrokujući Bitcoin da raste od oko $ 430 do $ 672,48 u to vreme.

Hejs komentarisao ovaj relativnog mira, govori CoinDesk:

"Nakon događaja, cena je ostala stabilna i jedva pomera."

Bitfinek hack

No 2016 izveštaj o dešavanjima cena Bitcoin bi bila potpuna bez pokrivanja 2. Avgusta hackof Bitfinek, što je dovelo do gubitka od skoro 120.000 BTC.

U osvit hack, razmena privremeno prestao trgovanja nakon što je potvrđena sigurnost povrede. Bitcoin cene kratera u odgovoru, decliningroughli 20% tokom zasedanja od $ 607,37 do $ 480.

Tokom narednih nekoliko dana, digitalna valuta oporavila, dostiže $ 580 4. Avgusta.

Tržišta posmatrači su podeljeni na dugoročni uticaj Bitfinek Hack, verovatno najviše upečatljivo od 2016. Godine.

"The Hack ubio pozitivan impuls zgradu u Bitcoin", rekao je Hejs. "To obnovio sumnje u održivost startup rukuju ogromne svote novca klijenta. Takođe je mnogo novajlije dobro razmisle pre slanja fiat ili Bitcoin za razmenu.

On je rekao:

"Iako je cijena oporavio i nadmašio svog nivoa od pre hakovanja, verujem da sadašnji obim trgovanja bio bi veći da nije bilo hakovan Bitfinek."

Međutim, drugi umanjio značaj incidenta.

"Bitfinek Hack je pseudo-događaj u koji je uspeo da se trese od slabe ruke dok pametni novac odnela u da iskoriste straha i nesigurnosti", rekao je Zivkovski.

Bitfinek je "mali igrač", nastavio je on tvrditi, dodajući da je ovaj događaj bio "vrlo verovatno neće promeniti tok osnovne vrednosti Bitcoin je".

Trump efekat

Nakon prašine Bitfinek Hack rešen, cene Bitcoin uživali stalan, uzlazni uspon, raste od oko $ 580 u početkom avgusta da se zadržava u blizini $ 790 u vreme izveštaja, što predstavlja ukupni rast od 36%.

Za to vreme, kontroverzni poslovni tajkun Donald Tramp je osvojio 8. Novembra predsedničkim izborima, pobedivši bivšeg američkog državnog sekretara Hilari Klinton.

Cena doživeli oscilacije u danima koji su doveli do SAD glasanje. Cena je otišao kao visok kao $ 744,28 3. Novembra, prema BPI podacima, samo da bi kasnije taj dan sušenje ispod $ 680 marke.

U periodu nakon pobede, Bitcoin cene pojavljuje usred širokog pad na berzama širom sveta. Bitcoin porasle više od 4% 9. Novembra, penjanje od $ 709 do čak oko $ 739. Dok Trump pobeda je bio šok za neke, dobijena Bitcoin cena miting nije iznenađujuće da nekih posmatrača.

Nakon ovog događaja, cena Bitcoin pao unazad pre nego što nastavite svoj spor, uzlaznom putanjom, što ih po ceni od oko $ 790 na vreme za novinare.

Slične vesti


Post Bitcoin

12 najboljih odgovora Gavin Andresena Reddit AMA

Post Bitcoin

AngelList Creator Naval Ravikant podržava S & P-Stile Criptocurrenci Fond

Post Bitcoin

Advokati Argue Bitcoin trebaju promijeniti zakone o prenosu novca

Post Bitcoin

Belgijski regulatori izdaju zajednički upozorenje o buntovanjima

Post Bitcoin

Upravljanje Bitcoin Shop-om Izgubi Plate kao Cene akcionarskih cena

Post Bitcoin

Australijski pravnici, grupacije Bitcoin pozivaju na jasnoću o regulativi

Post Bitcoin

Bitcoin cena na Shaki Ground nakon 1.000% dobitaka

Post Bitcoin

Australijska vlada: kandidati za socijalno osiguranje moraju proglasiti bitkoinsku imovinu

Post Bitcoin

Bitcoin2014 Dai Tvo Roundup: rešavanje bitkoinovih teških problema

Post Bitcoin

Zašto Bitkoinova skeletna debata nije prilika za propust

Post Bitcoin

Skraćeno življenje? Bitkoin borbe za povraćaj $ 7,200

Post Bitcoin

Da li Bitcoin treba svoju Silikonsku dolinu?