Načelnik Philli Fed-a: Bitkoin ima malo šanse da spriječi monetarnu politiku | RS.democraziakmzero.org

Načelnik Philli Fed-a: Bitkoin ima malo šanse da spriječi monetarnu politiku

Načelnik Philli Fed-a: Bitkoin ima malo šanse da spriječi monetarnu politiku

Bitcoin i druge criptocurrencies malo je verovatno da oslabi uticaj na Fed rezerva je na američku ekonomiju.

To je u skladu sa predsjednikom Federal Reserve Bank of Philadelphia, Patrick Harker, koji je izdao nove primedbe na drugom daiof Fintech događaj domaćin njegova organizacija, jedna od 12 regionalnih institucija koje danas čine američka centralna bankarski sistem.

Ali, dok su neki zabrinuti da će uspon criptocurrenci otežati Fed za upravljanje stopu inflacije, Harker je pokazao da nije zabrinut zbog mogućnosti.

Sceni, on je toliko daleko da tvrde da se bitcoinhas još uvek se testira od prave katastrofe, ali kada se desi, ljudi će biti veće šanse da hrle u koju je podržala vlada novca otišao.

"Rad koji je u džepu, da zovemo novac, samo ima vrednost jer verujemo da ima vrednost, jer verujemo da vlada stoji iza toga. To je sve probleme poverenja", rekao je Harker.

On je rekao prisutnima:

"I tako, kada criptocurrencies i drugi oblici valute pojavljuju, mislim da je osnova koja mora da bude kako oni stvaraju to poverenje?"

Poverenje u vladu

Harker je konstatovala da, iako građani su stavili variingdegrees poverenja u ono što je nazvao "suverene države" koje stoje iza valuta danas, drugi modeli valuti bi bilo moguće. Ovo uključuje, rekao je on, načina na koji poverenje može doći iz drugog "velikog igrača", ili kao u slučaju Bitcoin, algoritma.

Ali njegova najrelevantniji kritika je možda da criptocurrencies nisu značajno testiran dovoljno da se obezbedi poverenje.

Uprkos problemima, kao što su kolaps Mt. Gok, nekada najveći zamenu mreže u Bitcoin je, ili je u toku Bitcoin skaliranja rasprave, Harker tvrdi da criptocurrenci je u velikoj meri izolovana od "loših vremena."

"Sve može raditi u dobrim vremenima", dodao je on.

To dovodi do drugog razloga Harker je rekao da nije zabrinut zbog criptocurrenci napao je Fed je monetarna uticaj: ako - i, prema Harker, kad - stvari krenu naopako, Federalne rezerve i drugi državni organi će verovatno biti zatraženo da se involvedanivai.

"Kada stvari zaista krenu loše, gde Amerikanci okrenuti?" Pitao je: "Pa, oni će se vratiti u vladi. To je istorija zemlje."

"Kako se regulisati algoritam?"

Drugde, Harker odgovorili sa svojim mislima o regulisanju criptocurrenci, sa svojim intervjuiše, znanja @ Vharton osnivača Mukul Pandia, pita direktno kako Federalne rezerve može da pomogne ili savete o takvom strategijom. (Federalne rezerve ima prethodno notedthat nema ovlašćenja da direktno reguliše ovu tehnologiju.)

S tim u vezi, on je bio nepotpunim, što ukazuje na bilo kakav ideacija je danas u ranim fazama.

"Kako se regulisati algoritam?" upitao je, oslanjajući se smeje iz publike. "Još ne znamo. Odgovor je moramo da nastavimo da studiraju ovo."

Ipak, to ne znači da ne postoje mogući naredni koraci.

Na primer, ove studije mogu da uključe gleda bliže na to kako drugi algoritam, možda jedan stvorio Federalnih rezervi, može osigurati pravičnost u matematičkom obliku, nešto Harker rekao je ključno za bilo kakve potencijalne criptocurrenci kontrole.

On je zaključio:

"Pre nego što čak mislim o tome kako regulisati algoritam, kako bi i izgradi algoritam koji će imati taj osećaj pravičnosti u njemu? To je prilično duboko tehničko pitanje."

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija drži 4 miliona dolara u Bitcoinu, troši $ 150k svakog meseca

Post Bitcoin

Bitcoin.de registruje sa nemačkim finansijskim regulatorom BaFin

Post Bitcoin

Bitcoin Core 0.10 daje programerima pojednostavljen pristup mrežnom konsenzusu

Post Bitcoin

Belgijski regulatori izdaju zajednički upozorenje o buntovanjima

Post Bitcoin

Bitcoin Developers Pen otvorio pismo o skalabilnosti mreže

Post Bitcoin

Australijska vlada: kandidati za socijalno osiguranje moraju proglasiti bitkoinsku imovinu

Post Bitcoin

BTC Kina pokreće USD, HKD Bitcoin trgovačke račune

Post Bitcoin

10 Fizički Bitkoini: Dobar, Loš i Ružan

Post Bitcoin

Bitcoin ATM Thieves Strike Atlanta Smoke Shop

Post Bitcoin

Bitkiin Trust Trust Barri Silbert ima 100.000 bitkoina

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Media Ga-Ga za Goldman Sachs

Post Bitcoin

Bitcoin jezička verzija 0.9.1 ispravlja ranjivost srca