Kriptograf nazvan po Harenjem Potterovom Arhenhamu pomaže rešavanju bitkoinovih najvećih problema | RS.democraziakmzero.org

Kriptograf nazvan po Harenjem Potterovom Arhenhamu pomaže rešavanju bitkoinovih najvećih problema

Kriptograf nazvan po Harenjem Potterovom Arhenhamu pomaže rešavanju bitkoinovih najvećih problema

U šta može da postane najnoviji čudno, ali istinito-poglavlje u istoriji Bitcoin je, anonimni kriptograf nazvan po Harija Potera Arch Nemesis je izneo predlog stručnjaci veruju mogao pomoći u rešavanju problema sa kojima se suočava glavne mreže.

Autor "Tom Elvis Jedusor" (ime Voldemort je u francuskoj verziji knjige), Harri Potter reference u paperdon't zaustaviti. Sama predlog, postavljen na chat kanala ranije avgusta ove godine, nosi naziv "Mimblevimble 'posle prokletstvo jezik-vezivanje za cilj da pruži protivnik tih.

Ipak, uprkos aluzija na popularne fantazije serije, papir ima realnog sveta implikacije, ističući kako bi kriptografske tehnike privatnosti i potpisa se kombinovati kako bi se omogućilo nove pogodnosti. Stručnjaci uskoro videla pored slikama i počeo da se ideje ozbiljno, sa Blockstream matematičara Andrev Poelstra, na primer, bio jedan od prvih da primijeti na IRC diskusijama koje nije izgledaju kao "ukupnim ručice."

Ozbiljniji razgovor će biti, kao što Bitcoin programeri su šire u potrazi za dugoročnu scalabilitiand anonimnosti rešenja. Mnogi od tih istih programera sada osećaju da je anonimno posted ideja mogla napredovati diskusije o tome kako se mogu rešiti ovi izazovi.

Bitcoin Intel Core saradnik Brajan Vladika je rekao CoinDesk:

"[Mi] govorimo vrlo ozbiljno o ​​Voldemor kao ozbiljnog Criptographer koji podnosi se očigledno pronicljiv razvoj."

Skalabilnost potencijal

Danas, skalabilnost se vidi kao oblast u kojoj Bitcoin, i sve blockchains, potrebno poboljšanje.

Bitcoin programeri su do sada okupljeni oko Lightning mreže, kao plaćanja van lanca kanala, kao način da se "skala" platformu sa otprilike 7 transakcija u sekundi do plaćanja viza nivou. Ali Mimblevimble može ponuditi alternativni način da mršavite na blockchain.

Sa Bitcoin, korisnici treba da preuzmete celu istoriju transakcija (nije mali iznos podataka) da biste proverili da je sve provereno.

"U Mimblevimble, možete zapravo izbaciti sve srednje transakcija Zamislite da svaki blok ima jednu transakciju.", Rekao je Poelstra. "Kada sinhronizujete blockchain sve ove istorijske podatke, ne baš ode, ali je komprimovani mnogo."

"To je inovacija Mimblevimble se vaga sa koliko je sistem se trenutno koristi, nego koliko je sistem ide.", Dodao je on.

Poelstra je takođe naveo da je predlog nudi "mnogo više od 'bolje skaliranje.'"

Nema više privatnosti, skalabilnost kompromis?

A onda je privatnost.

Zato što je blockchain je otvorena knjiga da svako može čitati ili pisati na, Bitcoin nije kao anonimni kako je uramljena tokom godina. Ovo je neprivlačan i advokatima privatnosti i preduzeća koja žele da koriste Bitcoin, ali ne žele svoje finansijske informacije na displeju na konkurente ili u ostatku sveta.

Kod većine metoda privatnosti do sada za Bitcoin predložene, tu je kompromis između skalabilnosti i privatnost. Jedna od mana poverljivog transakcija, tehnika koja programeri su trenutno eksperimentišu sa na bočnom lancu, je da zahteva veće veličine transakcije.

"Ova rešenja su veoma dobri i da će učiniti Bitcoin veoma bezbedno za upotrebu. Ali problem previše podataka je napravljena još gore. Confidential Transakcije zahtevaju više Kilobite dokaze na svakom izlazu, i van Saberhagen potpisa zahteva svaki izlaz da se čuvaju zauvek, jer nije moguće reći kada su zaista proveli ", objašnjava predlog.

Mimblevimble nudi način da zaobiđu ovaj kombinovanjem nekoliko starijih kriptografskih tehnika predloženih za Bitcoin: Potpis skupom i poverljivim transakcija.

Sa potpisom skupom, moguće je da proturi sve potpise iz jednog bloka u jednu. Ovo bi moglo potencijalno smanjiti veličinu blockchain, a ne ugrožavanja sigurnosti transakcija.

Poverljiva Transakcije, koje predlaže Bitcoin Intel Core programera Greg Makvell, su druga deo slagalice, obezbeđujući način zaštiti transakcije iznosi, tako da samo pošiljalac i primalac može videti koliko se prenosi.

Mimblevimble pirea ove dve tehnike zajedno.

"U osnovi to je način kombinovanja prednosti ova dva rešenja u jednom paketu. Možemo zajedno sabere sve potpise i takođe može da koristi privatnosti poverljivih transakcija", objasnio je vladika.

Budući razvoj

Programeri su izgleda uzbuđen dovoljno o ​​predlogu, toliko da je vladika kaže neko (mada verovatno ne njen anonimni pronalazača) će verovatno predstaviti ideju na Scaling Bitcoinconference u Milanu, Italija, sledećeg meseca.

Ali izazovi ostaju. Jedan veliki problem sa Mimblevimble je da ne radi sa trenutnom skript jezika Bitcoin je.

"To ne može biti raspoređen na Bitcoin kao jest," objasnio je vladika. "To bi zahtevalo isključivanjem sve te neverovatne mogućnosti da se široko koriste svi."

Mimblevimble samo može da radi sa jednostavnijim sistemom gde su transakcije poslate direktno na drugoj strani i ništa komplikovanije od toga. Drugim rečima, planirane nadogradnje poput pametnih ugovora i mikroplaćanja kanalima nisu u skladu sa Mimblevimble, bar što se trenutno opisano.

Dalje, Poelstra je rekao da bi mogao biti realizovan u altcoin ili jedan dan na vezan bočnog lanca. Ali isto tako je moguće da će i ostali programeri doći do drugog pametnom idejom za implementaciju.

"Programeri nisu ni počeli da razmišljamo kroz jedinstvene načine bi ovo moglo biti raspoređeni", vladika je zaključio, dodajući:

"Pretpostavljam da ćemo videti mnogo kreativnih ideja za ovo u budućnosti."

AnonimitiScalabilitiScaling Bitcoin

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: VAT Galore

Post Bitcoin

Bitkoinska fondacija želi povratak, ali može li biti spašena?

Post Bitcoin

12 načina za merenje zdravlja Bitcoin mreže

Post Bitcoin

Bitcoin Core pokušava da remontuje kako nadograđuje svoj kod

Post Bitcoin

Bitcoin Ponzi Schemer nagoveštava poslove sa CEO Gok Gok

Post Bitcoin

Bitkoin: početak nade, zapanjujući udarac i šta su Rimljani učinili

Post Bitcoin

Top 5 SAD-a za Bitcoin bankomate

Post Bitcoin

Bitcoin Tveets of the Veek: Forking Drama i Black Mondai

Post Bitcoin

Bitcoin industrija optimistička u bitnoj bitci za rešenje za skaliranje

Post Bitcoin

Bitcoin je već veći od nekih valuta, kaže Gavin Andresen

Post Bitcoin

U ratnu sobu: Prekomerno stanje gleda na Bitcoin Embrace

Post Bitcoin

Bitcoin: Novi vodovod za finansijske usluge