Kontroverzna italijanska novina il Giornale sada prihvata Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Kontroverzna italijanska novina il Giornale sada prihvata Bitcoin

Kontroverzna italijanska novina il Giornale sada prihvata Bitcoin

Il Giornale, konzervativna i ponekad kontroverzan italijanski list koji gradskom području Milana, je počela da prima Bitcoin za pretplate na njegovu premija PDF izdanju.

Godišnja pretplata iznosi 42 evro centi dnevno i PDF verziju je optimizovan za Android i iOS pametne telefone i tablete.

U radu već prihvata sve glavne kreditne kartice i PaiPal. On sada tvrdi da je prvi list u Italiji i Evropi da prihvate Bitcoin.

Italijanski bitcoiners reagovati

Odgovor zajednica odluci Il Giornale da prihvate Bitcoin je uglavnom pozitivna, ali neki politička pitanja i dalje postoje.

U radu je kupio italijanski medijski mogul i bivšeg premijera Silvija Berluskonija u 1977. Nakon Berluskoni je odlučio da okuša sreću u politici, on je prodao novine sa njegovim bratom Paolo Berlusconi i veteran novinar Vitorio Feltri.

"Čuo sam da je danas na nacionalnom televizijskom intervjuu Paolo Berlusconi (da, njegov brat), rekao je da će moguće kupiti svoje novine" Il Giornale "sa Bitcoin. To je u osnovi predstavlja preporuku [od Bitcoin]", rekao je Bitcoin preduzetnik i Bitcoin Foundationmember, Davide Barbieri,.

Coin Capital Sebastijano Scrofina deli raspoloženje:

"Ovo je dobra vest. Nažalost, Il Giornaleis teško politički jednostrano, tako da bi mogli da izazovu sukob i etiketiraju Bitcoin kao desničarski konzervativni stvar."

Scrofina nada druge novine će uslediti u Il Giornale stopama, samo da se uspostavi ravnoteža stvari iz političke perspektive.

No Čikago Sunce-puta

Chicago Sun-puta postao je prvi veliki SAD novine da prihvati Bitcoin u aprilu 2014. Međutim, SAD publikacija radi stvari malo drugačije.

Kao Il Giornaleit prodaje standardne pretplate, ali uz godišnja pretplata je takođe eksperimentiše sa mikroplaćanja. Holandski list NRC Handelsbladhas eksperimentisao sa sa Bitcoin mikroplaćanja, takođe.

Prodaja standardnih pretplate je samo deo slagalice, ali teško da je inovativna. Bitcoin entuzijasti su zalaganje za korišćenje Bitcoin za mikroplaćanja u industriji sadržaja za neko vreme.

Standardni argument je da bi Bitcoin omogućiti korisnicima da pristupe jeftin 'a la cartecontent' tako što trenja microtransactions održiva. Vesti narkomani mogli jednostavno odabrati da pročita jednu izveštaj, ili se pretplatite na publikaciji za dan ili dva bez plaćanja naknade kreditne kartice.

Ranije ove godine, PriceVaterhouseCoopers pregledao possibilitiof koristeći Bitcoin da kupuju i prodaju sadržaja i njeni zaključci su uglavnom pozitivni.

Naravno, više rada je potrebno da implementira jednostavan, jeftin i pouzdan mikroplaćanja sistem, ali mikroplaćanja su već prepoznata kao obećavajući niša tržište za digitalne valute.

MicropaimentsItaliil Giornale

Slične vesti


Post Bitcoin

Američki Crveni Krst sada prihvata donacije Bitkoina

Post Bitcoin

Dečja humanitarna organizacija iz Bocvane pokreće Bitcoin Appeal

Post Bitcoin

BitAngels zatvara 10.000 BTC fondova za decentralizovane aplikacije

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines: Kueen of the Blockchain

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Nathaniel Popper šutira Media Gold

Post Bitcoin

Citi: Bitcoin je pretnja za izdavanje debitnih kartica i kreditnih kartica

Post Bitcoin

BitGive i Songs of Love charities prihvataju donacije u bitcoin-u

Post Bitcoin

Kratkoročni vrh? Bitcoin cena traži pravljenje na Choppi Charts

Post Bitcoin

Zašto je Bitcoin bolji za borce kriminala nego kriminalce

Post Bitcoin

Kriptograf nazvan po Harenjem Potterovom Arhenhamu pomaže rešavanju bitkoinovih najvećih problema

Post Bitcoin

Bitcoin Foundation izdaje upozorenje o prevaru preko kloniranih veb stranica

Post Bitcoin

Izgradnja protokola za Bitcoin plaćanje vrši se implementacijom