Kandidati za Bitkuin Fondaciju govorili o zabrinutosti zbog registracije niskih birača | RS.democraziakmzero.org

Kandidati za Bitkuin Fondaciju govorili o zabrinutosti zbog registracije niskih birača

Kandidati za Bitkuin Fondaciju govorili o zabrinutosti zbog registracije niskih birača

Kandidati u tekućoj Bitcoin Fondacije izborima za popunjavanje dva upražnjena odbor direktorske pozicije su izrazili zabrinutost zbog niske izlaznosti birača.

Kandidat Džim Harper iz Cato Instituta, i bivši globalnog zastupnika politike za fondaciju, je istakao da su samo 364of na organizacijata oko 2.728 članova registrovani da glasaju - oko 13% (ova cifra je revidirana-pogledajte u nastavku). To je delom zbog zahtevom Bitcoin Fondacije da su članovi moraju da potvrđuju svoju nameru da glasaju pre nego što postane pravo, tvrdi on.

364 figura znači da je minimalni prag za glasače će biti ispunjeni ako 183 od tih glasačkih listića zapravo cast, prema Bitcoin Fondacije izborna komisija stolici Brajan Goss. Dosadašnji electionin 2013 video 359 od 713 upisanih birača.

Svi oni koji su postali članovi pre 7. Februara imaju pravo da glasaju. Uslov potvrda, prema fondacije, je da se osigura taj minimum, ili kvorum, mogu biti ispunjeni od članova koji su aktivno angažovani.

Prethodni izbori neophodni volonter osoblje provesti sate komunikaciji sa pojedinim članovima da podstakne glasanje. Naime, ovo nije glavni organizacija prvi put da Bitcoin-a je struggledto ispuni ovaj minimalan broj glasača.

Kanali komunikacije

Kandidati poput Harper, koji su pustili od strane foundationin nedavno organizacionu pivot, tvrdi temelj mogla da učini više da informišu glasače na izborima.

Harper said:

"Ako pogledate fondacije blogu, došlo je jedva špijunka o izborima. Ništa od sredine decembra. Nemam svaki primerak" Bits & Bites'membership elektronske pošte, ali ono što se sećate je informacija izbori ispala ispod preloma ".

Kolega kandidat Brus Fentone takođe izrazio svoju zabrinutost na niskoj izlaznosti sa post na Reddit, izražavajući slične zabrinutosti po pisanju:

"Zahtev za aktivaciju naloga nije objavio na naslovnoj strani Bitcoin Foundation (niti je izbor se!) Ili na Reddit ili Bitcoin Talk, dva najpopularnijih industrija izvora vesti."

Fentone je na umu da su najave su samo na oglasnoj tabli Bitcoin Fondacije i na e-mail kampanji, a oba je predložio uradio malo da se poveća vidljivost.

Ovi uslovi znači da čak i neki stoje kandidati nisu imali pravo glasa, dodao je on. Oba Fentone i Harper rekao da su dobili više pritužbi od ostalih članova Bitcoin Fondacije o izborima i procesa podobnosti.

Problem nije toliko izbora sam postupak, rekao je Fenton ali način na koji je dostavljen članovima.

Napori

Obraćajući se CoinDesk, Bitcoin Fondacija direktor komunikacija i poslovnog razvoja Jinioung Lee Englund govorio protiv kritičara organizacije, tvrdeći da je svaki napor učinjen da bi članovi informisan.

Fondacija je izdala zvanično saopštenje o raspravi, navodeći:

"Mi se trudimo da direktno komunicira sa našim članstvom u pokušaju da spam naše članove Verujemo nedeljni e vodi do izbora u pored jedne specifične email o potvrdi članstva, pored forumu i blogu je dovoljno obaveštenja.. "

Na kraju krajeva, izjava zaključio je temelj može da pruži informacije i uputstva, ali je na pojedinim članovima da odluče da li žele da se uključe u proces.

Nekoliko commentsin Reddit nit Fenton je podržao ovaj stav, rekavši da iako komunikacija možda nije bio savršen, da je na članovima da ostanu angažovani.

Veći deo tehnološkog procesa izbori su se upravlja Goss, radiolog koji radi za fondaciju u dobrovoljnom kapaciteta. Njegov zadatak je bio da dizajnira sistem koji prilagođava različitim stepenima članova angažovanja istovremeno osiguravajući rezultat je legitimno.

Neki članovi su takođe tvrdili da su upoznati sa novog procesa, ali nisu mogli da potvrde ili glasaju zbog problema sa bilo kojim se potvrđuje ili glasanje. Fondacija je izrazio zabrinutost zbog toga i poslali threadon svom forumu za birače da registruju svoje probleme.

Šalju poruke za članove

Postoji 13 kandidata runningin izbore, koji će trajati do 19. Februara. Takođe je održavala 'izbori Update' blog, sa najnovijim poruku postedon 19. Decembra.

CoinDesk može da potvrdi da su četiri odvojene e-pošte pod nazivom "Potvrda Iour Membership da glasa na izborima" su poslati u sadašnjim članovima Bitcoin fondacije u prvoj nedelji februara objašnjava proces aktivacije, kao i forum i blog postson temeljca sajt.

Pored toga, izdanje Bits & Bitesnevsletter organizacije obavlja iste instrukcije za glasanje - iako kao što je naznačeno Harper obaveštenje bila četvrta stavka u toj poruci.

Potvrđujući 'aktivan' članstvo značilo poseti pageand članstva Fondacija je u skladu sa uputstvima za izbore.

Povećanje učešća

Fondacija je nastala na demokratskom modelu gdje bi izbori voditi svoj pravac, rekao je Harper. Njegova platforma uključuje plan za veće angažovanje članova i učešće.

Harper said:

"Sviđa mi se model, iako sam prepoznati svoje izazove. Ako budem izabran, ja mislim da apsolutno temelj mora ponovo naći svoje korene članstvu. Mi plan da ponovi svoju rizici-na-Bitcoin studiju, glasanje je članstvo na pretnje uspeha Bitcoin je , je samo jedan deo toga. "

Dok se ne slaže sa kolegom kandidata Codi Vilson plan da raspusti potpuno temelj Harper je da mu je "više nego ranije", koji radikalna promena je neophodno da se izgradi angažovanje i poverenje. On podržava je "resetovanje" i vrati u većoj ulozi Bitcoin Fondacije u politici i informisanje, koji je ostaviti po strani u korist razvoja Bitcoin Core nakon departureof bivšeg izvršnog direktora Džon Matonis.

Gos takođe izrazili želju za efikasnijim sistemima ide napred. Dok ne količina internet poruka i mejlova je garantovano da dostigne 100% publike, rekao je on, Fondacija je radila da komunicira sa pojedincima unutar i izvan "internet kulture" i njihovih različitih kanala.

On je takođe pozvao ljude da se setim kulturu otvorenog koda koji je vođen Bitcoin od 2009. Godine, i dobrovoljno svoje napore ako je potrebno. Ta kultura podstiče ljude da postavljaju pitanja putem odgovarajućih kanala, kao i da rade zajedno da ih popravi.

AŽURIRANjE

16. Nov,, 20:20 GMT) The Bitcoin Fondacija je potvrdila da je njen ukupno članstvo datoteka je 1.523 - koji obuhvata 886 godišnje-obnavlja članova i 637 članova Lifetime, što znači 23,9% su potvrdili članstvo da glasaju. Jim Harper brojka od 2.728 je zasnovana na proceni, a bili su i članovi koji nisu držali do godišnju članarinu i koji su na taj način nepodobnim da glasaju.

Bitcoin FoundationElectionsJim Harper

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitkain regulatorni pregled: glasine, sudski predmeti i vreme poreza

Post Bitcoin

Australijski pravnici, grupacije Bitcoin pozivaju na jasnoću o regulativi

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Politički spin i kidnapovani podaci

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Mt Gok ponovo izbacuje

Post Bitcoin

Singapur sjaji kao prodavci Bitcoin Bullion-a

Post Bitcoin

Bitcoin: Novi vodovod za finansijske usluge

Post Bitcoin

Bitcoin ETF-ovi predlogi povučeni nakon SEC Pushback-a

Post Bitcoin

Severnoamerička bitkoinska konferencija za hit Majami 25. januara

Post Bitcoin

Bitcoin verzija 0.9.0 donosi ispravke ispravnosti transakcije

Post Bitcoin

BitLicense Comments Close vith Final Input from Circle, BitPai

Post Bitcoin

Ponuđač plaćanja Bitrefill radi uspešno testiranje gromobranskih transakcija

Post Bitcoin

Najbolji pioniri trgovaca bitkoina ove godine u stvarnom svijetu