Hoće li Florida zakona o pranju novca primijeniti na Bitcoin? | RS.democraziakmzero.org

Hoće li Florida zakona o pranju novca primijeniti na Bitcoin?

Hoće li Florida zakona o pranju novca primijeniti na Bitcoin?

Advokati za njih dvojice nedavno uhapšenih u Majamiju za angažovanje u "suviše velike" Bitcoin transakcija su claimingthat muškom akcije bili legalni, jer državni zakon pokriva samo novac izdat od strane SAD ili nekoj drugoj zemlji.

Mnogi u Bitcoin zajednici se nadaju da je taj argument uverljiv, vidi zakone o pranju novca kao pokušaj da se reguliše thoughtcrime u finansijama. Drugi takođe tvrde da građani trenutno ne duguju državi Florida bilo kakvu objašnjenje zašto žele da kupe ili prodaju Bitcoin.

Sting rad

U onome što može biti prvostepeni građana koji se tereti po državnom zakonu za kupovinu ili prodaju Bitcoin, Paskal Rid, 29, i Mišel Avenir Espinoza 30, optuženi su za 6. Februarivith pranja novca i angažovanje u nelicenciranog novca servisiranja poslu.

Njih dvojica su kontaktirao civilu koji su tražili da razmenjuju $ 30.000 dolara svaki za Bitcoin, iznos koji krši zakone države je pranje novca.

Ti zakoni čini razmenu iznad 10.000 $ ilegalna bez pružanja informacija vladi. Država je takođe zabranjuje česte nelicencirane transakcije preko 300 $, ali manje od $ 20,000 u bilo kom periodu od 12 meseci.

Međutim, Reid je advokat Ron Lovi, tvrdi da je "jezik Florida statuta isključuje i nikada nije cilj da pokrije bitcoins."

Čini se da je, uprkos tome, civilu policajci bili obavljaju boli koje su usmerene na mrežastih "pojedince koji se bave visokim obimom Bitcoin aktivnosti," u skladu toMiami-Dejd državnog tužioca Katarine Fernandez RUNDLE.

Suprotstavljene stavove

Kancelarija claimsthat tužioca "bitcoins se često vidi kao savršene sredstva pranja prljavog novca ili za kupovinu i prodaju ilegalnih dobara, kao što su droga ili ukradeni informacije kreditne kartice."

Bitcoin je daleko od idealnog, ili čak naročito popularne, način za pranje novca, međutim.

Katarina Mangu-Vord notedfor online magazin Slate: "O 8 $ milijarde dolara transakcija su sprovedeni u Bitcoin od oktobra 2012. Do oktobra 2013. Tokom 2012. Godine, Bank of America obrađuje $ 244.4 milijardi u bankovnih transfera i PaiPal obrađuju 145 milijardi $."

Ona je sažeo:

"Bitcoin sena jednostavno nije dovoljno velika ili dovoljno neuredan da bude koristan mesto za pranje novca odmah bolju opciju:.. Gotovinske-teške poslove, kao što su kazina ili - Da - mašine za pranje veša"

"Visok nivo međunarodni kriminalci imaju ne-a-veliki gravitira-to-peer-to-peer criptocurrenci, kao što su Bitcoin", rekao je tajna služba specijalni agent Edvard Loveri. Dodavanje:

"Umesto toga, oni vole 'centralizovano digitalnu valutu", koja se bazira negde sa gubitnik propisima i Lazier izvršenja. "

Portparol kancelarije Miami-Dade Državno odvjetništvo, rekao je Bloombergin nedavno email korespodenciju, "Kao tužilaca, što uživaju u prilici da pomogne definiše zakon u vezi sa ovim potencijalno važnoj oblasti."

S obzirom da su zakoni pranja novca su uglavnom beskorisni, nejednako appliedand veoma costlito u skladu sa, mnogi se nadaju da Srbija neće definisati zakone tako da se odnosi Bitcoin.

Laslo Halasi / Shutterstock.com

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitkainska fondacija traži od suda da odbaci lokalni punkt bita za Florida

Post Bitcoin

Sledeća verzija Bitcoin Core verzije za uključivanje pametnijih transakcija

Post Bitcoin

Unutar Bitkuin Vaulta: Može li tehnički blokirati blok hakera za dobro?

Post Bitcoin

Floor Found? jak Volumes Push Bitcoin iznad $ 8K

Post Bitcoin

CME, CBOE će započeti trgovanje berzama Bitcoin

Post Bitcoin

Kriptograf nazvan po Harenjem Potterovom Arhenhamu pomaže rešavanju bitkoinovih najvećih problema

Post Bitcoin

Olivier Janssens i Jim Harper su proglasili odbor za osnivanje Bitcoina

Post Bitcoin

Cripto Correction: Bitcoin i Ether Dive kao tržište sheds $ 13 milijardi

Post Bitcoin

Državni finansijski regulator NI izdaje subpoenima bitcoin kompanijama

Post Bitcoin

Bitcoin.org upozorava na napade u susret budućem izdanju Bitcoin softvera

Post Bitcoin

Holandski umetnik zaradio 10,000 € u BTC-u tokom Bitcoin2014

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija poziva na pristup istraživanjima iza BitLicense