Glasine ili ne: Goldman trgovanje bi promijenio Bitcoin | RS.democraziakmzero.org

Glasine ili ne: Goldman trgovanje bi promijenio Bitcoin

Glasine ili ne: Goldman trgovanje bi promijenio Bitcoin

Noel Acheson je veteran 10-godišnje analize preduzeća, korporativne finansije i upravljanje fondovima, i član tima proizvoda CoinDesk je.

Sledeći članak je prvobitno pojavio u CoinDesk Veekli, prilagođeni-kustos nevsletterdelivered svake nedelje, isključivo našim korisnicima.

Dok je Džejmi Dimon mogu biti uvereni Bitcoin je prevara, izgleda da je konkurencija ima drugačije mišljenje.

Ranije prošle sedmice, Vall Street Journal ona glasine da Goldman Saks razmatra da sastavi novu trgovanja odeću za criptocurrencies. Njen direktor, Lojd Blankfein, kasnije tveetedthat je bio neodlučan na Bitcoin kao valuta, spretno zaobilazeći problem. Naravno, nije potrebno da se "veruje" u Bitcoin priču da se vidi da li je novac koji se donose se trguje (i Goldman Sachs researchcovers Bitcoin kao sredstvo).

Ako je to tačno, međutim, to je više nego samo još jedan primer Volstritu i Bitcoin približava. Pre svega, Goldman Saks ne bi bila sama u stavljanju finansijske težinu iza Bitcoin.

Vernost investicije radi na projektima Bitcoin u vezi već neko vreme kroz svoje R & D ruke Fideliti Labs, nedavno otkrivanja partnerstvo sa Coinbase kako bi se omogućilo nosiocima računa da prate svoje criptocurrenci holdingsalongside više tradicionalnih sredstava.

Ipak, to bi bio prvi Vall Street zasnovan institucionalni trgovanje sto za sredstvo.

U izveštaju se ne stres koji Goldman može eventualno prenesu na projektu. Ipak, čak i ako se to desi, to je pokazatelj porasta prihvatanja u više instance finansija da bitcoinis ne idu dalje, i da postoji novac da se napravi.

Šta više, strategija se uklapa u reputacijom Goldman kao agresivne trgovci traže visokog rizika, visoke povratak promet - više nego radi svoj nedavni pohod na stanovništvom.

I sa tržišnim nestabilnostima na na pet godina niske (prema vodeći indeks), logično je da će investicija banka tražiti novu priliku da ofset nedavne slump- prihode K2 trgovanja su dole 40 odsto iz godine u godinu.

Će pratiti ostale Vall Street divovi? Verovatno. Prošle nedelje direktor Morgan Stanlei je naveo da Bitcoin je "više nego prolazna moda."

Choppi grafikoni

Ipak, potencijalni uticaj projekta, ako je vodila, da idu dalje krajnjoj liniji Goldman Saks je.

Najznačajnija uticaj će biti na obimu trgovanja Bitcoin je, kao i više institucionalni fondovi sipajte na tržište. Ovo bi moglo značajno push up nestabilnost, što Bitcoin još jednog visokog rizika / visoke povratak imovine nego što je - što bi moglo da privuče što više institucionalnih sredstava rizika traže, produžava haotično ciklus koji bi mogao završiti u suzama.

S druge strane, takođe smo mogli da vidimo odgovarajući porast trgovanje Bitcoin derivata. Ranije ove godine, SAD robne fjučers trgovine Komisija ovlašćena LedgerKsas prvi regulisano Bitcoin ekchange derivata i kliring. A Chicago Board Opcije kurs Očekuje se da će launchbitcoin fjučers ugovora do kraja ove godine.

Uz povećane potražnje za instrumenta zaštite, to je verovatno da će se drugi pojaviti.

Od hedžinga smanjuje potrebu za "Specifični" pozicije (što investitori gube na jednoj poziciji da napravi na drugom), a Više tečni derivati na tržištu mogao delimično miran Bitcoin nestabilnosti.

To takođe može kickstart grudva snega efekat na likvidnost. Jedan od reasonsthe DIK je za kandidaturu rejectingthe Vinklevos braće da pokrenu Bitcoin ETF je ranjivost Bitcoin cene za manipulacije. Snažan rast likvidnosti bi mogao podstaći povoljan pregled situacije.

Novi plan

Konačna, slaba ali ipak zanimljiva efekat može biti pojava Bitcoin kao konkurentnog sredstvo. Mogli smo da vidimo korporativne strategije o Bitcoin usluge kao diferencijacija faktora koji pozicionira finansijske poslove kao napredniji razmišljanja, trgovac-friendli i vrednost vođen od "Old School" kolegama.

Ovo je već počinje da se dešava u bankarskom sektoru. U Japanu, nekoliko velikih finansijskih firmi su uložili inbitcoin razmjene, sa SBI razmišljajući uspostavljanje svoje. I Skandiabanken od Norvaiis pružanje usluga svojih klijenata criptocurrenci. Da investicione banke razmišljaju zvanično postaje uključena je znak ideje proširi na druge oblasti finansija.

Vredi naglašavajući, međutim, da glasine po prirodi su nepotvrđeni, i Goldman Sachs može da odluči da ne ide napred.

Moguće je čak da nisu ni razmišljao o tome uopšte, i da je ta glasina je zlonamerno počeo da se kreće cena Bitcoin. Međutim, strategija ima smisla, a ako Goldman Saks isn'tthinking o tome, to bi trebalo da bude.

Jer ako to ne urade, takmičar će. A ostali će morati da pripremaju za još više od divlje vožnje.

Goldman SachsBitcoinBanking

Slične vesti


Post Bitcoin

Šta trebate znati o objavljivanju Bitcoinove nadolazeće koda

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija postavlja zapis direktno u novu UK kancelariju

Post Bitcoin

6 grafikona koji pokazuju masivni rast bitumena bankomata u 2018. godini

Post Bitcoin

Zašto je Bitcoin bolji za borce kriminala nego kriminalce

Post Bitcoin

Bitcoin ATM Thieves Strike Atlanta Smoke Shop

Post Bitcoin

BitPai, Foodler, Paimium ekecs razgovaraju bitkoin izazovi # Bitcoin2013

Post Bitcoin

Bitcoin Bovl Merchants Pogledajte Techs Big Picture, ali malo prodaje

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija Hires Developer Sergio Lerner za punu bezbednosnu ulogu

Post Bitcoin

Bitcoin pogodio tipping point sa Nev Iork regulatorima

Post Bitcoin

Brock Pierce izabran za predsednika Odbora za Bitcoin Foundation

Post Bitcoin

Povratak iznad 5.500 dolara: Bitcoin Shrugs Off Fork uz cenu Rebound

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija razmišlja o najnovijoj NIDFS pismu