Ekonomisti se bore sa Bitcoinovim narativnim problemom # Bitcoin2013 | RS.democraziakmzero.org

Ekonomisti se bore sa Bitcoinovim narativnim problemom # Bitcoin2013

Ekonomisti se bore sa Bitcoinovim narativnim problemom # Bitcoin2013

Amazon-ov novi "Coins" su imitacija, rekao je ucesnici u sjednici o ekonomiji Bitcoin na Bitcoin 2013conference u San Jose u subotu. I kompanije izdaju svoju valutu samo kao trik da se održi na neutrošenih vrednosti kupaca, rekli su.

Panelisti su razgovarali io takvim pitanjima kao što oporezivanja i niske kamate akademske zajednice u Bitcoin.

Vlade će više pažnje posvetiti Bitcoin kako vreme prolazi, predvideo Joni Assia, direktor investicione mreže socijalne eToro.

"Vlade neće tako lako odustati oporezivanje", rekao je Assia. On očekuje da će građani morati da prijave kupovinu i prodaju bitcoins. On je dodao da ćemo na kraju videti Facebook aplikacije koje pokazuju Bitcoin transakcija, što će učiniti korišćenje digitalnog novca transparentan za regulatora.

Pored Assia, panelisti uključen Tuur Demeester, koji piše biltena MacroTrends finansijske; Petar Surda, programer koji radi na blogu Ekonomiju Bitcoin; i Garrick, Hileman, akademik koji istražuje paralelne i alternativne valute i završava doktorat na London School of Economics.

Slede neki momenti tribini u subotu:

P Urednik: Da li Bitcoin valute ili robe?

O Demeester: Oba.

Surda: Ja bih rekao da je tečnost roba i. Ja bih izbegao reč valutu.

P Urednik: Zašto je Bitcoin nije bio zanimljiviji u akademskom svetu?

O Hileman: Oni počinju da se više pažnje. (Još nekoliko Bitcoin-fokusirani publikacije izlaze, Hileman primetio.) Mnogo akademika su veoma skeptični kada Bitcoin. Ja ne znam da li je na osnovu slepim da ekonomisti često moraju da stvari koje su izvan njihovog pogleda na svet. Bitcoin narativ je toliko važno da li Bitcoin ide da skine ili ne. Postoji problem narativni sada u javnosti sa Bitcoin i to je jedan od velikih izazova.

P Publika član: Potreban je samo jedan momak da uništi veliki zabavu. Imamo veliku stvar ide sa Bitcoin i mislim da je potencijal je neograničen, ali postoji ogroman rizik (od) nacije-države napada. Ako ste imali jedan autoritarni nacionalnu državu sa mnogo tehnoloških kapaciteta (kao što je Kina) koji kaže, "Ne sviđa mi se ovo," i pokrenu napad na 51 odsto, kako bi to biti rešeno?

O Assia: Mislim da je domino efekat. Bitcoin zajednica je ogromna zajednica finansijskih hakera. Oni će identifikovati veoma brzo, napad ovako. Čak i ako je mala zemlja dolazi i počinje da radi rudarske na institucionalnom nivou vlade, ostale zemlje će reći, "Ve''re neće dozvoliti Izrael ili Irska dominiraju eksploataciju. (Isto bi se moglo desiti sa korporacijama, Assia dodao.) Kada neko počne da, to ću učiniti rudarstvo i hashing mnogo teže. Ako se to počne, Bitcoin će leteti na hiljade (u vrednosti) veoma brzo. Upravo će ga legitimiše.

Demeester: Ako je to ono što je rat u budućnosti, ja bih prijaviti za to odmah.

Hileman: Pravo pitanje je zašto to već nije dogodilo.

Surda: Recimo da se ovo dešava i to ne uspe. To bi bio ogroman podsticaj. Napadač mora da bude siguran da može da pobedi, a ako imate više novca (da) ne obezbedi da ćete pobediti.

Bitcoin2013

Slične vesti


Post Bitcoin

Jede bitkuinsku tortu

Post Bitcoin

Zašto je bitkoinsko upravljanje konkurencija (i to je dobra stvar)

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija zapošljava regulatornog eksperta za političku politiku EU

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Ekonomija

Post Bitcoin

Hard Fork pitanje razdvaja programera na Scaling Bitcoin Dai 2

Post Bitcoin

Patrick Murck opisuje novu smernicu za Bitcoin fondaciju

Post Bitcoin

Konkurencija se zagreje na sajmu zaposlenja u Bitcoinu

Post Bitcoin

Bitkoin u Headlines-u: Rolling Vith the Punches

Post Bitcoin

Zašto je Bitcoin bolji za borce kriminala nego kriminalce

Post Bitcoin

Bitcoin je presudan za budućnost slobodnog govora, kažu stručnjaci

Post Bitcoin

BitInstant CEO Čarli Šrem bankama: Želimo da radimo sa vama

Post Bitcoin

Advokati Argue Bitcoin trebaju promijeniti zakone o prenosu novca