EBA: 51% napad ostao je najveći problem Bitkoina | RS.democraziakmzero.org

EBA: 51% napad ostao je najveći problem Bitkoina

EBA: 51% napad ostao je najveći problem Bitkoina

Najveći problem Bitcoin je i dalje pretnja napada od 51%, u skladu sa dr Dirk Haubrich, šef zaštite potrošača i finansijske inovacije u Evropskoj bankarskog autoriteta (EBA).

On je rekao da je njegova glavna briga o rasprostranjenog usvajanja Bitcoin je rizik od napada 51%, gde jedan entitet doprinosi većinu rudarskog hashrate u mreže i, samim tim, stiče potpunu kontrolu mreže i može da manipuliše sa blockchain.

Haubrich je ove komentare u petak na skupu pod nazivom Upravljanje Criptocurrenciesat Univerzitet u Birmingemu u Velikoj Britaniji.

On je rekao da je razgovarao sa brojnim članovima virtuelnog valute sveta pre dve godine i tada je dobio uveravanja većina vlast nikada ne bi palo. Nakon što jeste, ljudi ga je uverio da nije bitno, jer 51% ne bi zloupotrebljavaju sistem.

. "Kao finansijski regulator, ja ne mogu da verujem da sam video toliko stvari dešavaju od finansijskih institucija koje su stvorile finansijsku krizu - i to je delimično ono dovelo do virtuelnih valuta na prvom mestu - tako da ne verujem u tim obećanjima bilo više ", rekao je Haubrich.

Obezbeđivanje integriteta

Haubrich smatra EBA bi se verovatno naći način da razdvojim rudarske bazene da spriječi napad na 51%, ali je nerado idu dole ovaj put. On je rekao da ide protiv filozofskih poreklo virtuelnih valuta i koncepta sistema bez centralizovane kontrole.

Međutim, on je dodao:

"Mi želimo da budemo sigurni da je integritet u virtuelnom valutnom sistemu. Zato želimo da neko bude odgovoran za integritet šeme."

Haubrich je rekao da ne misli da javni organ ili regulator bi trebalo da tu odgovornost. Pre dve godine, Haubrich bi predložio Bitcoin Foundationfor ovu ulogu, ali to nije pogodan sada, s obzirom na njen "opada putanja", rekao je on.

EBA je pristup

EBA proizveo smernice documentin jula 2014. Godine, koji je naveden rizike i potencijalne koristi digitalne valute, kao što Bitcoin.

Haubrich objasnio proces EBA o odlučivanju da li će regulisati nove tehnologije ili drugih dešavanja u platnom prostoru: "Mi proceniti prednosti, definišemo rizike, a zatim tu je i pitanje koje se postavlja - da li treba da se uključe Da li postoji neka vrsta regulatornog okvira potrebno? "

On je priznao da je, u početku, EBA mislio da bi bilo u stanju da "kašika za cipele" criptocurrencies u neki od postojećih direktiva, poput Direktive usluge plaćanja.

"Na taj način ćemo [bi] imati lak popraviti, ali onda smo shvatili da je sveobuhvatniji i poseban regulatorni režim potrebno. Mi kao organ neće želeti da se bave tim sebe, ako je zadatak bio malo manji mi mogao da upravlja, ali je previše ", objasnio Haubrich.

Umesto toga, organ izdao mišljenje, dizajniran da pruži smernice za drugim institucijama Evropske unije, tako da mogu da odluče šta propis, ako ih ima, da stvori. Haubrich said:

"Ovo će potrajati, s obzirom na dužinu vremena je potrebno kuće Evropske komisije parlamenta da zaista razvije nešto -. To bi moglo potrajati nekoliko godina da se ovo ne polete, ako se ikada silazi na zemlju"

Šta god da se desi, EBA je stalo za regulatornog okruženja koje obezbeđuje odgovarajuće zaštite potrošača, a takođe pazeći inovacija može da cveta.

Ekonomske sankcije

Haubrich istakao da, kada EBA je procenu rizika predstavljene od criptocurrencies, bilo je mnogo bilo bi stanju da se bave, ali drugi je izvan nadležnosti ovog organa.

Neki rizici, na primer, spada u političkom domenu, kao što je činjenica criptocurrencies mogu narušiti finansijske sankcije.

"Način na koji finansijske sankcije su nametnute je reći finansijskog posrednika - pružalac usluge banke ili plaćanja - oni ne mogu da prihvate novac od te osobe, ili od ove nadležnosti na tu nadležnost", objasnio je Haubrich.

On je rekao peer-to-peer priroda criptocurrenci transakcija podrazumeva finansijske sankcije ne mogu biti lako sprovesti. Da li su ove sankcije su u pravu ili ne nije za njega da odluči, rekao je on, tako da je odvojiti vlasti da razmotre da li su cene ovaj politički instrument više od potencijalne koristi criptocurrencies sadašnjosti.

"Mi, kao finansijski regulator, nisu izabrani od strane brojem stanovnika. Ja sam izabran i radim na mandat, ne ono što mislim da treba da bude cilj društva", zaključio je on.

51% attacksEBAEuropean Bankarski Autoritet

Slične vesti


Post Bitcoin

Kao Blok raspoznavanja debljine bloka, Bitcoin Scaling Solution ulazi u sledeću fazu

Post Bitcoin

Ispod $ 15K: Bitcoin igra odbranu usred pokreta Beara

Post Bitcoin

Bitkoin: početak nade, zapanjujući udarac i šta su Rimljani učinili

Post Bitcoin

Bitcoin Developers Pen otvorio pismo o skalabilnosti mreže

Post Bitcoin

Zaglavljen na $ 12K: cena Bitcoin-a zahteva brz napredak kako bi sprečio dalje gubitke

Post Bitcoin

Plaćanje ili imovina? Bitkoin Limbo ostavlja trgovce na sredini

Post Bitcoin

Bitcoin ATM Pioneer planira mašine za Singapur, London

Post Bitcoin

Australijska poreska uprava odlaže uslove za Bitcoin

Post Bitcoin

Belgijski regulatori izdaju zajednički upozorenje o buntovanjima

Post Bitcoin

Top 5 SAD-a za Bitcoin bankomate

Post Bitcoin

Aukcija Bitcoins.com Domain Namea prekinuta od strane US Court

Post Bitcoin

BitPai, Foodler, Paimium ekecs razgovaraju bitkoin izazovi # Bitcoin2013