Da li će 2017. završiti Bitkuinovu Veliku debatu o skaliranju? | RS.democraziakmzero.org

Da li će 2017. završiti Bitkuinovu Veliku debatu o skaliranju?

Da li će 2017. završiti Bitkuinovu Veliku debatu o skaliranju?

U ovom CoinDesk 2016 u Revievfeature, CoinDesk saradnik Korin FAIFE recaps dešavanja u najvećoj tehnologije rasprave Bitcoin je.

U ranim danima Bitcoin je, rasprava protokola je gotovo jedina stvar koja je bitna - i 2016, moglo bi se reći, dovela je ovu raspravu nazad u centralnoj bini.

Razlog je bio nastavljen fokus na skalabilnost mreže, tačnije da li blok modifikovanje Bitcoin je sizeis pravi način da se poveća broj transakcija mreža može da procesuiraju.

Važno je napomenuti da se neki, nastavak "debata" nije baš rasprava uopšte.

Kao što se vidi na godišnjem samitu programera ovih uređaja, postoji jaka (ako ne i ogromna) konsenzus da je predlog naziva Odvojeno Svedok je najbolje rešenje - ako to odobri, to će kapacitet skoro duplo Bitcoin je.

Ipak, vokal manjina nastavlja da i dalje protive (delom zbog neslaganja oko "Satoshi vizije" i delimično zbog verovati problema sa Bitcoin Core, njen primarni volonter developer). Kao takav, ovaj argument nad prednostima i nedostacima ovog predloga još nije konačno rešeno.

Dok cena Bitcoin je još jednom againreturned svojim 2013. Into, moglo bi se reći da je samo jedan broj bitno u 2017, procenat rudara koji se slažu da nadogradite na verziju protokola na kojoj je prikazan SegVit nadogradnju.

Napredak razvoja (kao što je mnogo-Hiped Lightning mreže), kao i poslovni modeli mnogih startup, verovatno zavisi od implementacije SegVit je.

U tom kontekstu, 2017 je verovatno da dokažete ključna godina.

Za sada, hajde da pogledamo kako je debata odvijao u 2016., zajedno sa srodnim projektima i ličnosti koje se hrane u nju.

1. Dva tabora formira

Rasprava o veličini bloka i skalabilnost je već sporna u 2015. Godini, ali glavna razlika je da niz predloženih rešenja su na stolu i partizanske linije su manje jasni.

Zatim, u decembru 2015, Blockstream suosnivač i programer Piter Vuille uveo predlog pod nazivom Odvojeno svjedoka, što bi povećalo mreže protok bez menjanja blok veličine promenom načina da su transakcije sačuvane kako bi koristili manje prostora.

Isto tako korisno, programeri tvrdio, bio je da može da se uvede preko mehanizam se zove meku viljušku (što znači da rudari koji su usvojili bi mogao koegzistiraju na mreži sa onima koji nisu).

Kao što se vidi Ethereum ove godine, teško viljuška može da rizikuje razdvajanje ekonomskog netvorkinto dve nespojive verzije. (Protivnici tvrde da je teško viljuška je više demokratski, jer dozvoljava glasanje i mogućnost dva ishoda).

Nakon izlaska Odvojeno svedoka belom papiru, predložena rešenja problema skalabilnosti su praktično nokautiran u dve grupe: one koji su hteli povećanje blok veličine (sa dalju raspravu nad onim što je idealna veličina), a oni koji su želeli da se održi blok veličine uz poboljšanje efikasnosti u drugim oblastima.

Dakle, 2015 valjane u 2016. Sa daleko više polarizovani verziju rasprave nego ranije viđena.

Ovo prvo je napustio Bitcoin Core Developers koji podržavaju rešenje Odvojeno svedoka kodiranje da uradi bolji posao će razjasniti svoju poziciju, sa lansiranjem sajtu, Tvitteru i Slack kanal da se premosti uočenih komunikacije praznine.

U međuvremenu, podrška za alternativni put okupili paru sa izdavanjem Bitcoin Classic u februaru, a prepakivanje od Bitcoin Core softvera koji bi dvostruko maksimalnu veličinu bloka od 1MB 2MB.

Ipak, u skoro isto vreme, još jedna sila blok pojavila u formi konzorcijuma rudara i razmene koji su rekli da neće podržati svaki predlog koji dovodi do teškog viljuškom mreže, bacanje sumnje u održivost se Bitcoin Classic sa teren.

2. Bitcoin Intel Core napreduje

Prema sredine tačke godine, grupa od oko 20 saradnika do Bitcoin Core kod sastali su se u Zurichto pregledali Odvojeno svedoka kod.

Održana krajem maja, na sastanku doneo je distribuirano grupu programera zajedno da razgovara sama kod i šire pitanja strategije i komunikacije za Iskorak koda.

Nedugo nakon toga, Bitcoin Core Developers spojio odvojenog svedoka codeinto master grane Bitcoin bazu kodova, omogućavajući novi krug testiranja koda na Bitcoin testnet.

Sa zamah čvrsto iza njih u ovoj fazi, a nakon još nekoliko meseci testiranja jezgro, programeri najavio je da će verzija 0.13.0 od Bitcoin Core softvera uključuju SegVit kod, doduše u stanju pre aktivacije da bi se izazvao sa nakon ažuriranja. Verzija takođe uključeni brže blok releja na mreži, između ostalih tehničkih ispravki.

U međuvremenu, u julu, takođe je najavio nadogradnju na blok relej strukture Bitcoin mreže.

Projekat je došlo do poboljšanja u Bitcoin Relai mreže, sistem razvijen da poveća brzinu kojom je blok podataka koje propagiraju među Bitcoin rudara i na taj način smanjiti učestalost bez roditelja blokova.

Kada je Bitcoin relej mreža počeo da "pokazuje svoje godine", Bitcoin developer i Blockstream suosnivač Met ​​Corallo dizajn svog naslednika - Brzi Internet Bitcoin Relai motor, koristeći UDP protokol umesto TCP, omogućavajući čak i brži prenos podataka između čvorova.

3. Prepone levo da pređete

Čak i posle koraka progresa vide od strane Bitcoin Core tima, poslednjih meseci u godini bili su da se dokaže da je konsenzus i dalje dokazuje da se jako borio.

Jedan od tih prepreka je u obliku ViaBTC i Bitcoin.com vlasnik Roger Ver, dva uticajna protivnika do Bitcoin Core putokaz, obojica imaju udeo u rudarskom mreži Protokola je.

Krajem oktobra, ViaBTC prebacio iz upotrebe Bitcoin Core za Bitcoin Neograničeno, rival softver klijent podržana Ver koja ne uključuje podršku za Odvojene svedoka. Umesto toga, bavi problem skaliranja uvođenjem konfigurabilan maksimalnu veličinu bloka koji može biti definisan pojedinačnim rudara.

(Za lako svarljive objašnjenje kako se to radi, pogledajte Peter Rizun je post o tome kako samo Bitcoin Neograničeno čvora bavi velikim blokovima).

S obzirom da Odvojeno svedok treba da bude podržana od strane 95% od hashing moći mreže u cilju da se usvoji, bilo rudarstvo bazen komandovanje 5% od heairanje vlasti ili više može efikasno da blokira proces, ostavljajući napredak ka prilagodljivosti u pat poziciji.

Ovo je više ili manje, gde nas kraj godine ostavlja: ​​uz široku podršku za Odvojene svedoka, ali mali i vokalnog manjine protivnika drži protiv njega.

U vreme pisanja, preko 50% od Bitcoin čvorova se radi o 0.13.0 ili 0.13.1 softver SegVit-kompatibilan prema Bitnodes, ali preko 7% od čvorova se radi neku verziju Bitcoin Unlimited - dovoljno veliki udeo u rudarstvu moć da mreža možda neće moći da se prebacite.

Međutim, čak i sa skalama tako teško ponderisane prema Bitcoin Core, priča je daleko od kraja.

Ako i kada mreža donosi segregiranog svedoka, povećanje 1.8k u obim transakcija može kupiti samo konačan iznos vremena pre nego poznate ograničenja počnu da resurface. Iako bi se moglo tvrditi da je održavanje veštačkog kapu mogao da natera inovacije u drugim oblastima, većina (ako ne i svi) programeri veruju da veličina bloka će jednog dana morati da raste.

Imajući ovo u vidu, u 2017. I šire, čini se sigurno da će se "veličina bloka debata" nastaviti.

Slične vesti


Post Bitcoin

10 Fizički Bitkoini: Dobar, Loš i Ružan

Post Bitcoin

Dečja humanitarna organizacija iz Bocvane pokreće Bitcoin Appeal

Post Bitcoin

Kratkoročni vrh? Bitcoin cena traži pravljenje na Choppi Charts

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Media Ga-Ga za Goldman Sachs

Post Bitcoin

Agora Commodities izveštava 10 miliona dolara u prodaji bitkoina

Post Bitcoin

Slov Ascent? Bitcoin Cene se penju prema $ 4.500 na slabe količine

Post Bitcoin

Debata o crnoj listi: kada je OK da se šalju sa Bitcoinovim kodom?

Post Bitcoin

Advokati Argue Bitcoin trebaju promijeniti zakone o prenosu novca

Post Bitcoin

Bitcoin cena Skirockets kao zaključak senat za saslušanje

Post Bitcoin

Blockstream CEO: Bitcoin Stvaranje toksičnog okruženja za programera

Post Bitcoin

Bitcoin.de registruje sa nemačkim finansijskim regulatorom BaFin

Post Bitcoin

100 Holandskih Merchantsa da primaju bitkoinske terminale u izdavaču