Bitcoinova mreža za munje preduzima veliki korak ka interoperabilnosti | RS.democraziakmzero.org

Bitcoinova mreža za munje preduzima veliki korak ka interoperabilnosti

Bitcoinova mreža za munje preduzima veliki korak ka interoperabilnosti

Razvoj ključa Bitcoin skaliranje rešenje je fragmentiran do sada - ali da bi uskoro promeniti.

Glavni programeri iza Bitcoin Lightning mreže sastali su se prošle nedelje u Milanu da se utvrdi kako rad na Micropaiment sloj će napredovati i kako će se raznovrsni napori su u toku budu standardizovani. U ukupno, predstavnici šest projekata prisustvovali, sa onima koji su uključeni nazivajući je "vrhunac" o naporima koje su se desile od ova tehnologija je prvi predložio u 2015.

Prema rečima organizatora, ideja iza sastanka je bio da se dizajnira pravila za svaku implementaciju da to sledi da su trenutno fragmentirane projekti (od kojih je najmanje osam nakon sopstvene konstrukcije) može na kraju biti interoperabilna.

Pre sastanka, Munja Labsco-osnivač Elizabet Štark rekao slobodi grupa je u velikoj meri sinhronizuje se preko niza dvonedeljnim telefonskih poziva i preko tehničkog raspravu o mailing listi Munja Netvork.

Stark rekao CoinDesk:

"Bez odgovarajućih detaljnih razgovora ne može biti nekompatibilnosti i različite ideje. Želimo da svi implementacije da razgovaraju jedni s drugima i da rade jedni sa drugima."

Ostali učesnici dali detalje o tome kako će informacija biti deljena kao rad napreduje, sa nekim sugerišu ranim verzijama Lightning bi mogao biti spreman za upotrebu od strane kraja godine.

Na primer, Blockstream jezgro tehnologije inženjer Kristian Decker, ukazao da se oseća uveren razvoj sada može da nastavi ka svojim ciljevima kao rezultat sastanka.

"Uspeli smo da utvrditi sve detalje potrebne za interoperabilnost. Ovim se završava početnu istraživačkog fazu i sada možemo da idemo napred kombinujući sve naučene lekcije", rekao je on.

Visoko očekivani gornji sloj za Bitcoin mreža je dizajnirana da poveća kapacitete transakcija i brzinu (otuda "munja") na način koji programeri kažu sledi Bitcoin originalnu vrednost koju (digitalni valutu koja ne zahteva od korisnika da se oslanjaju na posrednike).

Naširoko smatra metod kojim će bitcoin skalirati bez povećanja propusnog svog blockchain, the Lightning Mreža je takođe bio criticizedbi onih koji podržavaju on-lanca metode skaliranje.

Odluke

Opisano u dužini u blogu, grupa je nekoliko odluka o protokolu kompatibilnosti (što Munja mreža arhitekta Josif Pun naziva "kritični jezgro protokol") i na kraju odlučili kako svaka implementacija treba raditi u budućnosti.

Specifikacije uključuju "suštinski zadatak protokol," koji će odrediti kako Micropaiment kanala između dva korisnika se ažuriraju. (: The Lightning mreža zavisi kriptografskih metoda tzv heširanu TimeLock ugovora (HTLCs), koji osigurava plaćanje na mreži ne može biti ukraden od strane posrednika).

Jedan specifikacija odluka je bila da se uključi u dve faze HTLC šemu predložila Mats Jerratsch, koji radi na Blockchain je Thunderimplementation.

Ova grupa je takođe razgovarali specifikacije za osnovnu protokola rutiranja za to kako će isplata na kraju hop preko mreže, i nekoliko drugih detalja implementacije.

To uključuje format za kodiranje i komunikaciju između čvorova za privatnost i format za outsourcing kako će kanali se pratiti prevare, tako da ova odgovornost ne padne korisnicima.

Progress napred

Do sada, grupa planira da traži povratne informacije od ostatka Bitcoin zajednice pre završetka specifikacije i testiranje kompatibilnost implementacije u narednim nedeljama.

"Za mene lično je činjenica da svi timovi došli do sličnih zaključaka i rešenja je znak da smo na pravom putu. Sada nastavljamo da radimo na pisanju zajedničku specifikaciju i prilagođavanje implementacije u toj specifikaciji," rekao je Deker.

Drugde, predstavnici izrazili su ideju ova ispravka je znak da rade na više naprednih tehnologija Bitcoin i dalje više napred.

Valeri Vavilova, direktor Bitfuri grupe, na primer, bio je stalo da navede napredak postignut od strane uvećanja Bitcoin događaj u celini, koji je i veći broj tehnoloških predlozima i kritikovati i služio kao mesto okupljanja za diskusiju Lightning.

Vavilova rekao CoinDesk:

"Mislimo da je događaj u Milanu je važan korak napred za globalno usvajanje Bitcoin i blockchain, za našu zajednicu i za sve u svemu Munja mreže."

ScalabilitiLightning NetvorkScaling Bitcoin

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitcoin u 2017. godini: Hedge za devalvaciju valuta za nove tržišta

Post Bitcoin

SEC traži komentar na CBOE Bitcoin ETF Filings

Post Bitcoin

Bitkainska fondacija formira komisije za pravnu zaštitu i regulaciju

Post Bitcoin

Bitcoin verzija 0.9.0 donosi ispravke ispravnosti transakcije

Post Bitcoin

Bitcoin je proglašen za neuspeh kada se mediji izbacuju preko Mike Hearn Ekita

Post Bitcoin

Bitkainska fondacija objavljuje odgovor da prestaje i odustane od upozorenja

Post Bitcoin

Posle meseci testova, velika ponuda za merenje Bitcoin-a se približava

Post Bitcoin

Bitcoin 2018 da povuče 1.000, a Vinklevii, u San Jose ovog vikenda

Post Bitcoin

Bitcoin i regulativa: lekcije iz ranih dana Skipe-a

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Mt Gok ponovo izbacuje

Post Bitcoin

Kako bitkoin promjenjuje sve

Post Bitcoin

Bitcoin mreža se oporavlja od DDoS napada