Bitcoin.de registruje sa nemačkim finansijskim regulatorom BaFin | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin.de registruje sa nemačkim finansijskim regulatorom BaFin

Bitcoin.de registruje sa nemačkim finansijskim regulatorom BaFin

Bitcoin Deutschland GMBH je dobio potvrdu da je od 7. Avgusta, biće registrovana sa BaFin, Federalne finansijskom nadzornom organu Nemačke.

Kompanija posluje bitcoin.de, pijacu gde ljudi mogu da razmenjuju fiat valute za bitcoins (i obrnuto) sa međusobno. Bitcoin.de ima dogovor sa Fidor bankom, što znači da ima dozvolu da radi kao "finansijskog posrednika", dok Fidor banka snosi odgovornost za poslovanje bitcoin.de je.

Stefan Grejner, od Ksenion pravne, rekao je: "Ovaj aranžman, kao što je, ništa posebno i hiljade takozvanih" nezavisnih "finansijskih posrednika u Nemačkoj rade pod istim modelom (kao 'vezanih agenti") Jedini Posebna pogodnost u. Odnos između bitcoin.de i Fidor banke je da "finansijske usluge" su nude se odnose na bitcoins. "

On je rekao da, prema njegovim saznanjima, ni bitcoin.de ni Fidor Banka je razmena fiat valute za same bitcoins. Imajući ovo u vidu, čini se bitcoin.de "ne treba više da brinu da će njegovi bankovni računi ili bankovne račune svojim klijentima da se ugasi odjednom".

"Poslovni model Bitcoin.de je prilično specifičan Zato verujem da su posledice registraciju sa BaFin za druge Bitcoin preduzeća u Nemačkoj ili u drugim delovima treba da bude minimalna.", Dodao je Grejner.

On je rekao da je obećao da BaFin je zapravo prihvatio finansijsku uslugu koja se odnosi na bitcoins umesto uzimanja prohibitivno akcije, ali ne verujem da će Nemačka postati prvi u potpunosti Bitcoin-prijateljski narod na svetu.

"Nemačka ima urođenu sklonost da preko-regulišu Međutim, sa krizom skrivene evra u pozadini i sve većeg start-up scene, prvenstveno u Berlinu, možda -. Nadajmo - Nemačka će postati malo više eksperimentalni", dodao je Grejner.

Dokument je prvobitno objavila BaFin 20. Decembra 2011. Godine, ali ažuriran 19. Jula ove godine, jasno se navodi da bitcoins su "jedinice računa" i stoga se može klasifikovati kao "finansijske instrumente". To, u principu, znači da bilo koji propis koji se odnosi na finansijske instrumente se primenjuje na Bitcoin.

GermaniBitcoin.deBitcoin Deutschland GMBH

Slične vesti


Post Bitcoin

SEC traži komentar na CBOE Bitcoin ETF Filings

Post Bitcoin

Bitcoin u Headlines-u: Kingpins i Dark Veb Markets

Post Bitcoin

Miami 2018: poslednji dani bitkoinog divljeg zapada

Post Bitcoin

BitFlier podiže 1,1 miliona dolara od prvog japanskog investitora Bitcoina

Post Bitcoin

Bitcoin pogodio tipping point sa Nev Iork regulatorima

Post Bitcoin

Bitcoin Core otvara vrata izvan finansiranja sa programom sponzorstva

Post Bitcoin

ATM i fizički interfejs bitke za bitkoin

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija Fondacija radi bitkoin novčanik Coinpunk

Post Bitcoin

Članovi Fondacije bitkoina izlaze iza izbornih kontroverzi

Post Bitcoin

6 Top Responses od britanskog Fondacije Bitka Patrick Murcks Reddit AMA

Post Bitcoin

Bitcoin u naslovima: 21 Inc Hits Media Jackpot

Post Bitcoin

Bitcoin je presudan za budućnost slobodnog govora, kažu stručnjaci