Bitcoin Classic objavljuje kod koji bi mogao udvostručiti veličinu bloka Bitcoina | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin Classic objavljuje kod koji bi mogao udvostručiti veličinu bloka Bitcoina

Bitcoin Classic objavljuje kod koji bi mogao udvostručiti veličinu bloka Bitcoina

Prvo izdanje za alternativnu realizaciju Bitcoin da će udvostručiti kapacitete transakcija je objavljen.

Danas, Bitcoin korisnici pokrenuti ili se oslanja na verzijama Bitcoin Core, potomak originalnog Bitcoin softver razvijen od strane svog pseudonimom kreatora Satoši Nakamoto. Ipak, u toku debata o tome kako da se poveća kapacitet je otvorio vrata za druge implementacije Bitcoin da dobije značaj, kao što je ranije pokazano u usponu i kasnijeg pada Bitcoin KST.

Oslobađanje Bitcoin Classic, koja predstavlja prepakivanja najnovije Bitcoin Core softvera sa podrškom za veće blokove, ukazuje na to šta bi mogao možda biti nova faza u debati da li i kako da smanji sposobnost transakciju Bitcoin mreže. Sledi oslobađanje drugog beta verzije prošle nedelje.

Za više od godinu dana, članovi razvojnog Bitcoin zajednice, korisnici i poslovni interesi su angažovani u širokom i često gorke rasprave o veličini bloka.

Najnoviji predlog, u obliku Bitcoin Classic, povećalo bi maksimalnu veličinu transakcije blokova iz 1 megabajta (MB) granice sa kapom od 2 MB. Ako je aktivirano, novi softver će predstavljati rascep u Bitcoin mreži, svaki sa svojim divergentnih istoriju transakcija posle tačke neslaganja.

Budući da je otkriven prošlog meseca, Bitcoin Classic je privukao i pristalice i klevetnika koji, u zavisnosti od njihove tačke gledišta, kažu da predstavlja ili sledeću fazu razvoja Bitcoin ili pretnju samim svojim postojanjem.

Do sada je predlog, koji je efikasno podijeliti postojeći istoriju Bitcoin transakcija u dva (jedan sa 2 MB bloka i jedan sa 1 MB blokovima), je dobila značajnu podršku od startup koji rade u Bitcoin prostoru, kao i broj Bitcoin rudara.

Diskusije o predlogu, kao i šire pitanje da li će povećanje kapaciteta transakcije na Bitcoin mreži, da bjesnio na društvenim medijima nedeljama. Debata je praktično podeljena aktivnu Reddit zajednicu Bitcoin je intvo, i dalje debata je došlo na Tvitter kao i pojedinačne Slaba kanale posvećene Core i Classic.

Šta sledi?

Sada kada Bitcoin Classic je pušten, ostaje jedno pitanje: Da li će zaista biti usvojen?

Preliminarni podaci pokazuju da je broj čvorova radi Bitcoin Classic je u porastu. Prema čvor podataka sajt Coin.Dance, postoji više od 500 čvorova koji koriste softver na vreme za novinare, u poređenju sa oko 4.100 radi Bitcoin Core.

Ipak, za softver za 'Activate', kod zahteva da se poslednja 751 od 1000 blokira miniran da je podrška 2 MB blokova. Kada se to desi, period od 28 dana će početi u kome bi operateri čvorova i rudari treba da zameni svoj softver kako bi bio kompatibilan sa Bitcoin Classic jednom od većih blokova početak je obrada.

Na današnjoj konferenciji poziv domaćin Bitcoin usluge pokretanje Coinbase, koja se obavezala da podržava rad Bitcoin Classic čvorova, originalni Bitcoin Intel Core održava Gevin Andresen je rekao da očekuje rudari koji ne odmah podržavaju Classic će brzo preći na to što predviđenom podršku rampe do.

"Kada dođete do 75% rudara, preostalih 25% hajde vrlo, vrlo brzo", rekao je on. "Uradili smo these.not upravo ovu vrstu nadogradnje, ali smo uradili slične vrste nadogradnje u prošlosti, tako da ne znam šta je verovatno da se desi. I tako jednom rudara videti da su svi ostali rudari ide u određena pravac, oni imaju neverovatno jak motiv da prate. "

Ubuduće, usvajanje zavisi od većine operatera čvorova i rudara prelaze u korak da se otrgne od postojeće mreže. Do danas, nove verzije softvera Bitcoin je izbacio preko dobrovoljnih mekih viljuške.

Bitcoin classic tim, koji se ubraja među svojim članovima programeri Andresen i generalni Blok Džef Garzik, rekao je da očekuje da se oslobodi drugu verziju zasnovanu na Bitcoin Core 0.12 u narednih nekoliko nedelja.

Sa puštanjem dolazi ažuriranu listu programera i saradnika. Pored Andresen i Garzik, programeri uključuju Pedro Pinheiro, Tom Zander i Jon Rumion.

Džonatan Toomim, koji je naveden na vrhu liste programera na ranije versionsof za Bitcoin Classic sajtu, sada je naveden kao "spoljni savetnik" zajedno sa Ledgereditor Peter Rizun.

Bivši član Bitcoin Fondacija odbora Olivije Jansseni je naveden kao "posrednik", i rekao Završni hash tehnički direktor Maršal Dugo je da pruža podršku na rudarskom strane, iako je njegovo ime prethodno uklonjena iz Bitcoin Classic sajtu.

Debata u nastavi

Pristalice povećanja blok veličine kažu da je podsticaj kapacitet potreban u bliskoj budućnosti da se napravi prostor za više transakcija i stave van onoga što zovu nedopustivo visoke naknade za transakciju.

Oni podržavaju Bitcoin Classic kaže da konkurencija među implementacije Bitcoin je potrebno kako bi se podstakao razvoj i stvori veći stepen izbora za korisnike.

Protivnici kažu da su izmene predložene su prebrzo i previše rizično, s obzirom na ono što kažu su dugotrajni pitanja o tome kako je teško viljuška - gde su čvorovi potrebno da preuzmete novi softver ili rizik se praktično odsečen od mreže zbog nespojivosti - može se uspešno sprovodi.

Pitanja su takođe podignuta o aspektima upravljanja sistema predlaže za Bitcoin Classic, uvođenje dva funkcionisanja blockchains koje dele godina istorije transakcija i svaka sa sopstvenim mrežom sredstava, a tačan stepen podrške od Bitcoin rudara za Bitcoin Classic protiv šira povećanje veličina bloka, posebno onih sa sedištem u Kini.

Istovremeno, čini se da postoji podrška među programerima u Bitcoin zajednici za nekom obliku povećanja kapaciteta, uključujući podizanje veličine bloka.

Bitcoin Core programeri i pristalice su okupili oko predloga koji se zove Odvojeno Vitnessthat menja kako se potpis podaci sadržani u transakcijama. Ovaj predlog ima svojih problema, kao, koji kažu da je to dodaje nepotrebnu kompleksnost u mrežu.

Sve u svemu, debata je dokazao da kao oštar kao što je podela. Optužbe da Bitcoin klasičnih suštini predstavlja udar, kao i tvrdnje da Bitcoin Intel Core deluje po nalogu pokretanja Blockstream, su do sada u boji prirodu debate u poslednjih nekoliko nedelja.

Današnji izdanje je verovatno da će promeniti ovakvo stanje stvari.

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitkoin nema lidera, i možda je to dobra stvar

Post Bitcoin

Kontroverzna alternativa za Bitcoin traži povratak

Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Nathaniel Popper šutira Media Gold

Post Bitcoin

Bitcoin 2018 da povuče 1.000, a Vinklevii, u San Jose ovog vikenda

Post Bitcoin

Andresen se vraća sa projektom za bezbednost jednog čoveka inspirisan Bitkominim nesrećama

Post Bitcoin

Šta tačno vlada SAD stvarno misli na Bitcoin?

Post Bitcoin

BTC China pokreće prvi Soft Bitcoin ATM interfejs

Post Bitcoin

BTC Kina pokreće USD, HKD Bitcoin trgovačke račune

Post Bitcoin

Zašto je bitkoinsko upravljanje konkurencija (i to je dobra stvar)

Post Bitcoin

Odbor britanske organizacije Bitcoin otkriva da se nadamo da ćemo zameniti Charlie Shrem

Post Bitcoin

Šta trebate znati o objavljivanju Bitcoinove nadolazeće koda

Post Bitcoin

Upoznajte 13 kandidata koji rade na izborima fondacije Bitcoin sledeće nedelje