Bitcoin Regulacioni pregled: Zakonodavstvo, likvidacija i guranje | RS.democraziakmzero.org

Bitcoin Regulacioni pregled: Zakonodavstvo, likvidacija i guranje

Bitcoin Regulacioni pregled: Zakonodavstvo, likvidacija i guranje

Regulatorna stavovi criptocurrencies širom sveta prelaze. Teško da prođe dan bez centralne banke koja izdaje upozorenje o digitalnoj valute. Međutim, nije sve tako loše vesti - kao neki vlasti preduzimaju mnogo pozitivniji pristup. 

U regulacije testirani CoinDesk je, ovlašćeni računovođa i ACFE ovlašćeni istražitelj prevara Džejson Tajra ispituje najznačajniji digitalni valuta vesti iz sveta regulatora i sudove zakona u poslednje dve nedelje.

Kineske banke prestanu rukovanje Bitcoin relevantnih biznis

Glasine su tačne: u vezi Bitcoin preduzeća sa kineskim računi reportedreceiving verbalne obaveštenja iz svojih banaka prošle nedelje da će transferi razmene više ne može počastvovan, izazivajući Bitcoin cene na berzi širom sveta da uronite u svoje najniže nivoe u više od šest meseci. Iako je potez je očigledno centralno usmerena, Narodna banka Kine tek treba da se zvanično saopštenje, u nedelju dana kasnije.

Zanimljivo, Narodne banke Kine objavila je 11. Aprila da neće tražiti Banon Bitcoin.

Kineska vlada i centralna banka su ambivalentabout Bitcoin od početka, što je rezultiralo povremenim glasina o predstojećoj zabrane. Širenje criptocurrenci među kineskim korisnicima se često navodi kao pokretačka snaga koja stoji iza dramatičnog povećanja Bitcoin je tokom druge polovine 2013. Godine kineska vlada, s druge strane, veruje se da vidi Bitcoin kao pretnju kontrole kapitala, dok tvrdeći da ograničenja su neophodna radi zaštite kineskih banaka od rizika koji Bitcoin.

Bitcoin cena oporavila iznad $ 500 u nedelji posle objavljivanja kineskih ograničenja. Ipak, najmanje dva Chinese razmene suggestedthat bi mogli razmotriti prelazak na druge zemlje, ako regulatorni postupak je njihovo poslovanje neodrživo.

Brazil da se oporezuju Bitcoin investitore, a ne korisnika

Nakon vođstvom Internal Revenue Service SAD, brazilski poreski organ je izjavio da Bitcoin prodaja podležu kapitala gainstakes, ali postavili 35.000 realna (oko $ 16,000) po transakciji izuzeće. Kao rezultat toga, poslovično šoljica kafe kupljene sa bitcoins u toj zemlji neće se smatrati oporezivi događaj.

Saopštenje Brazila čini zemlju jedan od najviše Bitcoin prijateljski na svetu. Brazilski bitcoiners uglavnom pozdravio najavu, što čini Bitcoin realističnu alternativu dolaru za one koji ne vole da posluju u stvarnosti.

Valuta zemlje se kretao u svetlu finansijske krize 2008-2009, kao odgovor na monetarna politika namenjenih za podsticanje potražnje, koji su implementirani, a onda vraćena nazad od strane SAD i drugih zemalja. Kao što je nedavno kao prošlog leta, sama sugestija da će Federalne rezerve SAD konus svoju vezu kupovnu kampanju u bliskoj budućnosti dodirnuo akciju kažnjavanja krug inflacije za brazilskih potrošače kao stranim investitorima.

Američki kongresmen traži tretman valuti za Bitcoin

Teksas kongresmen Stiv Stokman najavio da će uvesti legislationdesignating Bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja i usmeravanje IRS da ga tretiraju kao valutu, a ne imovine. U Sjedinjenim Američkim Državama, pojam "zakonsko sredstvo plaćanja 'odnosi se na bilo koji način plaćanja koji se može koristiti i mora prihvatiti da ugasi dug.

Nekoliko američkih država da uzme u obzir ili usvojeni zakon u poslednjih nekoliko godina identifikaciji zlato ili druge robe, kao zakonsko sredstvo plaćanja. Međutim, oni su uglavnom bili simbolični gestovi namenjene da protestuju inflatorni politike na federalnom nivou. Predlog kongresmena Stockman je Veruje se da označi prvi put da je nacionalna država je smatralo zakon da zvanično prizna Bitcoin.

Zbog pravila koja regulišu Kongresa zakonodavstvu, verovatnoća da će ga zakonodavstvo Stockman je da do poda za glasanje se smatra izuzetno niska.

Mt Gok da likvidira

Japanska stečajni sudija je odbio Mt GOKS peticiju za reorganizaciju, napuštajući preduzeće nema drugog izbora nego da uđu likvidaciju. Pozivajući se na plan, sudija ga je opisao kao "malo verovatno da će biti uspešan". Sud je takođe istakao da Mt menadžment tim Gok je, na čelu sa CEO Mark Karpeles, nedostaje poverenje kupaca i drugih poverilaca.

Karpeles 'problemi izgleda da množenja u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i. Stečajni sudija rukovanje Mt. Gok'sUS Stečajni postupak je predložio da društvo može biti odbijen određene ključne zaštitu ako mu direktor nije pojavio na ročišta. FinCENhas i sudski poziv Karpeles, koji je tražio više vremena da dobije branioca pre reaguje.

Iako Karpeles nije optužen za bilo kakav zločin ili uhapšen, ni u Japanu ili Sjedinjenim Američkim Državama, ovonedeljni indictmentof Čarli Shremis verovatno da je izvor utehe u pogledu verovatnoće je odveden u pritvor ako se ulazi u SAD.

Kanadski Senat nastavlja Bitcoin studiju

Kanadska Senat Panel čuo od selekcije Bitcoin zainteresovanih strana, uključujući i banke Kanade, Odeljenja za finansije, i drugi, jer je počela od 18 meseci studiof da li i kako da regulatecriptocurrencies. Svedočenje 9. Aprila uključio demonstraciju Bitcoin bankomata i kupovinu sa Bitcoin valuti - od kolačića - da pomogne zakonodavci shvate kako se bitcoins koriste u transakcijama.

Slične vesti


Post Bitcoin

Bitkoin u naslovima: Ekonomija

Post Bitcoin

Bitcoin 2018 da povuče 1.000, a Vinklevii, u San Jose ovog vikenda

Post Bitcoin

Bitcoin Australia pokreće preemptivni napad protiv restriktivnih taksi

Post Bitcoin

Singapur sjaji kao prodavci Bitcoin Bullion-a

Post Bitcoin

Bitcoin Fondacija bira BitGo Enterprise za usluge finansijskog upravljanja

Post Bitcoin

Dečja humanitarna organizacija iz Bocvane pokreće Bitcoin Appeal

Post Bitcoin

Bitcoin in the Headlines: Pundits Ignite bitku seksa

Post Bitcoin

Bitcoin je još uvek nestabilan, ali to ne znači da nije moguće

Post Bitcoin

$ 1 Million Up za Grabs na Tekas Bitcoin konferenciji Hackathon

Post Bitcoin

Australijski VC Firm Future Capital pokreće 30 miliona dolara Bitcoin Fonda

Post Bitcoin

Brock Pierce izabran za predsednika Odbora za Bitcoin Foundation

Post Bitcoin

Kako Bitcoin Prices Soar, Forked Rivals Face Different Paths